Nieuwsbrief 30 juni 2017


Prikactie 27 juni
 

Nieuws van de directie

 

Klassenbezetting schooljaar 2017/2018.

Het is een veelgestelde vraag aan het team tijdens de avondvierdaagse of bij de sportdag: En weet je al bij wie ons kind volgend jaar in de klas komt?
Omdat we het belangrijk vinden dat alle ouders op hetzelfde moment de klassenbezetting te horen krijgen, houden we ons bij dergelijke vragen een beetje op de vlakte.
In onderstaand schema leest u de klassenbezetting voor volgend schooljaar. De leerkrachten en de directie zijn tevreden met de indeling en wij zien het komende schooljaar weer vol vertrouwen tegemoet.
 
Groep: Leerkracht(en): Was groep:
1/2  As Mevr. Ashley Heyliger (ma t/m vrij) Ongewijzigd
1/2  M/A    Mevr. Marjolijn Weiler(ma t/m do)
Mevr. Annemarie van Woensel (vrij)
Ongewijzigd
1/2  E/M Mevr. Eveline Weers (ma en do)
Mevr. Marian Smits (di, woe en vrij)
Ongewijzigd
1/2  Du Mevr. Jasmijn Osinga (ma en di)
Mevr. Liesbeth van Mourik (woe, do en vrij)
Na 1 november:
Mevr. Dunja de Boer (ma t/m vrij)
Ongewijzigd
3 M/C Mevr. Maaike Louter (ma, woe en do)
Mevr. Cynthia Klumper (di en vrij)
Gr. 2E/M en gr 2My*
3 P Mevr. Priscilla Bos (ma t/m vrij) Gr.  2Du en gr 2M/A*
4 M/K Mevr. Marjolein Bausch (ma en di)
Dhr. Kees Mensink (woe, do en vrij)
Gr. 3 M/C
4 E/N Mevr. Esther vd Berg (ma en di)
Mevr. Nicole Boswijk  (woe, do  en vrij)
Gr. 3 P
5 J/L Mevr. Linda Hendriks (ma, do en vrij)
Mevr. Jacqueline Davidse (di en woe)
Gr. 4 M/K
6 W/I Dhr. Wim Haverkort (ma, di, do en vrij)
Mevr. Ivonne van Geelen (woe)
Gr. 5E/J
6/7 R/J Dhr. Ronald Schoonderbeek (ma en di)
Mevr. Jasmijn Osinga (woe, do en vrij)
Gr. 5/6 W/I
7 M/R Mevr. Mieke Last (ma, di, do en vrij)
Dhr. Ronald Schoonderbeek (woe)
Gr. 6 L/J
8 A Meneer Ad van Beek (ma t/m vrij) Gr. 7 M/R en gr 7 R/N
* De namenlijsten worden later bekend gemaakt.
 
Overige functies:
Directeur: Dhr. Toon Smits (ma t/m vrij)
Adjunct-directeur: Dhr. Kees Mensink (di.)
Intern begeleider: Mevr. Hélène Snijders (ma, woe. middag  en do., kan wisselen)
Remedial teacher: Mevr. Loes van Kooten (di en do)
Ondersteuningsgroep: Mevr. Ivonne van Geelen (’s ochtends op ma, di, do en vrij)
Compacten en Verrijken:    Mevr. Jacqueline Davidse (ma)
ICT: Dhr. Ad van Beek
Bewegingsonderwijs: Mevr. Carolina Fredes (ma) en mevr. Marjolein Bausch (vrij)
Conciërge: Dhr. Mohamed Kadraoui (ma t/m woe, do- en vrijochtend)
Kinderfysiotherapie: Mevr. Sanne van der Kamp (woe en vrijdag)

Toelichting.
Ondersteuningsgroep.
Volgend schooljaar gaan we ook weer verder met een ondersteuningsgroep. In het kader van Passend Onderwijs krijgen leerlingen met speciale onderwijsbehoeften extra hulp aangeboden. Ze krijgen zo meer tijd om zich de leerstof eigen te maken en zijn hierdoor beter in staat om het onderwijs op school te volgen. 
Juf Ivonne van Geelen geeft les aan de speciale ondersteuningsgroep.
 
Compacten en Verrijken.
Volgend schooljaar werkt juf Jacqueline Davidse op maandag met kinderen die voor rekenen meer verdiepingsstof nodig hebben. Dit zijn over het algemeen kinderen waarvoor de gewone leerstof in de klas onvoldoende uitdaging biedt. In overleg met de intern begeleider en de ouders worden kinderen in deze groep geplaatst. 
 

Juf Dunja bevallen.

Zaterdag 24 juni is juf Dunja bevallen van een zoon, Casper. Onderstaande foto laat een blije moeder zien en een prachtig mannetje die nog even zijn ogen lekker gesloten houdt. We wensen juf Dunja en haar man heel veel geluk met Casper. Het zwangerschapsverlof van juf Dunja loopt tot eind oktober. Zoals in de klassenbezetting is te lezen zullen juf Jasmijn en juf Liesbeth haar tot die tijd vervangen.
En juf Dunja kan de komende periode nog lekker uitrusten en genieten van Casper.


 

Vakantierooster.

Het vakantierooster voor volgend schooljaar is vastgesteld.
 
Herfst 23-10 t/m 27-10
Kerst 25-12 t/m 05-01
Voorjaar 26-02 t/m 02-03
Pasen 30-03 t/m 02-04
Meivakantie 23-04 t/m 04-05
Hemelvaart 10-5   t/m 11-05
Pinksteren 21-05
Extra lang weekend    14-06 t/m 15-06
Zomer 23-07 t/m 31-08

Toelichting.
Omdat de periode van de meivakantie tot de zomervakantie erg lang is, hebben we half juni een extra lang weekend gepland. Dit om te voorkomen dat kinderen en leerkrachten erg vermoeid de zomervakantie in gaan.
 

Nieuws van het team

 

Prikactie 27 juni.

Op dinsdag 27 juni gingen bijna alle basisscholen in Nederland een uur later open. Deze prikactie was omdat wij ons zorgen maken over de werkdruk, het lerarentekort, de bureaucratie, enz, enz. Lesgeven is een pracht vak en het zou toch jammer zijn als jonge mensen straks niet meer kiezen voor het onderwijs.
Wij hopen dat er in Den Haag geluisterd wordt naar onze wensen. Om deze actie nog kracht bij te zetten zijn vier van onze collega’s naar het Malieveld in Den Haag gegaan. 
Daar overhandigde juf Mieke de ruim 120 strookjes die door ouders zijn ondertekend, aan 
dhr. Roemer, van huis uit onderwijzer en fractievoorzitter van de SP. 
In totaal zijn er 351.860 handtekeningen verzameld. 
 

Opleidingsschool.

Onze school is opleidingsschool voor de Marnix Academie, een opleidingsinstituut voor leraren in het basisonderwijs. Er zijn dus regelmatig studenten van de Marnix die bij ons stage lopen. Juf Linda Hendriks is onze opleidingscoördinator. Zij regelt te plaatsing en begeleiding van studenten. Dat we opleidingsschool zijn, is voor ons  erg belangrijk omdat we zo ‘dicht bij het vuur’ zitten als we een vacature hebben. Zo kunnen we inspelen op het toekomstige lerarentekort. Bovendien zijn we door de aanwezigheid van deze studenten goed op de hoogte van allerlei nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Ook zijn we stageschool voor studenten die de opleiding voor onderwijsassistent in Amersfoort volgen. 
We zijn dan ook trots en tevreden als we een bijdrage hebben mogen leveren aan de ontwikkeling van onze stagiaires. En niet zonder succes, want inmiddels heeft Ashley haar diploma voor de PABO gehaald en Veerle voor de opleiding onderwijsassistent. Op onderstaande foto ook Femke met haar beide mentoren. Zij gaat volgend jaar naar het derde leerjaar van de PABO. Ook volgend schooljaar zullen wij weer verschillende stagiaires in ons team hebben.


 

Schoolkamp Expeditie Vierhouten groep 8.

Op woensdagmorgen 7 juni stonden de 40 8e groepers vol spanning op het schoolplein te wachten op het vertreksein: Schoolkamp Expeditie Vierhouten op de Paasheuvel in Vierhouten. Om 9.00 uur vertrokken we, uitgezwaaid door de hele school, ouders enz. enz. Bij het kamphuis aangekomen stonden de fietsen klaar en na een beker limonade gingen we op weg richting Emst, een prachtige tocht door bos en langs hei! Onderweg een bezoek gebracht aan ‘Het verscholen dorp’, een gerestaureerde onderduikplek uit de 2e W.O. Vervolgens naar de kaarsenmakerij, de forellenkwekerij én de speeltuin. Wel een paar regenbuien onderweg maar de sfeer bleef prima! In de speeltuin, het werd droog!, werd de eerste ronde van Expeditie Vierhouten gespeeld: kanovaren, hardlopen, touwwand klimmen en vlotvaren. Dan weer 15 km terugfietsen, daar krijg je honger van. Een fantastische barbecue verzorgd door een fantastische keukenbrigade van 3 ‘kampvaders’!!! Na het eten wachtte een zware taak: vliegeren! Er moest heel wat gerend worden om die dingen de lucht in te krijgen. Daarna terug richting het kamphuis, waar we in het bos pittige potjes levend stratego speelden. Om bij te komen van de inspanningen van deze dag gingen we bij het kampvuur zitten. De 2e ronde van Expeditie Vierhouten: liedjes presenteren. Daar zaten echte juweeltjes bij. Tenslotte lekker brooddeeg aan lange stokken laten garen boven het kampvuur! Het bleef de eerste nacht opvallend rustig in ons kamphuis!
De volgende morgen een stevig ontbijt, ook weer fantastisch verzorgd door de keukenbrigade, met o.a. roerei, gekookte ei of gebakken ei! Om 9.45 uur op de fiets via Nunspeet en Elburg naar het survivalkamp, da’s toch een fietstocht van 31 km! Om 12.00 uur waren we er, moe maar voldaan. Na de lunch een pittige survival; het modderbad was wel het hoogtepunt. Helaas (of gelukkig?) niet op de fiets terug, daarvoor stond er iets te veel wind. Terug in het kamphuis hadden we wel honger van alle inspanningen. Poffertjes en pannenkoeken, ook weer verzorgd door de keukenbrigade, loste dat probleem op. Na de eterij denk je dat je even rustig aan mag doen, maar nee: maar liefst 3 onderdelen van Expeditie Vierhouten moesten gespeeld worden: ren je rot, touwtrekken en blindeman! De avond werd besloten met een relaxed nachtspel: zoeken in het donkere speelbos naar kaarten die met breeklichtjes verlicht waren. En toen, eindelijk … nog niet slapen …. eerst nog even limonade en chips! Het bleef deze nacht muisstil totdat om 7.40 uur een enorme onweersknal een einde aan de nachtrust maakte. En regenen ……
Ontbijten, kamer opruimen (!!!) en, dit keer binnen, nog 3 rondes Expeditie Vierhouten: evenwichtsproef, voelproef en smaakproef! Gelukkig werd het aan het eind van de ochtend droog en kon team roze, winnaar van Expeditie Vierhouten, de schatkist opgraven met daarin een traktatie voor alle deelnemers. Rond 14.00 uur vertrokken de kinderen weer naar huis, een geweldige belevenis rijker! Heel veel leuke dingen gedaan en 61 km gefietst! Een fantastisch kamp van een fantastische groep en een fantastische begeleiding.
Dank aan juf Marjolein, juf Nicole en meneer Ronald, een heel goed op elkaar en op het kamp ingespeeld team! Dank aan Stephan Epskamp, Berry den Ouden en Chris van der Spek: organisatoren van de opdrachten voor Expeditie Vierhouten, meefietsers en routebegeleiders, keukenkampioenen en nog veel meer! Mede door de inzet van deze 7 mensen kon dit schoolkamp zo fantastisch verlopen! 
Voor foto’s van het schoolkamp klik op…
 
Ad van Beek

PS
Dank aan de firma Daatzelaar voor het lenen van de bus en enkele fietsen en aan bakkerij van Breemen voor de sponsoring van het brood!
 

Aan het werk voor de afscheidsmusical.

Alles is nog geheim! Maar soms horen we gezang of worden er teksten geoefend en klinkt het geluid van een boor of een zaag.. De voorbereiding voor de musical van groep 8 is weer begonnen.
We zijn erg benieuwd! En…Veel succes!


Nieuws van de ouderraad

 

"Breaking news"

Zomerfeest 2017 heeft als thema LANDEN, het zou erg leuk zijn als de hapjes en jouw outfit van een bepaald land zijn. Dus laat je inspireeën door ons eigen landje en de landen om ons heen. Houd vrijdag 7 juli vrij dan kunnen we er met zijn allen weer een mooi feest van maken! Wij hebben nog veel hulp nodig.
U heeft al eerder een inschrijfformulier met strookje meegekregen voor het zomerfeest op 7 juli.                                                                    
De ouderraad is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor dit feest, maar doet ook een dringend verzoek aan alle ouders om dit feest te laten slagen.
Wij vragen hulp voor het op- en afbouwen. Hulp van ouders bij de diverse activiteiten. Ouders die een uurtje bij de kraampjes voor het eten en drinken willen staan, en natuurlijk veel ouders die lekkere hapjes willen maken die tijdens het feest verkocht kunnen worden. 
Gezien het thema zouden wij het leuk vinden als er verschillende hapjes gemaakt worden uit verschillende landen! Helpt u ons mee om dit feest weer zeer geslaagd te maken?
Vul dan vandaag nog het strookje in en stop deze in de ouderraadbus in de hal. Ook hangen er op het prikbord bij de ingang van de school intekenlijsten, waarop u uw hulp kunt noteren. En natuurlijk is een email naar ouderraad@stvitusschool.nl ook mogelijk. 
U ziet, mogelijkheden genoeg om uw hulp aan te bieden.

 Alvast bedankt!!


 

Wij feliciteren: 
 

30 juni Donny Kappel groep 6L/J
1 juli Sam Keizer groep 5W/I
3 juli Tatum Rebergen groep 3M/C
5 juli Bailey Reurekas groep 5E/J
7 juli Milo Pieterse groep 8A
8 juli juf Marjolijn Weiler  
8 juli Senna Breedveld groep 6L/J
8 juli Koen Damen groep 7M/R
8 juli Fenna Hendriksen groep 4M/K
8 juli Tycho Maas groep 2M/A
8 juli Quinty Vervat groep 7M/R
10 juli Cattleya Graas groep 1D
10 juli Tobias Schimmel groep 1M/A
11 juli Sophie Hodges groep 6L/J
13 juli Anastacia Dijst groep 8R/N
15 juli Sienna Schippers groep 2My
16 juli Kiero Hogendoorn groep 6L/J
17 juli juf Marian Smits  
17 juli Luke Hodges groep 7M/R
19 juli Tjibbe Spring in ’t Veld groep 3M/C
21 juli Hidde Wegter groep 1D
22 juli Sara Knop groep 4M/K
23 juli Jivani Jesuthas groep 8R/N
24 juli Roy Bronsgeest groep 5E/J
24 juli Heidi Sorensen groep 4M/K
27 juli Roan van Benten groep 4M/K
28 juli Demi Buitenweg groep 5E/J
29 juli Romy Brama groep 7M/R
29 juli Alicia Trinanda groep 2M/A
29 juli Fabienne Taling groep 2D
31 juli Yacob Yibark Tesfamichael   groep 2My
 

Agenda.

 
7 juli Zomerfeest
13 juli Musical groepen 8
21 juli Aanvang zomervakantie, de school sluit om 12.00 uur