Nieuwsbrief 17 maart 2017Heerlijk weer buiten!
 

Nieuws van de directie

 

Jeugd Cultuur Festival

Het Jeugdcultuurfonds, de Gooische Muziekschool en Kinderwerk Versa slaan de handen ineen om een fantastisch festival te organiseren met een programma vol cultuur, speciaal voor iedereen tussen de 4 en 18 jaar! Het Jeugdcultuurfonds wil graag meer bekendheid geven aan de (financiële) mogelijkheden die het fonds de jeugd van Gooise Meren biedt om actief te zijn op het gebied van kunst en cultuur. Het Jeugdcultuurfonds kan een belangrijk deel van de kosten vergoeden voor kinderen van ouders met weinig geld. Daarom wordt er een grootschalig Jeugd Cultuur Festival georganiseerd op woensdag 22 maart van 14-18 uur, in en om het gebouw van wijkcentrum UitWijk en de Gooische Muziekschool, aan de Dr. Schaepmanlaan 8-10 in Bussum. Een groot aantal culturele organisaties in Gooise Meren zijn uitgenodigd zich te presenteren aan een breed publiek van kinderen en hun ouders. Zij zullen dat doen met informatiestands, workshops en optredens, zowel binnen als buiten. Kinderen krijgen de kans zelf ook zang, dans muziek etc. uit te proberen. Zo proberen wij hen enthousiast te maken voor allerlei vormen van cultuur. Meer informatie over het festival kunt u vinden op: https://www.tinyurl.com/JCF22maartDenkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds voor sport- of culturele activiteiten van uw kind, dan kunt u ook contact opnemen met de directeur van de school Toon Smits.


Nieuws van het team

 

Mogen wij ons even voorstellen?

De leerkrachten die Juf Myrthe vervangen in groep 1/2 (Poezenmand) stellen zich graag aan u voor.

Manon Fleuren-Oranje & Karin Smit

Ik ben Manon Fleuren-Oranje. Ik ben getrouwd en heb twee dochters van 11 en 13 jaar.
Naast het werk op de Vitusschool werk ik ook 3 dagen bij een groep 1/2 op de Gooise Daltonschool in de Hilversumse Meent. Mijn hobby's zijn reizen en lezen.
Samen met Karin gaan we er een gezellige en leerzame tijd van maken.

Ik ben juf Karin Smit en moeder van twee prachtige dochters Oceane (5 jaar) en Avalynn (4 jaar). Sinds kort werk ik bij jullie gezellige school. Ik ben juf van groep 1/2 (de Poezenmand). Met de kinderen maken we leerzame werkjes en knutselen we er op los. De mooiste kunstwerken kun je binnenkort in onze klas komen bewonderen.
 

Week van de lentekriebels:  

Komende week besteden wij in alle groepen aandacht aan de week van de lentekriebels.
Dit gaat over relaties, vriendschap en verliefdheid. Hoe wordt een baby geboren? Hoe ga je respectvol met elkaar om? Kortom onderwerpen waar de kinderen vast en zeker ook met vragen bij u thuis zullen komen. Onze school doet om de twee jaar met dit project mee.
Dit project doen wij in samenwerking met de Rutgersstichting en de GGD. Voor meer informatie: http://www.weekvandelentekriebels.nl/ouders 

Wandelen voor water.

Woensdag 15 maart deden de kinderen uit groep 7 mee aan het Wandelen voor Water project. Ze liepen op de Bussumse heide 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. En dat was geen gemakkelijke opgave.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over dit goede doel. Maar wat we toen nog niet wisten is dat onze kinderen €1550,55 hebben opgehaald. Dit is echt een megaprestatie. We zijn trots op jullie! Ook nog aardig om in dit verband te vermelden dat de Stichting Wilde Ganzen het totaal bedrag dat door alle scholen wordt opgehaald vermeerdert  met 50%.


‘Wereldberoemd’ in de Gooi en Eemlander
 

Kangoeroewedstrijd

Donderdag 16 maart deden deze kinderen mee aan de Kangoeroewedstrijd. Na de eerste ronde in de eigen klas doorgekomen te zijn, deden ze mee aan de ‘schoolfinale’. En wat werd er geploeterd op allerlei ingewikkelde reken en wiskunde opdrachten. Aan concentratie en enthousiasme in ieder geval geen gebrek. Alleen de kinderen met de hoogste scores gaan door naar de volgende ronde. We horen direct na de meivakantie of daar kinderen van onze school bij zijn.
Overigens doen we vanaf groep 5 mee aan dit evenement omdat we het belangrijk vinden dat ook onze kinderen leren dat reken- en wiskundeactiviteiten leuk, speels en uitdagend kunnen zijn.


 

Woordenschat in alle groepen

De ontwikkeling van de woordenschat is dit jaar een speerpunt.. Hoe vergroot je de woordenschat bij kinderen? Tijdens een studiedag en in diverse team/bouwvergaderingen komt dit onderwerp ter sprake en maken wij gezamenlijke afspraken.
In de gangen heeft u misschien al diverse woordclusters zien hangen.
In woordclusters worden woorden die samenhang hebben aangeboden. Ondersteund met plaatjes en/of afbeeldingen op het digibord. De betekenis van de woorden wordt zo beter onthouden.In groep 5/6 gaf mevrouw Fallon een les over gebarentaal. Zo kregen de woorden nog meer betekenis! Ook thuis kunt u de woordenschat vergroten. Veel praten, verschillende woorden gebruiken maar vooral…veel (voor)lezen! 

Schoolvoetbal

De zon scheen en het schoolvoetbaltoernooi is weer begonnen. De jongens van groep 5 begonnen goed. Zij wonnen alle wedstrijden en gaan dus verder in het toernooi. Alle andere teams die nog moeten starten veel succes! 

Groepen 3 en 4 bezoeken voorstelling Rok en Bloes.

Afgelopen dinsdag beleefden de kinderen van groep 3 en 4 een muzikaal feestje door de muziekvoorstelling Rok en Bloes bij te wonen. Deze swingende voorstelling was in het Globe muziekcentrum in Hilversum. Thema was de verschillende emoties die je in muziek kunt herkennen. Maak ook allerlei muziekstijlen als rock, blues en country kwamen aan bod. Ook speelde popgroep Wijs eigen liedjes met als onderwerpen: boos zijn, een zusje krijgen, een lekker lummeldagje, enz.
Een ontzettende leuke voorstelling waar de kinderen enthousiast vandaan kwamen.


 

Groep 6 naar het Singer Museum.

Vrijdag 3 maart is juf Jasmijn met de kinderen uit groep 6 en enkele ouders naar het Singer Museum in Laren geweest. Daar kregen zij een educatieve rondleiding over digitale fotografie. En door de uitleg kregen de kinderen interessante informatie over foto’s en schilderijen.
We zijn als school lid van het Singer Museum, dus tegen een gereduceerd tarief kunnen onze kinderen het museum bezoeken.


 

Nieuw zand bij de kleuters.

Onlangs is door onze hovenier Spaans de zandbak op het kleuterplein weer gevuld met schoon zand. Op de foto is te zien dat de kleuters weer heerlijk aan het spelen zijn in en met het nieuwe zand. 

Nieuws van de Ouderraad

 

Zet deze datum maar vast in uw agenda!
 

Nieuws van de TSO

Zoals u op de foto’s van de voorpagina kunt zien is de winter nu echt voorbij en hopen we op vele mooie dagen. Dat is prettig voor de kinderen en het schoolteam maar ook voor de medewerkers van de TSO. Wij zullen er alles aan doen dat kinderen zich buiten kunnen vermaken. Soms mogen de jassen wel uit maar wij zullen er wel op letten dat kinderen dit niet te snel doen. De TSO heeft, net als de school, leuke materialen waar kinderen mee buiten kunnen spelen. Wij hopen op veel plezier!
 

Wij feliciteren:

19 maart Hannah Barten groep 4M/K
19 maart Adam Hadaoui groep 3P
22 maart Sophie Jansen groep 8A
25 maart Nikki Kappel groep 5E/J
25 maart Ben Pronk groep 7M/R
27 maart Fabienne Schaftenaar groep 7M/R
29 maart Wesley Balm groep 3P


Een foto van de jarigen hangt ook in de hal.
 

Agenda.

21-24 maart: Project Lentekriebels
22 maart: EHBO-examen op school voor de kinderen in groep 8
22 maart: Jeugd Cultuur Festival in Bussum
6 april: Verkeersexamen groep 7 (theorie)
7 april: Groep 8 bezoekt Verzetsmuseum
11 april: Verkeersexamen groep 7 (fietscontrole door de politie)
13 april: Start paasvakantie om 12.00 uur.
14-17 april: Paasvakantie
18-20 april: Cito-eindtoets groep 8
24 april-5 mei: Meivakantie