Nieuwsbrief 31 maart 2017

Lente buiten Lente binnen!

Nieuws van de directie

Juf Linda Hendriks weer terug.

Juf Linda gaat vanaf maandag weer werken in groep 6. Juf Linda had zwangerschaps- en ouderschapsverlof en is in december bevallen van een prachtige dochter. Ondanks het feit dat juf Jasmijn haar prima heeft vervangen zijn we blij haar weer in ons team te mogen verwelkomen. Juf Jasmijn blijft wel op woensdag en donderdag lesgeven aan groep 6. De overige dagen zal zij regelmatig te vinden zijn in andere groepen.
Juf Linda is ook onze interne opleidingscoördinator. We zijn een opleidingsschool voor de Marnix PABO in Utrecht en het plaatsen en begeleiden van stagiaires is één van haar taken. Door opleidingsschool te zijn proberen we ook jonge talentvolle leerkrachten aan onze school te binden. Op de krappe arbeidsmarkt en het toekomstige tekort aan leerkrachten vinden we dat erg belangrijk.

Foto’s voor de school.

Vandaag heeft Jochem Albrecht, vader van Olivier en Josephine foto’s gemaakt voor onze website en een nieuwe flyer. Het enthousiasme straalde er bij de kinderen vanaf. We hebben het al eerder gevraagd, maar als u er bezwaar tegen heeft dat er foto’s van uw kind worden gebruikt voor onze website of een flyer, dan kunt u dat aangeven door te mailen naar toonsmits@stvitusschool.nl

Nieuws van het team

Oudercursus Taal voor thuis.

De bibliotheek organiseert voor ouders een cursus over hoe zij het best hun kind kunnen stimuleren in de taalontwikkeling. Bijvoorbeeld door taalspelletjes te doen en voor te lezen. Vanaf donderdag 6 april wordt deze cursus 10 keer  op school gegeven.
Tijdstip van 8.45-10.15 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie kunt u vinden via de volgende link: /userfiles/files/taal%20voor%20thuis%20informatie%20voor%20ouders(2).pdf

Waarom is buitenspelen goed voor mijn kind?

Apps, games, televisie, cool speelgoed: kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Toch gaat er niets boven heerlijk buiten ravotten en avonturen beleven. Weet u dat buitenspelen niet alleen gezond is voor kinderen, ze bewegen, krijgen frisse lucht en het is goed voor de motorische ontwikkeling, maar dat ze er ook veel van opsteken?

Van buitenspelen leren kinderen allerlei belangrijke vaardigheden zoals:
Wilt u tips over hoe het buitenspelen gestimuleerd kan worden en welke buitenactiviteiten er in de omgeving allemaal zijn? Klik dan op de nieuwsbrief van het Centrum voor Jeugd en Gezin: http://www.stvitusschool.nl/nieuws/cjg-vraag-van-de-maand-april

Schoolvoetbal.

Op de foto is te zien dat er door onze kinderen naar hartelust is gevoetbald. Met wisselend succes, maar dat is niet erg. Immers, meedoen is belangrijker dan winnen. Bovendien werd er  met veel enthousiame en inzet gespeeld. (Daar kan het Nederlands Elftal nog van leren!) Meer foto’s staan op onze website.

Posterpresentaties:

Iedereen denkt bij een presentatie al snel aan een PowerPoint.
Een posterpresentatie vraagt meer inzet en creativiteit van de maker.
Hier presenteren de kinderen van groep 5 hun kennis over een gekozen dier. Posterpresentaties worden zelfs op het HBO en de Universiteit gebruikt

Groep 4 en schrijver Arend van Dam

De kinderen van groep 4 gaan 20 april naar de bibliotheek. Daar ontmoeten ze schrijver Arend van Dam. Ter voorbereiding werd er o.a. gelezen en gekleurd over de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Wij feliciteren:

1 april Thomas Laman groep 1My
2 april Roisin Fallon groep 6W/I
4 april Iris Hebink groep 4M/K
6 april Benz Toscani groep 6L/J
6 april Emre Yalgin groep 2E/M
8 april Owen Vos groep 5E/J
9 april Noor El Abadi groep 3P
9 april Nikki Jut groep 2M/A
10 april Chen Kuang Chen groep 7M/R
10 april Merel Nagel groep 8A
12 april Liyana Ackers groep 2M/A
12 april Laura Kettenburg groep 7M/R
12 april Brennan de Vries groep 4M/K
13 april Joep Robelus groep 7R/N

Een foto van de jarigen hangt ook in de hal.

Agenda.

6 april: Verkeersexamen groep 7 (theorie)
7 april: Groep 8 bezoekt Verzetsmuseum
7 april: Groepen 3 en 4 brengen palmpaasstokken naar de Antoniushof
11 april: Verkeersexamen groep 7 (fietscontrole door de politie)
11 april: Groep 3 brengt bezoek aan de brandweer.
13 april: Start paasvakantie om 12.00 uur
14-17 april: Paasvakantie