Nieuwsbrief 3 maart 2017Dieren in de school


Nieuws van de directie

 

Rapportgesprekken

Volgende week beginnen de rapportgesprekken. U heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen. Voor ouders is het natuurlijk belangrijk om te horen hoe het met hun kind(eren) gaat, maar dit is ook weer even een moment om met de leerkrachten bij te praten. In de hogere groepen geven, naast het gewone schoolrapport, de getoonde grafieken van het leerlingvolgsysteem een helder inzicht m.b.t. de vorderingen van het kind. De gesprekken verlopen in het algemeen in een prettige sfeer.
 

Nieuws van het team

 

Dieren in de school (zie foto’s begin nieuwsbrief)

Wandelend door de school ziet u mooie werkstukken van kinderen over dieren.
De stenen vogels hangen al een tijdje in onze school. Tijdens een kunstproject maakten alle kinderen, begeleidt door een kunstenares, deze vogels. Ze vliegen bij de schooldeur naar binnen om het gebouw via het lokaal van groep 8 weer te verlaten. Mooie symboliek voor het in- en uitvliegen van kinderen in onze school. De prikborden in de gangen laten kleurrijke werkstukken zien. Het is de moeite waard om eens rustig door de school te lopen en te kijken.
Een museumjaarkaart is niet nodig!
 

Diploma gymnastiek voor juf Jasmijn!

Juf Jasmijn heeft haar diploma gehaald en is nu bevoegd en bekwaam voor het geven van gymlessen. Hartelijk gefeliciteerd!
Toen de PABO nog Pedagogische academie heette, was gymnastiek een vast onderdeel van het programma en was elke leerkracht bevoegd. De overheid besloot op een kwade dag dat pabo-studenten niet meer werden opgeleid tot het geven van het vak gymnastiek. Dat is vervelend als een school niet of te weinig over leerkrachten met een gymbevoegdheid beschikt. Ook vervelend voor de betrokken studenten. Zij moeten nu na hun opleiding naast een intensieve baan ook nog eens hard aan de studie…Na Juf Maaike koos ook juf Jasmijn voor deze extra studie.
Petje af!! Gelukkig zijn nu bijna alle leerkrachten van onze school bevoegd om gymlessen te mogen geven en beschikken we met juf Carolina en juf Marjolein ook nog over twee vakleerkrachten gymnastiek.
Dat is iets dat niet iedere school in huis heeft..(!)


 

Schoolvoetbal

Informatie over het schoolvoetbal, de teamindeling en de tijden kunt u vinden door te klikken op http://www.stvitusschool.nl/nieuws/informatie-over-schoolvoetbal.
In de hal van de school hangt overigens ook de teamindeling.
Jongens en meisjes, veel plezier bij het schoolvoetbal, maak er met elkaar een gezellig en sportief toernooi van.


 

Wandelen voor water

De leerlingen van de  groepen 7 gaan op woensdag 15 maart maar liefst 6 kilometer 'Wandelen voor Water' voor waterputten in Rwanda. De kinderen dragen een rugzak met daarin zes liter water. Dit om de dagelijkse praktijk voor veel kinderen uit ontwikkelingslanden zelf te ervaren.
Het is voor de tweede keer dat leerlingen van onze St. Vitusschool mee doen aan deze wandeling
Ze hebben voor de Krokusvakantie allemaal op school een speciale les gevolgd over water en sanitatie. Samen met Aqua for All proberen we aandacht te vragen voor een fenomeen dat voor ons en onze kinderen bijna onbegrijpelijk is. Namelijk dat je iets moet doen om aan schoon water te komen. De kinderen laten zich sponsoren door ouders, leerkrachten, buren, vrienden en familie. De opbrengst gaat naast ons waterproject, het realiseren van twee waterputten in Rwanda ten behoeve van een gemeenschap van 1400 mensen. Het door de kinderen gedragen water wordt niet verspild. Het water wordt 'geschonken' en achtergelaten in het circulatiesysteem van de Bussumse Watertoren. De brandweer komt met een grote tankwagen waarin de kinderen het water kunnen 'afstorten'.
De start is om 10.00 uur bij paviljoen Heidezicht aan de Randweg. Wij wensen ze veel succes en mooi weer! 

Kindertuinen.

Je eigen naam zaaien met tuinkerszaad en mooie courgettes oogsten of twee kilo aardappelen uit de grond halen en grote bossen bloemen mee naar huis nemen…. Lijkt dat je wat en zit je in groep 5, 6 of 7 van een basisschool in Bussum of Naarden, kom dan op zaterdag 18 maart a.s. van 10 tot 12 uur naar de Kindertuinen (naast de Kinderboerderij) aan de Huizerweg in Bussum. Je kunt je dan inschrijven voor een eigen tuintje. Wees er snel bij want er is maar plek voor 154 kinderen.
Ná 18 maart kun je je nog altijd inschrijven via e-mail: leadegraaf@ kpnplanet.nl
We weten dan niet zeker, of er op jouw eerste keuzedag nog een plekje voor je is.
Nog even ter informatie voor je ouders:
Van begin april tot half september wordt er één uur per week (van 4 tot 5 uur) op de tuinen gewerkt. Er zijn groepen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Iedere groep bestaat uit 14 kinderen en wordt begeleid door twee tuinleiders.
Het inschrijfgeld bedraagt 30 euro.
Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie is te verkrijgen via de scholen of via onze website http://www.mijnkindertuin.nl
Tot ziens op de kindertuinen!
 

Koken in de klas.

Heerlijke geuren kwamen uit groep 6 van juf Jasmijn. De kinderen maakten onder begeleiding van diverse ouders (hartelijk dank voor uw hulp!) de heerlijkste gerechten en taarten. Leerzaam en lekker!


 

Voorleeswedstrijd:

Ieder jaar is onze school vertegenwoordigd bij de jaarlijkse voorleeswedstrijd.
Deze wedstrijd wordt door de bibliotheek georganiseerd. Na een voorronde in onze school mocht Jivani uit groep 8 naar de echte wedstrijd. Daar las zij prachtig voor het aandachtig luisterende publiek.


 

Nieuws van de Ouderraad


Schoolfotograaf.

Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart bezoekt de schoolfotograaf onze school. Dinsdag worden waarschijnlijk de volgende groepen gefotografeerd: gr1/2Du, gr1/2My, gr1/2E/M, gr3M/C, gr4M/K, gr5E/J, gr5/6W/I, gr7M/R. Broertjes en zusjes die niet bij ons op school zitten kunnen dinsdag 7 maart tussen 12.00-13.00 uur samen gefotografeerd worden. Op woensdag komen dan de overige groepen aan de beurt.


 

Wij feliciteren:

1 maart Melissa Algera groep 6L/J
1 maart Jules van der Veen groep 5W/I
8 maart Benjamin Jansen groep 1D
8 maart Havin Sayan groep 7R/N
10 maart Omar El Ghamarti groep 6L/J
11 maart Daniel Akerman groep 6W/I
11 maart Lucy Akerman groep 6L/J
11 maart Merlinde Borgsteede groep 3M/C
11 maart Gino Reurekas groep 6L/J
13 maart Philippine Robelus groep 5W/I
14 maart Sam van der Spek groep 8A
15 maart Meneer Mohamed  
15 maart Fabian Janse groep 6L/JEen foto van de jarigen vindt u ook in de hal van de school. 
 

Agenda.

 
3 maart: Bezoek groep 6 aan het Singermuseum in Laren
7-8 maart: Schoolfotograaf
8-14 maart: Rapportweek
14 maart: Groepen 3 en 4 naar muziekvoorstelling Rok en Bloes
15 maart: Wandelen voor water groep 7
16 maart: Kangoeroewedstrijd
21-24 maart: Project Lentekriebels