hier bent u:  Informatie » Bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs

Vakleerkracht gym
Aan de school is een vakleerkracht gymnastiek verbonden. Deze verzorgt in de groepen 3 t/m 8 één les in de week. De tweede les (voor de groepen 5 t/m 8) wordt door de groepsleerkracht gegeven.

Zwemonderwijs
De kinderen in de groepen 4 krijgen wekelijks op maandag zwemles in zwembad 'De Zandzee'. Kijk voor meer informatie bij het kopje 'schoolzwemmen'.

Judo
Dit schooljaar zullen er judolessen worden verzorgd door Sander van der Hoek. De lessen worden eenmaal per maand gegeven op donderdag en vrijdag. Donderdag zullen de groepen 1/2 en 3 les krijgen, op vrijdag de groepen 4 t/m 8.
Judo is een contactsport. Kinderen leren elkaar aan te raken maar leren er op te vertrouwen dat ze met respect elkaar blijven benaderen. Wij vinden het belangrijk om hier tijdens de judolessen aandacht aan te besteden.
Voor meer informatie zie onze website: https://www.stvitusschool.nl/nieuws/judo

Gymkleding
Voor de kinderen van de groepen 1 en 2 zijn gymschoenen gewenst. Voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8 is gymkleding en gymschoenen verplicht. Als gymkleding adviseren wij:

voor de jongens: een sportbroekje/een T-shirt
voor de meisjes: een sportbroekje/een T-shirt of een gympakje

De gymschoenen mogen overigens niet buiten gedragen zijn. In de gymzaal aan de Dr. Schaepmanlaan kunnen de kinderen zich na de gymles wassen. Naast de gymkleding is een handdoek onmisbaar!

Als kinderen een judopak hebben, dan mogen zij deze meenemen. De judolessen staan aangegeven op onze kalender