Nieuwsbrief 9 juni 2017

Schoolkamp groep 8

Nieuws van de directie

Studiedag 28 juni

Woensdag 28 juni is de school gesloten in verband met een studiedag van het team. We evalueren dan dit schooljaar en maken plannen voor het nieuwe schooljaar. Zo worden de leerlingenzorg, de klassenbezetting en allerlei onderwijskundige activiteiten uitgebreid besproken. Wij geven de data van studiedagen altijd door aan de kinderopvang, maar voor de zekerheid is het verstandig als u dat zelf ook nog even doet.

Nieuws van het team

Herhaalde mededeling. Schoolreis 15 juni 2017 groep 3 t/m 8

Donderdag 15 juni is het zover. Dan gaan we met bovengenoemde groepen gezellig met de bus op schoolreis naar dierenpark Amersfoort!

De kinderen worden deze dag om 8:30 uur op school verwacht in hun Vitus schoolshirt. Zij gaan eerst naar hun eigen klas en krijgen daar een keycord met hun naam en een noodnummer.
Om 8:45 uur stappen we in de bus. Wilt u er dus voor zorgen dat uw kind op tijd op school is. Om 16.00 uur vertrekken we uit Amersfoort en we verwachten rond 16.45 uur weer op school te zijn. Hoewel het uiteraard lastig is om dit precies aan te geven.
Wij geven aan de naschoolse opvang door dat we op schoolreisje gaan en de kinderen dus niet om 15:00 uur opgehaald hoeven te worden. Wilt u dat voor de zekerheid zelf ook nog doen.

Wij zorgen voor alle kinderen voor een 10 uurtje, een lunch en bij vertrek voor een ijsje. Geld en snoep meenemen is niet toegestaan.
Zorg dat uw kind geschikte kleding voor een schoolreisje aan heeft dat past bij de weersverwachting van die dag. We hopen natuurlijk op mooi weer maar gaan er sowieso een gezellige dag van gaan maken.

Namens  de werkgroep schoolreis,
juf Cynthia en juf Esther

Schoolkamp groep 8

De kinderen uit de beide groepen 8 zijn woensdag vertrokken naar Vierhouten. In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat het jaarlijkse schoolkamp in het teken staat van expeditie Vierhouten. Acht groepjes met allen hun eigen totempaal strijden om de sportieve, muzikale en creatieve eer door aan verschillende activiteiten deel te nemen. En dat is een heel spektakel geworden, met klimmen, rennen, roeien, puzzelen, zingen, dansen, enz, enz.
Nieuwsgierig naar het schoolkamp, klik dan op: https://www.stvitusschool.nl/fotos/schoolkamp-groep-8-2017

Help wie redt de sportdag?

Het is gelukkig nog geen 21 juni maar het aantal aanmeldingen van ouders om te helpen bij de sportdag is op dit moment nog te laag om deze dag goed te organiseren.
Geeft u zich alsnog op? De brief staat nog op de site maar u mag ook aanmelden bij meneer Wim, leerkracht van groep 5/6.

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse was ook dit jaar weer een groot succes.
De nieuwe startlocatie (Zwembad de Zandzee) is goed bevallen.
Het weer was prima. Gelukkig lieten wij ons niet gek maken door overdreven berichten op social media.
Heel veel dank aan de leden van de ouderraad onder leiding van Daniëlle Jansen. De ouderraad was vier dagen lang weer in touw.
Voor meer foto’s klik op: https://www.stvitusschool.nl/fotos/avondvierdaagse-2017

Groep 6 naar de hei

Een middag samen genieten van de natuur en spelen op de hei.
De leerlingen van groep 6 hadden donderdag 1 juni een geslaagde middag!
Voor meer foto's klik op: https://www.stvitusschool.nl/fotos/uitje-naar-de-hei-groep-6

Gefeliciteerd!

Op dinsdag 30 mei vierde onze directeur, meneer Toon, zijn verjaardag.
Reden voor een feestje met de hele school in het amfitheater op de speelplaats van de kleuters.

Kampioen

Angelina Dijst, uit groep 6L/J is Nederlands kampioen Ritmische gymnastiek geworden. We zijn trots dat we een echte kampioen op school hebben. Dus, bij deze Angelina, van harte gefeliciteerd!

Waterbeestjes zoeken

De kinderen van groep 5/6 gingen op dinsdag 30 mei, onder leiding van natuurgidsen van het Goois Natuurreservaat op zoek naar waterbeestjes.
Het is altijd weer verbazingwekkend om te zien hoe mooi onze natuur dichtbij huis is.
Voor meer foto's klik op: https://www.stvitusschool.nl/fotos/waterbeestjes-zoeken-groep-5-6

Nieuws van de ouderraad

"Breaking news"

Zomerfeest 2017 heeft als Thema LANDEN, het zou erg leuk zijn als de hapjes en jouw outfit van een bepaald land zijn. Dus laat je inspireeën door ons eigen landje en de landen om ons heen. Hou vrijdag 7 juli vrij dan kunnen we er met zijn allen weer een mooi feest van maken!

Wij feliciteren:

5 juni Emma Leijenhorst groep 3P