hier bent u: nieuws » Fruit van de week

Fruit van de week

15 jan. 2018
Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief hebben we een subsidie gekregen om een half jaar gratis schoolfruit te krijgen voor alle kinderen. Dit is een actie van de Europese Unie. De kinderen krijgen in ieder geval op dinsdag, woensdag en donderdag een stuk fruit, datgene wat over is wordt op vrijdag uitgedeeld. Omdat de kinderen fruit krijgen is het eigenlijk niet nodig dat kinderen op deze dagen nog extra eten meenemen voor de kleine pauze.
Zo hebben we afgelopen dinsdag gesmuld van een banaan, woensdag hebben we op een wortel geknabbeld en donderdag hebben we genoten van een heerlijk appeltje.

Via de volgende link kunt u iedere week zien welk fruit er wordt geleverd: https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit/Leerkrachten-PO/Leveranciers-1/Vitamine-Zo-1.htm.

Dinsdag 16 januari krijgen de kinderen ​mandarijn, woensdag 17 januari ​​komkommer en donderdag 18 januari ​peer.

Weetje over de peer: Als een peer begint te groeien, groeit hij met de dikke kant naar boven. Pas als de peer te zwaar wordt voor het steeltje, kantelt hij langzaam naar beneden.