Nieuwsbrief 12 mei 2017

Terug naar de middeleeuwen!

Nieuws van de directie

Van harte gefeliciteerd.

Juf Dunja uit de Eendenvijver was maandag en dinsdag niet op school. Juf Ashley nam haar groep over.
Was juf Dunja ziek, had ze een cursus? Nee er was een andere goede reden voor haar afwezigheid. Afgelopen dinsdag is juf Dunja namelijk getrouwd met haar Bram.
Hieronder een foto van het gelukkige bruidspaar.

Nieuwe collega’s.

Zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hadden vermeld gaat juf Dunja met zwangerschapsverlof. Haar verlof begint op maandag 22 mei en naar wij hopen zal zij eind oktober weer op school zijn. Op maandag en dinsdag krijgen de kinderen les van een ‘oude’ bekende, juf Ashley.
Juf Ashley heeft in de Poezenmand en de Eendenvijver stage gelopen. Ook is zij een tijd naar Suriname geweest. Ze verwacht in juni af te studeren aan de Marnix Academie in Utrecht. Op de overige dagen van de week geeft juf Ashley les in de Poezenmand.
Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen in de Eendenvijver een nieuwe juf. Ze heet juf Liesbeth van Mourik en heeft hiervoor in een kleuterklas in Den Haag gewerkt. Juf Liesbeth zal de komende week langskomen om kennis te maken met de kinderen.

Nieuws van het team

Bezoek Muiderslot.

In het kader van ons project over Middeleeuwen, ridders en kastelen bezoeken diverse groepen het Muiderslot. Op vrijdag 12 mei waren de groepen 5 en 7 aan de beurt. Ondanks het wat mindere weer werd er aandachtig gekeken en geluisterd naar de demonstratie van een valkenier.

Korfbal.

U ziet hier een korfbalteam van groep 4 dat  onder leiding van ouders enthousiast traint voor het komende korfbaltoernooi.
Dit vindt plaats op woensdag 17 mei.
Veel succes jongens en meisjes.

Sponsorloop groepen 8

Op vrijdag 12 mei loste burgemeester Han ter Heegde het startschot voor de jaarlijkse sponsorloop van de groepen 8.
De kinderen liepen 10 ronden om de school (St Vitusstraat,Brinklaat Prinsenstraat, St Vitusstraat.)
Een klein deel van de opbrengst is bestemd voor het schoolkamp maar het grootste deel gaat naar de stichting War child. De opbrengst bedroeg maar liefst 105 4 Euro.

Belangrijk!! Lees dit goed!

70ste AVOND4DAAGSE 2017
29 mei t/m 1 juni 2017

LET OP: Start- en finish locatie is gewijzigd!
Sportcentrum De Zandzee (ingang Sportfondsenbad), Struikheiweg 14, Bussum

Vertrektijd maandag, dinsdag, woensdag:
Locatie: Sportcentrum De Zandzee (Sportfondsenbad), Struikheiweg 14, Bussum
5 km: 18.30 uur, 10 km: 18.15 uur, 15 km: 18.00 uur
Donderdag:
5 km en 10 km: 18.45 uur
15 km: 17.30 - 18.15 uur

Auto-overlast tijdens de avondvierdaagse.
Een dringend verzoek aan u allen voor de veiligheid van de buurtbewoners en alle deelnemers:
PARKEER UW AUTO NIET BIJ HET SPORTCENTRUM DE ZANDZEE (SPORTFONDSENBAD) OF DICHTBIJ OMLIGGENDE STRATEN MAAR PARKEER OP HET PARKEERTERREIN VAN STATION BUSSUM-ZUID, NOG BETER GA ZOVEEL MOGELIJK OP DE FIETS!!!

In verband met de start en finish vanaf sportcentrum de Zandzee worden de routes gewijzigd. Deze worden bekend gemaakt op ww.a4d-bussum-naarden.nl en op de website van de school.

Eerste Communie

Op zondag 14 mei ontvangt Lucia Silva Verstappen Grin uit groep 5  in de Mariakerk haar Eerste Communie.
Wij feliciteren Lucia en haar familie en wensen hun een mooie dag toe!

Herdenkingsviering

Op vrijdag 21 april verzorgden de kinderen van onze groepen 8 weer een mooie herdenkingsviering voor de parochianen van de voormalige St Vituskerk.
Dit bleef ook voor de pers niet onopgemerkt. Voor meer foto’s van deze viering; zie de website van onze school.

Nieuws van de ouderraad

"Breaking news"

Zomerfeest 2017 heeft als Thema LANDEN, het zou erg leuk zijn als de hapjes en jouw outfit van een bepaald land zijn. Dus laat je inspireeën door ons eigen landje en de landen om ons heen. Hou vrijdag 7 juli vrij dan kunnen we er met zijn allen weer een mooi feest van maken!

Agenda.

30 mei Meneer Toon Smits
30 mei Stan de Wit groep 4M/K
31 mei Maja Malinowska groep 5E/J

Een foto van de jarigen hangt in de hal.