Nieuwsbrief 8 september 2017
We zijn weer begonnen!Nieuws van de directie

 

We zijn weer begonnen.

Vorige week waren alle collega’s al op school, maar afgelopen maandag was het voor de kinderen weer de eerste schooldag. En dat is natuurlijk altijd een beetje spannend.  Hoe is de nieuwe meester of juf, zijn er nog nieuwe kinderen in de klas, wordt er meteen al vanaf dag 1 hard gewerkt? En nog vele andere vragen zullen die maandagochtend door de hoofden van de kinderen zijn gegaan. En het is logisch dat iedereen (ook de meesters en juffen) weer even moesten wennen, maar het is ook gewoon leuk om iedereen weer te zien. Gebruind en vol enthousiaste verhalen over de zomervakantie. 
Wij hopen dat we er samen met ouders weer een goed schooljaar van mogen maken. Waarbij plezier in leren, respect voor elkaar en saamhorigheid belangrijke kenmerken van onze school blijven.
 

40 jaar in het onderwijs.

Vorige week hebben we als team op feestelijke wijze aandacht besteed aan het 40-jarig onderwijsjubileum van onze collega’s juf Marian, juf Eveline en meneer Wim. Met elkaar 120 jaar onderwijservaring. Dat is een hele prestatie, vooral als je ziet met hoeveel enthousiasme deze collega’s nog voor de klas staan. We hopen dat we als school nog veel jaren kunnen profiteren van deze ervaren leerkrachten.


 

5 oktober stakingsdag.

U heeft waarschijnlijk via de pers al vernomen dat 5 oktober, de dag van de leraar, is uitgeroepen tot een landelijke stakingsdag. We moeten als team nog besluiten wat we deze dag gaan doen. Als we een definitief standpunt hebben zullen we alle ouders hier direct over informeren.
 
 

Nieuws van het team

 

Regels ‘Beter één eendje dan geen-eentje!’ 

Elke groep heeft zijn eigen toilet en één badeendje die ’s ochtends op een vaste plek staat. De eerste die naar de wc gaat pakt het eendje en zet het op zijn/haar tafel. Ook als hij/zij naar de toilet geweest is blijft het eendje daar staan.
De volgende die naar het toilet gaat pakt het eendje dus van de tafel van de laatste toiletbezoeker. Mocht het toilet niet schoon zijn, komt hij/zij direct terug naar de leerkracht die dan, samen met het kind dat daarvoor naar het toilet ging, kijkt wat er aan te doen is.
 
Deze maatregel is tijdens de eerste schoolweek ingegaan. Kinderen, leerkrachten en de schoonmaker zijn tot nu toe zeer tevreden. De school blijft een stuk schoner en er zijn nu vrijwel geen klachten. Het feit dat de klas en de kinderen nu ook zelf verantwoordelijk zijn voor het toiletgebruik blijkt dus te werken. We hopen dat iedereen dit volhoudt. Jongens wordt ook geleerd om zittend te plassen! Dat is toch ook een handige tip voor thuis.

 
 

School en veiligheid:

Veiligheid en weerbaarheid is voor elk kind van groot belang. Wij willen dat ieder kind zich op onze school veilig voelt maar zich ook weerbaar leert opstellen. Dat leren de kinderen al in de Kanjerlessen. (We vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit maar ook niemand doet zielig!)
Judo is een contactsport. Kinderen leren elkaar aan te raken maar leren er op te vertrouwen dat ze met respect elkaar blijven benaderen. Daarom gaan wij judolessen verzorgen om kinderen kennis te laten maken met deze sport. Leest u daarom onderstaande tekst: 

 

Judo op school.

Mijn naam is Sander van der Hoek. Ik ben 31 jaar. Toen ik 3 jaar oud was mocht ik voor de eerste keer meedoen met de judolessen. In het begin duurde de les nog vrij kort, maar samen met een vriendinnetje bleven we elke week komen omdat judo zo’n leuke sport is.
Judo is vanaf het begin mijn passie geweest, waar ik heel veel van geleerd heb. Ik draag de zwarte band met trots, heb intussen de 3eDan en ben gediplomeerd judoleraar B. 
Van jongs af aan mocht ik mijn judoleraar helpen tijdens de lessen die hij gaf. Andere kinderen helpen, oefeningen voor doen, genieten van de sport. Dat alles heeft er toe geleid dat ik nu al heel veel jaar zelfstandig les geef als judoleraar.
Het aankomende jaar zal ik de judolessen verzorgen bij jullie op de Vitusschool. Als jullie het net zo leuk zullen vinden als ik, hebben we zeker heel veel plezier op de mat met elkaar.
De lessen worden eenmaal per maand gegeven op donderdag en vrijdag. Donderdag zullen de groepen 1/2 en 3 les krijgen, op vrijdag de groepen 4 t/m 8.
Heb je zelf al een judopak? Neem hem mee naar de lessen en doe hem vooral aan. Laat maar gerust zien dat je deze sport ook heel leuk vindt. 
De judolessen zullen zijn op:
 
Les 1: 21-22 september 2017
Les 2: 19-20 oktober 2017
Les 3: 23-24 november 2017
Les 4: 14-15 december 2017
Les 5: 25-26 januari 2018
Les 6: 22-23 februari 2018
Les 7: 22-23 maart 2018
Les 8: 12-13 april 2018
Les 9: 24-25 mei 2018
Les 10:  21-22 juni 2018

Tot snel,
Sander van der Hoek


 

Nieuws van de ouderraad 

 
 

De ouderraad zoekt nieuwe enthousiaste mensen

Wij hebben 2 openstaande vacatures: 
Voorzitter ouderraad
Algemeen lid ouderraad
 
Lijkt het je leuk om de schoolactiviteiten mede te organiseren? Dan nodigen wij je uit om ons als ouderraad te komen versterken.
Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar een voorzitter die met onze huidige voorzitter: Danielle Jansen, een schooljaar mee loopt om vanaf het schooljaar 2018/2019 het van haar over te nemen. Na ruim 10 jaar gaat Danielle haar energie in andere dingen steken en wordt het tijd het spreekwoordelijke stokje over te dragen.
Ter versterking van ons team zijn wij ook per ingang van dit schooljaar op zoek naar enthousiaste algemene leden.
 
Wat verwacht de ouderraad van de nieuwe voorzitter:
Je zet je voor de volle 100% in voor de ouderraad, dat betekent voor de kinderen. Je werkt nauw samen met de directie en het team van school. Ook met de penningmeester en de andere OR leden. Je kan goed het overzicht bewaken en bent kritisch naar de andere OR leden, maar ook naar het team. Je zit de vergaderingen voor, waarbij efficiëntie een van onze doelen is.
 
Algemene informatie ouderraad:
De ouderraad bestaat uit 10 ouders en 2 leerkrachten; Kees Mensink neemt deel namens de directie en Marian Smits namens het team. 
 
De ouderraad vergadert zo’n 11x per schooljaar, op een woensdagavond. De ouderraad ondersteunt het team met het voorbereiden, organiseren en het uitvoeren van verschillende activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Sinterklaas, Kerst, Pasen, Carnaval, Schoolreizen, groep 8 activiteiten, musicalavond, buitendagen, opendagen, avondvierdaagse, zomerfeest etc.
Ook innen en beheren wij de jaarlijkse ouderbijdragen. Deze worden besteed aan de genoemde activiteiten, ondersteunende schoolactiviteiten en waar mogelijk extra leermiddelen. 
 
Wat verwacht de ouderraad van een algemeen lid:
Als lid van de ouderraad ben je een enthousiaste ouder die het leuk vindt om een actieve bijdrage te leveren aan het (mede) organiseren van activiteiten en daarin wil meedenken met de school. Er altijd vanuit gaande dat je dit een langere periode (aantal jaren) doet. Je voelt je betrokken bij school en vindt het belangrijk dat er leuke dingen voor de kinderen georganiseerd worden. Ieder lid moet zijn aandeel leveren in de ouderraad.
 
Interesse?
Als je interesse hebt in één van deze vacatures ontvangen wij graag je reactie aan: Nanda Kreuning (Penningmeester) per e-mail: nanda@raos.nl Graag incl. je motivatie en in welke klas je kind(eren) zit(ten).
Wij kijken uit naar je reactie, want wij kunnen je hulp goed gebruiken!


 
 

Wij feliciteren: 

 
1 september Jonua Sahertian groep 3P
1 september Armando Selimollari  groep 4M/K 
2 september Nicky Majoor  groep 8A
2 september juf Mieke Last groep 7M
3 september Jordy Lensing groep 1A
3 september Nanou Ramanitriniaina groep 7M/R
5 september Jakub Sikora groep 4E/N 
6 september Ashanti Bakker groep 3P 
6 september Tom Fokker groep 6W/I 
6 september juf Esther vd Berg groep 5 E/J
7 september Tim de Boer  groep 6R/J
7 september Audrey Edi Diambu groep 2D 
8 september Britt Lantinga groep 3M/C
8 september Noor Lantinga groep 4M/K
8 september Ilyas Sayan groep 2A 
8 september Ilja Wilson groep 4M/K 
9 september Sem Carstens groep 6W/I 
9 september juf Jasmijn Osinga groep 6/7R/J
10 september juf Myrthe Vunderink groep 1/2M/A
11 september Atallah Alhaj groep 7R/J
11 september Willem Rademaker groep 3P 
12 september juf Carolina Fredes gym
13 september Sam Schimmel groep 7M/R
14 september Lucas De Oliviera Shimomoto groep 2E/M 
14 september meneer Kees Mensink adjunct & groep 4M/K
16 september Haley Diekhuis groep 4M/K
17 september Marnik Woldhuis groep 4E/N
19 september Dilano Bakker groep 6W/I 
19 september Tygo Hendriksen groep 6R/J 
19 september Suze Huizing groep 4M/K
21 september Nancy Honing groep 7R/J
23 september Izzy van der Haar groep 4M/K 
25 september Emma Fraser-Boer groep 3P
27 september Josephine Albrecht groep 7M/R
28 september Juf Linda Hendriks groep 5J/L
30 september  Milena de Munck Mortier groep 4E/N

 

Agenda.

 
11 september informatieavond groep 7 M/R
12 september
informatieavond groep 6/7 J/R
13 september informatieavond beide groepen 4
14 september informatieavond groep 6 W/I
18 september informatieavond alle groepen 1/2
19 september informatieavond groep 8
21-22 september  judoles 1
25 september informatieavond groep 5 J/L
26 september open ochtend voor nieuwe ouders
27 september start kinderpostzegelactie
29 september studiedag voor het team, school gesloten