Nieuwsbrief 14 april 2017

Pasen

Nieuws van de directie

Vertrek juf Karin.

Helaas vertrekt juf Karin Smit, invalleerkracht op woensdag, donderdag en vrijdag in de Poezenmand, na de meivakantie. Zij gaat werken op een school in Aruba. We wensen haar veel plezier in haar nieuwe werkomgeving.
Gelukkig komt na de meivakantie juf Ashley weer terug. Zij heeft in het kader van haar afrondende stage tot en met januari in de Poezenmand gewerkt. Ter afsluiting van haar studie loopt ze nu stage in Suriname. Juf Ashley is dus voor de kinderen een bekend gezicht. Na de meivakantie blijft juf Manon op maandag en dinsdag werken en de overige dagen krijgen de kinderen les van juf Ashley.
In verband met het vertrek van juf Karin hebben we wat moeten schuiven in de klassenbezetting. Juf Ashley zou namelijk ook in de Eendenvijver gaan werken als vervangster voor de zwangere juf Dunja. Dat gaat ze wel doen op maandag en dinsdag, maar voor de overige dagen zijn we nog op zoek naar een invalleerkracht. Momenteel vinden de sollicitatiegesprekken hiervoor plaats. Het zwangerschapsverlof van juf Dunja gaat op maandag 22 mei in.

Prentenboek cadeau.

We hechten er als school veel waarde aan het voorlezen. Om dat nog eens extra te benadrukken hebben we ingetekend op een actie om tegen gereduceerd tarief prentenboeken aan te schaffen. De kinderen van de groepen 3 en 4 kregen vandaag als ‘paascadeau’daarom het prentenboek De Gruffalo overhandigd door hun meester of juf. Dit boek is overigens alleen uitgedeeld aan de kinderen die het thuis nog niet hadden.

Een lekker lang paasweekend.

Weliswaar is het weer niet optimaal, maar we hebben wel een lang weekend in verband met het Paasfeest. Vrijdag en maandag is onze school gesloten. Bent u nieuwsgrierig wat wij op school zoals aan paasvieringen doen? Klik dan op de volgende link: https://www.stvitusschool.nl/fotos/paasviering-2017

Nieuws van het team

De Voorleeshoek.

Voor ouders die geen tijd hebben om voor te lezen of die dat niet kunnen, is de site de voorleeshoek.nl wellicht een uitkomst. Daarop worden wekelijks nieuwe voorleesfilmpjes gepubliceerd voor kinderen tot 10 jaar. Er wordt voorgelezen uit bekende Nederlandse kinderboeken en de verhalen worden ondersteund met muziek en prenten.

Klasselunch groepen 8.

Donderdag 30 maart: klasselunch voor de groepen 8!
Na een paar lessen over gezonde voeding vond op 30 maart een bijzondere afsluiting plaats. Met zijn allen (40 kinderen en 5 begeleiders) op de fiets naar de hei. Daar werd eerst 'Levend stratego' gespeeld en vervolgens stond er een overheerlijke gezonde picknick/lunch klaar!

Schoolvoetbal.

Het schoolvoetbaltoernooi was voor alle teams weer leuk om mee te doen. De jongens van groep 3,5 en 8 haalden de finale.
De meisjes van groep 8 haalden zelfs de kruisfinales en gingen daar moedig strijdend ten onder.

Verkeersexamen:

De kinderen van groep 7 hebben op donderdag 6 april het theoretisch verkeersexamen allemaal goed gemaakt. Iedereen is dus geslaagd! Gefeliciteerd!
Dinsdag 11 april werden alle fietsen door de politie gecontroleerd. We hopen dat alle fietsen op dinsdag 16 mei echt in orde zijn. Op die dag vindt het praktijkgedeelte van het examen plaats. Wij wensen alle kinderen veel succes!

EHBO examen.

Op woensdag 22 maart hebben de 8e groepers het examen Jeugd Eerste Hulp gedaan. Een serieuze zaak!  Het examen werd afgenomen door bevoegde EHBO- examinatoren en afgesloten met een uitreiking van de diploma's!

In 20 lessen hebben de kinderen geleerd een aantal verbanden aan te leggen: het knie- en elleboogverband, vingerverband, wondsnelverband, maar ook een mitella en brede das. Daarnaast hebben ze een aantal handelingen geleerd: de noodvervoersgreep, de hulp bij een verslikking en niet te vergeten de stabiele zijligging. Tenslotte nog een heleboel theorie: over de bloedsomloop, brandwonden, vergiftiging enz.

Alle kinderen van groep 8 kunnen nu gericht helpen bij kleine ongelukjes. Ze zijn nu per dag ingedeeld om, indien nodig, op school een schaafwond te verzorgen, een pleister te plakken of andere hulp te verlenen.

n.b. Diverse groepsleerkrachten gaan op woensdagmiddag 12 of 19 april ook weer EHBO- lessen volgen om hun certificaat te kunnen verlengen. En nu maar hopen dat niemand ooit echt gewond raakt.

Zagen,zagen…

24 kinderen van groep 5/6 gingen figuurzagen om een mooi paaswerkstuk te maken. Er werd zeer geconcentreerd gewerkt én er brak maar één zaagje! De kinderen zijn trots op hun resultaten en terecht!

Nieuws van de ouderraad

"Breaking news"

Zomerfeest 2017 heeft als Thema LANDEN, het zou erg leuk zijn als de hapjes en jouw outfit van een bepaald land zijn. Dus laat je inspireeën door ons eigen landje en de landen om ons heen. Hou vrijdag 7 juli vrij dan kunnen we er met zijn allen weer een mooi feest van maken!

U heeft deze week een brief over de avondvierdaagse ontvangen. Deze brief staat ook op de site. Iedereen kan zich aanmelden tot vrijdag 21 april. Vergeet u niet om het aanmeldingsformulier en het geld in een enveloppe te stoppen. Graag wel met de naam op de enveloppe!

Agenda.

14-17 april: Paasvakantie
18-20 april: Cito-eindtoets groep 8
21 april:    Herdenkingsviering groep 8
24 april-5 mei: Meivakantie

Wij feliciteren:

13 april Joep Robelus groep 7R/N
15 april Veerle Jas groep 8A
16 april Juf Loes
16 april Shafwaan El Ghaddari groep 3M/C
16 april Esmee Kracht groep 1M/A
18 april Juf Dunja
18 april Juf Marjolein
18 april Fleur van der Meij groep 8A
18 april Teije Veen  groep 2M/A
21 april Nina Huyser  groep 8A
24 april Marco Fawzy groep 3P
25 april Esmay van de Pol  groep 5W/I
27 april Rayanne Toutou groep 7M/R
30 april Bruno Bessem groep 7M/R

Een foto van de jarigen hangt in de hal.