Nieuwsbrief 24 mei 2017Toneelstuk ter afsluiting van het schoolproject
 

Nieuws van de directie

 

Uitslag cito-eindtoets

De cito-eindtoets is dit jaar weer in april afgenomen. De gemiddelde score van onze school was 537. Daarmee komen we boven het landelijk gemiddelde uit van 535,1. 
En waar gaan onze 8ste groepers naar toe?
VMBO: 16
VMBO/HAVO: 4
HAVO: 10
HAVO/VWO: 2
VWO: 8
Beste jongens en meisjes in groep 8, veel plezier straks met de musical, het schoolkamp en al die andere feestelijke activiteiten aan het einde van het schooljaar en voor straks veel succes op de middelbare school.
 

Nieuws van het team


Betreft: schoolreis 15 juni 2017 groep 3 t/m 8

Beste ouders en/of verzorgers en natuurlijk kinderen,

Donderdag 15 juni is het zover. Dan gaan we gezellig allemaal met de bus op schoolreis. Waar gaan we heen?
We gaan naar dierenpark Amersfoort! 

Alle kinderen worden deze dag om 8:30 uur op school verwacht in hun Vitus schoolshirt. Zij gaan eerst naar hun eigen klas en krijgen daar een keycord met hun naam en een noodnummer. 
Om 8:45 uur stappen we in de bus. Wilt u er dus voor zorgen dat uw kind op tijd op school is. Om 16.00 uur vertrekken we uit Amersfoort en we verwachten rond 16.45 uur weer op school te zijn. Hoewel het uiteraard lastig is om dit precies aan te geven. 
Wij geven aan de naschoolse opvang door dat we op schoolreisje gaan en de kinderen dus niet om 15:00 uur opgehaald kunnen worden. Wilt u dat voor de zekerheid zelf ook nog doen.
Om op schoolreis te kunnen gaan zijn wij afhankelijk van een bijdrage van de ouders. Die is vastgesteld op €15,- per kind. U kunt dit bedrag in een enveloppe, met de naam van uw kind, bij de klassenleerkracht inleveren. Graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk vrijdag 2 juni.

Wij zorgen voor alle kinderen voor een 10 uurtje, een lunch en bij vertrek voor een ijsje. Geld en snoep meenemen is niet toegestaan. 
Zorg dat uw kind geschikte kleding voor een schoolreisje aan heeft dat past bij de weersverwachting van die dag. We hopen natuurlijk op mooi weer maar gaan er sowieso een gezellige dag van gaan maken.

Met vriendelijke groet namens  de werkgroep schoolreis, 
juf Cynthia en juf Esther
 
 


Project ridders en kastelen/middeleeuwen

In de hele school was zichtbaar dat in alle groepen aandacht is besteed aan ons schoolproject.
Kinderen waren verkleed, maakten of tekenden kastelen en ontwierpen mooie wapenschilden.
Er werd ook veel geleerd over het leven, wonen en werken in die tijd. Diverse groepen bezochten ook het Muiderslot. Als afsluiting van dit project voerden leerkrachten op woensdag 24 mei het toneelstuk ‘De ridder en de draak’ op. Een spannende en vrolijke afsluiting van een leerzaam project.
Foto’s van dit project en van het bezoek aan het Muiderslot vindt u op: https://www.stvitusschool.nl/fotos
 

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens op onze school

‘Meester Jaap, De bende van de Korenwolf, Achtste groepers huilen niet’. Dit is maar een kleine greep uit de vele succesvolle boeken die Jacques Vriens heeft geschreven. En eindelijk was het ons gelukt om deze kinderboekenschrijver op onze school te ontvangen. De kinderen van de groepen 5 en 6 hingen aan zijn lippen! Meer foto’s op de website!


 

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb-app

Kinderen die weinig lezen, vallen na een zomervakantie al snel 1 á 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni weer beschikbaar. De app kan al ruim voor de zomervakantie worden gedownload, zodat de keuze van e-books op school kan worden besproken. Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challenge beschikbaar.
 

Reken-wiskundewedstijd.

12 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 deden mee aan de Kangoeroe reken-wiskundewedstrijd. Thera, Fabian en Nathan haalden de hoogste scores. Gefeliciteerd! 
Alle deelnemers kregen een oorkonde en een rekenspel.


 

Help, wie redt de sportdag?

We hebben voor de sportdag op woensdag 21 juni nog heel veel ouders nodig!
U kunt de strookjes ook volgende week nog inleveren! De brief staat ook op de website!


Korfbal

De teams van de groepen 3 en 4 hebben de eer van de school zeker hooggehouden!
Twee keer een eerste én twee keer een  tweede prijs werden door hen in de wacht gesleept.

 

Feest!

Op 14 mei, ontving Lucia Verstappen Grin  haar Eerste Communie in de Mariakerk. Naast vrienden en familie waren ook diverse kinderen van onze school in de kerk aanwezig. 


 

Goededoelendag Vituscollege

Op 31 mei zal de eerste Goededoelendag op het Vituscollege in plaatsvinden. De leerlingen van de klassen 1,2 en 3 met onder andere docenten van het Vituscollege zetten zich in voor een tweetal goede doelen. De goede doelen op 31 mei waar actie voor gevoerd wordt zijn KWF en KiKa. 
Op woensdagmiddag tot 14.30 uur worden er allemaal spelletjes gespeeld op het plein.
Voor meer informatie kijk op: www.goededoelendag.vituscollege.nl
Het Vituscollege is een middelbare school en bevindt zich aan de Beerensteinerlaan 69 in Bussum
 

Expeditie Vierhouten

Op 7,8 en 9 juni gaan de groepen 8 op kamp. En dat is niet zomaar een schoolkamp, dat is: Expeditie Vierhouten. 
Acht groepjes ‘strijden’ om de sportieve, muzikale en creatieve eer door aan allerlei activiteiten deel te nemen. De gefotografeerde totempalen zijn de mascotte van deze groepjes, die overigens allemaal hun eigen exotische naam hebben: Oranje Leeuwen, Blauwe Haaien, De Duivels, De roze Flamingo’s, De Bruine Beren, Team Milka, Green Power en de Gele Bananen. 
Veel plezier en we hopen dat jullie er samen met de begeleidende leerkrachten en ouders een onvergetelijk schoolkamp van maken.


 

Nieuws van de ouderraad


De avondvierdaagse 2017

Aanstaande maandag gaat de avondvierdaagse weer van start en zal onze school met bijna 200 lopers meedoen aan de 5 en aan de 10 kilometer. De inschrijving heeft al plaatsgevonden en we starten op beide afstanden met startnummer 9. 
Nieuwe Startlocatie:
Sportcentrum De Zandzee (ingang sportfondsenbad)
Struikheiweg 14
1406 TK Bussum
Alle kinderen die mee lopen dragen hun oranje schoolshirt. Deze moet alle avonden gedragen worden. 
Ook dit jaar is er geen rustpost meer bij de 5 kilometer, bij de 10 kilometer wel. De ouderraad heeft besloten net als vorig jaar bij de rustpost alleen voor drinken te zorgen. Het blijkt dat veel kinderen al meer dan genoeg snoeperij van thuis mee krijgen. Wij vragen u ook dit tot een minimum te beperken. Het is immers een loopfestijn, geen snoepfestijn.

Alle kinderen lopen onder verantwoordelijkheid  van ouders en niet van school! Er wordt ook vanuit gegaan, zoals in de inschrijvingsbrief heeft gestaan, dat bij ieder kind een volwassene mee loopt. Om alles in goede banen te leiden zetten vele vrijwilligers zich met enthousiasme in. Wij vragen zowel de kinderen als de volwassenen om de aanwijzingen van deze vrijwilligers op te volgen. 
Wij hebben bij de inschrijving geconstateerd dat kinderen uit 1 gezin de 5 kilometer en de 10 kilometer lopen maar 1 ouder vermeld staat. Dus….LET OP!!!! per afstand 1 volwassen begeleider.
Maandag de 29 mei krijgen de kinderen die meelopen op school een knipkaart met keycord die elke dag bij aanvang geknipt moet worden, door inleveren van de keycord op de laatste dag krijg je de medaille.
De 10 kilometer zal starten om 18.15 uur. Iedereen dient om 18.00 uur aanwezig te zijn op het parkeerterrein en zich te melden.
De 5 kilometer zal starten om 18.30 uur. Iedereen dient om 18.15 uur aanwezig te zijn op het parkeerterrein en zich te melden.
Op donderdag allemaal om 18.45 vertrekken en om 18.30 uur aanwezig zijn!
Wij gaan ervan uit dat, niemand zijn afval langs de straat gooit, iedereen luistert naar de begeleiding om er zo voor te zorgen dat de St. Vitusschool een goede indruk achterlaat. Zo maken we er met elkaar een goede avondvierdaagse van!! En als ‘t weer dan ook nog mee werkt…….

We wensen iedereen heel veel wandelplezier.
 

Wij feliciteren:

 
24 mei Feden Abadu groep 3M/C
26 mei Emre Sarac groep 4M/K
26 mei Alan Semeniuk groep 1Du
27 mei Nienke Scheers groep 6L/J
27 mei Jesse Hermans groep 2Du
27 mei Isis Sprong  groep 5E/J
28 mei Florian Hermans groep 6L/J
28 mei Don Vorenhout groep 3P
30 mei Meneer Toon Smits  
30 mei Stan de Wit   groep 4M/K
31 mei Maja Malinowska  groep 5E/J

Een foto van de jarigen hangt in de hal. 
 

Adreswijzigingen:


Groep 2Du
 
Vader Jesse Hermans Saturnusstraat 13 1223CL Hilversum


Groep 3P en groep 5J/E
 
Julian en Milene de Munck Mortier Spiegeldwarsstraat 27 1405HS Bussum
 

Agenda.

 
25-28 mei Hemelvaart
29 mei-1 juni Avondvierdaagse
5 juni  Tweede Pinksterdag
7-9 juni Schoolkamp groepen 8
14 juni   Groep 4M/K naar Natuurmonumenten
15 juni  Schoolreisje groepen 3 t/m 8
21 juni   Sportdag
28 juni   Studiedag voor het team, school gesloten