hier bent u:  Onze school » Positie St. Vitusschool

Positie St. Vitusschool binnen de gemeente

Bussum (onderdeel van de gemeente Gooise Meren) heeft ruim 30.000 inwoners.
Er zijn in totaal 10 basisscholen in Bussum: 1 openbaar, 2 protestants christelijk, 3 katholiek waarvan 1 Montessorischool, en 4 bijzonder neutraal waarvan 1 Montessorischool en 1 Vrije School. De St. Vitusschool is een katholieke basisschool gelegen in het centrum van het dorp. Dat de school ook duidelijk een buurtfunctie heeft komt tot uitdrukking in het aantal leerlingen dat een niet-katholieke achtergrond heeft. Verder wordt het schoolplein ook na schooltijd gebruikt als speelplein voor kinderen uit de buurt en biedt de school ruimte aan verschillende lokale verenigingen.
Het voedingsgebied van de school strekt zich uit vanaf de grens met Naarden tot aan Bussum Zuid. Het zwaartepunt van het voedingsgebied ligt in het centrum en aan de westkant van Bussum.