hier bent u:  Informatie » Bibliotheek

Bibliotheek

Onze school heeft een goede samenwerking met de centrale bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen. Wij zijn daar op vaste momenten in het jaar welkom, zodat de groepen boeken kunnen lenen van de jeugdafdeling.

Naast het lenen en lezen van boeken, raken de kinderen ook vertrouwd met het computer- opzoeksysteem, CD-i en Internet. Het is voor alle groepen ook mogelijk om een wisselcollectie te lenen. Voor een groot schoolproject levert de bibliotheek altijd boeken, dvd's, etc.

De boekencollectie op school is in vergelijking met de bibliotheek natuurlijk beperkt. Daarom kan ieder kind in de bibliotheek boeken lenen om te lezen of om ze te gebruiken bij het maken van werkstukken. Lezen is voor kinderen erg leerzaam. Een leuk boek lezen is en blijft een feest. Lid zijn is voor kinderen gratis.