Nieuwsbrief 21 juli 2017
Dag Groep 8 Veel succes op jullie nieuwe school!
 

Nieuws van de directie


Na warme weken, en een schooljaar waarin door iedereen weer heel hard is gewerkt, begint onze welverdiende vakantie. We kijken terug op een jaar met wisselende emoties. Vreugde en blijdschap voor kinderen die het, ieder op zijn of haar manier, goed doen. Kinderen van groep 8 die onze school gaan verlaten. Kinderen die nieuw op onze school kwamen en hun plekje hebben gevonden. Mooie feesten van kerst tot zomerfeest, projecten, uitstapjes, schoolreis etc. Kortom teveel om op te noemen. Maar ook een schooljaar dat werd overschaduwd door de ziekte van juf Myrthe die wij erg missen en heel veel kracht en sterkte toewensen.
Een schooljaar vraagt toch veel van de leerkrachten. Dat hebben wij tijdens de (stakings-) actieperiode ook geprobeerd aan u uit te leggen. Gelukkig kent ons team veel veerkracht en hebben wij elkaar goed opgevangen in tijden van ziektevervanging en onvoorziene situaties.
Ook de vele ouders die ons steunen bij alle activiteiten, van uitstapjes tot leesmoeders, zijn wij dankbaar. Met name de leden van de ouderraad, de MR en het schoolbestuur. Zij nemen onbetaald veel verantwoordelijkheid voor de school op hun schouders en steken daar veel tijd in.
Kortom allemaal heel veel dank voor uw vertrouwen en inzet. Op het zomerfeest was echt zichtbaar dat wij als school ook een goede gemeenschap vormen. Maar nu gaan we hopelijk genieten van een welverdiende vakantie om in het nieuwe schooljaar weer fris van start te gaan!


 

Nieuws van het team

 

Afsluitende Catechesevieringen.

Als ik naar dit jaar kijk wat zie ik dan veel….
Met gedichten, verhalen, gebeden en liedjes sloten we het schooljaar af. De kinderen van de groepen 1/2, 3 en 4, 5, 5/6 en 6, 7, 7/8 en 8 deden dit, meestal gezamenlijk in de speelzaal, zoals u hieronder op de foto kunt zien.
Het nieuwe schooljaar begint ook weer met een viering rond onze hoop en verwachting voor het nieuwe schooljaar. Maar eerst zoals we zongen: ''We hebben een, twee, drie, vier, vijf, zes weken vrij. We hebben tijd om te gaan dromen van een nieuw leuk jaar voor jou en mij''.

 

Judo op school.

Mijn naam is Christiaan van der Hoek. Ik ben 24 jaar en gediplomeerd judoleraar B. Toen ik 3 jaar oud was, ben ik begonnen met judo. Op mijn 15e haalde ik de zwarte band (1eDAN), tegenwoordig ben ik 3eDAN. Begin 2016 heb ik Judoschool van der Hoek opgericht in Bussum (Sportcentrum de Zandzee). Na verloop van tijd zijn Laren en Hilversum daar bij gekomen.
Verder geef ik met veel plezier judoles op kinderdagverblijven en ga ik bij veel basisscholen langs om kinderen met judo kennis te laten maken. Zo ben ik dit jaar ook op de St. Vitusschool geweest.
Op St. Vitusschool zal ik in het nieuwe schooljaar elke maand twee ochtenden terugkomen om alle leerlingen judoles te geven. Tijdens deze lessen gaan we leren hoe je moet vallen en leren de kinderen verschillende judotechnieken.
Ik vind het belangrijk dat kinderen op een prettige manier met elkaar omgaan. Bij judo draait het om respect.Ik denk dat één keer per maand met de hele klas judoën een positief effect zal hebben op de sfeer en sociale veiligheid in de school.
Ik kijk er naar uit om op de St. Vitusschool aan de slag te mogen gaan!
Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u mailen naar christiaan@judoschoolvanderhoek.nl
 
Met vriendelijke groeten,
Christiaan

 

Nieuws van de ouderraad 

 
In het afgelopen jaar heeft de ouderraad weer diverse activiteiten gerealiseerd en mee helpen organiseren. We werken zoals u weet met bijna de laagste ouderbijdrage van heel Nederland en besteden al het geld aan de diverse activiteiten voor uw kinderen. We kijken terug op een geslaagd jaar. In het komende jaar gaan wij weer fris van start en hopen op uw belangstelling. Misschien zijn er wel ouders die lid willen worden van de ouderraad.
Onze voorzitster, mevrouw Daniëlle Jansen was in de laatste weken even niet in staat om alle activiteiten, met name haar zomerfeest, mee te maken. We hopen dat zij er na de vakantie weer helemaal bij kan zijn.
 

Wij verwelkomen… en nemen afscheid

 
Na de vakantie hopen wij alle kinderen weer te verwelkomen. Er zullen vast nieuwe gezichten bij zijn. In de eerste nieuwsbrief noemen wij de namen van alle nieuwe kinderen.
Naast een welkom nemen wij afscheid van kinderen die onze school gaan verlaten. Allereerst natuurlijk onze achtste groepers maar ook die kinderen die vanwege verhuizing of andere reden onze school verlaten. Allemaal veel succes en wellicht tot ziens!
 

Wij feliciteren: 

 
21 juli Hidde Wegter groep 1D
22 juli Sara Knop groep 4M/K
23 juli Jivani Jesuthas groep 8R/N
24 juli Roy Bronsgeest groep 5E/J
24 juli Heidi Sorensen groep 4M/K
27 juli Roan van Benten groep 4M/K
28 juli Demi Buitenweg groep 5E/J
29 juli Romy Brama groep 7M/R
29 juli Alicia Trinanda groep 2M/A
29 juli Fabienne Taling groep 2D
31 juli Yacob Yibark Tesfamichael groep 2My
 
1 augustus Jesse Russchenberg groep 4 M/K
2 augustus Marwan Boulahrouz groep 4 M/K
2 augustus Delano Meeuwisse groep 5E/J
2 augustus Dina Touizni groep 2E/M
5 augustus Daan Paape groep 5W/I
8 augustus Olivier Albrecht groep 2D
12 augustus Sofie de Graaf groep 7M/R
12 augustus Katelijn Koens groep 3P
14 augustus Louiza El Abadi groep 7M/R
15 augustus Elin Veen groep 4 M/K
16 augustus Teun Louw groep 1M/A
18 augustus Nina Beyen groep 8A
19 augustus Mare Sieders groep 5W/I
20 augustus Rory Poort groep 1My
24 augustus Merel Hegeman groep 6W/I
25 augustus Fenna van Mil groep 1My
27 augustus Daisy Fokker groep 4M/K
27 augustus Daan Plemper groep 1M/A
28 augustus Israe Benali groep 3M/C
29 augustus Romaysa Guerchouh groep 1E/M
29 augustus Sep van der Heijden groep 8A
29 augustus Lucia Silva Verstappen Grin groep 5W/I
30 augustus Maaike van Breemen groep 8A
30 augustus Monica van Breemen groep 8R/N
31 augustus Dina El Hammaoui groep 3P
31 augustus Dirkje Schoonderbeek groep 8A
 
 

Agenda.

 
Maandag 4 september 1e schooldag
Dinsdag 5 september Informatieavond beide groepen 3
Maandag 11 september Informatieavond groep 7 M/R
Dinsdag 12 september Informatieavond groep 6/7 J/R
Woensdag 13 september Informatieavond beide groepen 4
Donderdag 14 september Informatieavond groep 6 W/I
Maandag 18 september Informatieavond alle groepen 1/2
Dinsdag 19 september Informatieavond groep 8
Maandag 25 september Informatieavond groep 5 J/L