Nieuwsbrief 23 juni 2017

Dit is een speciale editie van de nieuwsbrief.

Nieuws van de directie

Prikactie 27 juni.

Zoals we dinsdag al in een brief aan alle ouders hebben aangekondigd gaat de school dinsdag 27 juni pas om 9.30 uur open. Dit in verband met de landelijke protestactie van het basisonderwijs om aandacht te vragen voor de problemen waar we zoal tegenaan lopen.
Voor meer informatie klik op: https://www.poinactie.nl/
Wij vragen ouders om deze actie te ondersteunen. Dit kunt u doen door het strookje in te vullen en aan de leerkracht te geven. De strookjes hangen ook aan het prikbord naast de hoofdingang van de school en zaten bij de brieven die dinsdag zijn uitgedeeld.
Maakt u zich ook zo’n zorgen dat er
* straks geen goede leerkrachten meer zijn?
* helemaal geen mannelijke leerkrachten meer voor de klas staan?
* klassen naar huis worden gestuurd omdat er geen invalleerkrachten zijn te vinden?
* leerkrachten zijn die meer bezig zijn met administreren dan lesgeven?
* verouderde schoolgebouwen zijn?
* een versobering komt in het onderwijs waardoor de menselijke maat verdwijnt.
Wij hebben het als schoolteam met ouders en kinderen helemaal niet slecht, maar we maken ons wel zorgen over de toekomst.
Vindt u ook dat het vijf voor twaalf is? Steun dan deze actie door het strookje te ondertekenen. Onze collega’s die dinsdagmiddag naar Den Haag gaan zullen deze overhandigen aan de politiek.

Studiedag 28 juni

Woensdag 28 juni is de school gesloten in verband met een studiedag van het team. We evalueren dan dit schooljaar en maken plannen voor het nieuwe schooljaar. Zo worden de leerlingenzorg, de klassenbezetting en allerlei onderwijskundige activiteiten uitgebreid besproken. Wij geven de data van studiedagen altijd door aan de kinderopvang, maar voor de zekerheid is het verstandig als u dat zelf ook nog even doet.

Nieuws van de ouderraad

Zomerfeest 7 juli 2017

Vandaag hebben alle kinderen een inschrijfformulier met strookje meegekregen voor het Zomerfeest op 7 juli.
Dit schooljaar heeft het feest als thema: LANDEN
De ouderraad is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor dit feest, maar doet ook een dringend verzoek aan alle ouders om dit feest te laten slagen.
Wij vragen hulp voor het op- en afbouwen. Hulp van ouders bij de diverse activiteiten. Ouders die een uurtje bij de kraampjes voor het eten en drinken willen staan, en natuurlijk veel ouders die lekkere hapjes willen maken die tijdens het feest verkocht kunnen worden.
Gezien het thema zouden wij het leuk vinden als er verschillende hapjes gemaakt worden uit verschillende landen! Helpt u ons mee om dit feest weer zeer geslaagd te maken?
Vul dan vandaag nog het strookje in en stop deze in de ouderraadbus in de hal. Ook hangen er door de school intekenlijsten, waarop u uw hulp kunt noteren. En natuurlijk is een email naar ouderraad@stvitusschool.nl ook mogelijk. U ziet, mogelijkheden genoeg om uw hulp aan te bieden.

Alvast bedankt!!