Nieuwsbrief 27 januari 2017

Den Haag komt naar Bussum toe

De avond is van 20-22 uur, vanaf 19.45 uur is de zaal geopend en staat er koffie en thee klaar.

Nieuws van de directie

Juf Maaike bevallen.

Maandag bereikte ons het bericht dat juf Maaike en haar man de trotse ouders zijn geworden van Nathan Vince. Hij is op 22 januari geboren en weegt 4060 gram.
Moeder en zoon maken het prima. We hopen juf Maaike en Nathan snel een keer op school te mogen begroeten.

Zieke collega’s.

Lang is de griepepidemie aan onze school voorbij gegaan, maar deze week was het toch echt raak. Omdat er veel zieke leerkrachten waren moesten we erg improviseren. Dat is natuurlijk vervelend omdat het voor onrust zorgt in de klas en op school. We doen er echter alles aan dit te beperken. Door de extra inzet van collega’s konden we toch nog de boel redelijk draaiende houden.
Ouders, wij rekenen op uw begrip en collega’s bedankt voor jullie flexibiliteit.
We hopen dat juf Mieke, juf Eveline en juf Marian maandag weer helemaal fit zijn.

Foto’s van kinderen en schoolactiviteiten.

Als er schoolactiviteiten zijn dan maken we daar graag voor de nieuwsbrief en de website foto’s van. We weten dat ouders dit op prijs stellen en we vinden het ook leuk om onze school zo aan de buitenwereld te presenteren. Uiteraard houden we er rekening mee wat voor soort foto’s het zijn. Mocht u er bezwaar tegen hebben dat uw kind gefotografeerd wordt en dat deze foto op de website komt dan kunt u dat laten weten door te mailen naar toonsmits@stvitusschool.nl. We zullen hier dan rekening mee houden.

Nieuws van het team

Controle….

Afgelopen week werd er door de politie intensief gecontroleerd op het kruispunt Laarderweg/ St Vitusstraat. We mochten dit, omdat wij geen “treitervloggers” zijn ook in beeld brengen.
De politie controleerde op verlichting maar ook op roekeloos rijgedrag van fietsers en auto’s. Veel mensen houden zich niet aan de regels en slaan verkeerd links-of rechtsaf. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden ook voor onze schoolkinderen.
Ons streven blijft nog altijd dat de St. Vitusstraat voor auto's eenrichtingsverkeer wordt. Daarover in een volgende nieuwsbrief meer.

Toetsen…

Zoals u weet worden er niet alleen in groep 8 maar al vanaf groep 1/2  (Cito-) toetsen afgenomen. De toetsresultaten  geven aan hoe kinderen zich t.o.v. zichzelf maar ook in vergelijking met andere kinderen in Nederland ontwikkelen. In maart worden de resultaten, tijdens de rapportgesprekken met u besproken. Uiteraard kijken wij naar meer factoren dan alleen de toetsresultaten. Kinderen hebben ook recht op hun eigen ontwikkeling.
De meeste toetsen worden in de komende twee weken afgenomen. We hopen op niet teveel zieken en andere vormen van verzuim. Soms stellen ouders (terecht) kritische vragen over het waarom en het nut van al die toetsen. Wij leggen het dan zo goed mogelijk uit. Maandagavond heeft u de unieke kans om deze vragen ook aan de Haagse politici te stellen!

Voorleesochtend:

Omdat wij lezen belangrijk vinden en er op school dus ook veel aandacht aan besteden organiseerden wij op 18 januari weer de jaarlijkse voorleesochtend.
Natuurlijk zien wij graag dat er ook thuis heel veel wordt gelezen en voorgelezen. Ook aan grotere kinderen!
Op de voorleesochtend kwamen diverse mensen naar onze school om aan een groep voor te lezen. Het werd weer een groot succes! In school starten wij de ochtend en middag meestal met een leesactiviteit.
We bezoeken regelmatig de bibliotheek. En wat in dit verband ook al aardig is om te vermelden dat in mei de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens naar onze school komt.
Kortom: Lezen is een feest!

Nieuws van de Ouderraad

Heeft uw kind al een school T-shirt?
Deze wordt gedragen bij de Avondvierdaagse, het schoolreisje en verschillende toernooien zoals voetbal etc.

De Sint Vitusschool webshop!

U kunt het T-shirt bestellen met het logo van de school en als u dat zou willen met de naam van uw kind (of andere tekst).
Levertijd is ongeveer 2 weken!!!

De webshop is om er voor te zorgen dat onze leerlingen altijd een eigen St. Vitusschool T-shirt hebben dat ze kunnen dragen bij officiële evenementen/gelegenheden.

Wij feliciteren:

27 januari Soufian Aboujid groep 3M/C
31 januari Jasper Calis groep 7R/N
1 februari Romy Vuyst groep 8R/N
2 februari Jan van Ooijen groep 7M/R
3 februari Juf Eveline Vossenhol
3 februari Thijmen Verswijveren groep 2E/M
4 februari Eliyah Delgado groep 1My
4 februari Alexander van Goinga groep 1M/A
5 februari Davey Groeneveld groep 2E/M
5 februari Max Henselmans groep 3P
7 februari Jadon Oterdoom groep 7M/R
9 februari Romy Box groep 8A
10 februari Laura Horst groep 2My
10 februari Thijn Kreuning groep 4M/K

Een foto van de jarigen vindt u volgende week in de hal van de school.

Agenda.

30 januari: Politiek debat