NUMMER 3, 14 SEPTEMBER 2020

Van de directie: 

Op tijd beginnen lukt echt fantastisch:

We zijn heel blij dat het iedereen dagelijks lukt om op tijd naar school te komen. Als ouder heeft u daar een grote rol in. Daarom hartelijk bedankt allemaal. Alle lessen beginnen op tijd.

Citotoetsen:

Vandaag zijn we de tweede week ingegaan van de Citotoetsen. Fijn dat u afspraken met de dokter buiten schooltijd plant. Zo kunnen we alle kinderen tegelijk toetsen. Daarna zullen we de toetsen analyseren en een gericht plan maken voor alle kinderen die op een bepaald onderdeel uitvielen. Na de herfstvakantie zullen de leerkrachten u als ouder informeren over de behaalde resultaten van uw kind. Hoe dat gaat, dat vertel ik u in een volgende nieuwsbrief.

 

Trakteren: 

Als uw kind jarig is en wil trakteren, dan mag dat uiteraard, maar wel corona-proof. Trakteren kan alleen veilig met een (fabrieksmatige) voorverpakte traktatie, i.v.m. het voorkomen van het overdragen van het coronavirus. Zelfgebakken cakejes, zelf ingepakte zakjes popcorn etc. mogen daarom niet. Bij twijfel, kunt u het beste even bellen met school.

 

Privacyvoorkeuren aangeven via de Parro-app:

Voor dit schooljaar kunt u de privacy voorkeuren voor uw kind(eren) weer invullen via de Parro App. Dit kan vanaf vandaag tot 9 oktober. Vanaf het moment van invullen staat dit vast voor het hele schooljaar 2020-2021. Dan kunnen de leerkrachten er rekening houden met het maken van o.a. beeldmateriaal.
Hoe kunt u dit doen in de Parro App?
– Open de App.
– Ga naar ‘instellingen’ (3 puntjes/streepjes).
– Klik op ‘Privacy voorkeuren’.
– Vul dit per kind in door op het potloodje achter het kind te klikken.

 

Parkeeroverlast voor de buren:

Doordat wij de straat afsluiten, zodat alle kinderen veilig naar school kunnen, hebben onze buren geregeld overlast. Zorgt u er voor NIET te parkeren waar dat verboden is? En als iemand u aanspreekt op het fout parkeren, wees en blijf dan vriendelijk. Zo  houden we onze buren te vriend!

 

Deurbeleid:

Als u de school in gaat, omdat u een afspraak heeft met een van de collega’s, dan wordt u altijd eerst gevraagd of u geen coronaverschijnselen heeft. Iedereen die de school ingaat, moet daarom in een schriftje dat bij de deur ligt zijn naam en telefoonnummer zetten, i.v.m. een evt. bron- en contactonderzoek. U mag dus niet zomaar doorlopen. Daarom vragen we u altijd eerst aan te bellen bij de hoofdingang en niet zomaar door te lopen. Wij doen de deur dan voor u open.

 

Hoofdluis:

I.v.m. coronamaatregelen kan er op school nog niet door de luizenouders gecontroleerd worden op hoofdluis. In deze periode is dat wel heel belangrijk om te doen. Wilt u daarom a.u.b. ZELF thuis uw kind wekelijks controleren? Als op school wordt geconstateerd dat uw kind hoofdluis heeft, dan bellen we u op en moet u uw kind meteen komen halen en thuis beginnen met de behandeling. Daarna mag uw kind weer meteen op school terugkomen.

 

Overblijf:

We zoeken nog mensen die willen helpen bij de overblijf. U kunt zich aanmelden via planbureau@philippo.nl of bij Marjon Dries. U krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding van € 10 per keer. 

 

Bijzondere data tot de herfstvakantie:

28-09: juf Linda jarig, meester Ad heeft een week vrij, juf Jacky vervangt hem.

30-09: estafetteloop

07-10: studie 3 daagse, alle kinderen vrij

08-10: studie 3 daagse, alle kinderen vrij

09-10: studie 3 daagse, alle kinderen vrij

10-10: start van de herfstvakantie

19-10: weer naar school

 

Elk jaar organiseert Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek in het voor- en najaar een aantal vaccinatiedagen in Sporthal de Zandzee te Bussum. 

 

De komende vaccinatieperiode is in week 40: maandag 28 september t/m vrijdag 2 oktober 2020

 

In verband met het coronavirus vinden de vaccinaties niet in groepen plaats, waarbij kinderen per postcodegebied worden uitgenodigd, maar krijgt elke kind een aparte afspraak. Deze individuele afspraken zijn gepland tussen 09.00 en 17.00 uur.

 

Voor de genoemde vaccinatieweek worden uitgenodigd:

  • Kinderen geboren in 2011 voor de DTP- en BMR-vaccinatie

Deze (bijna) 9-jarigen ontvangen enkele weken voorafgaand aan de vaccinatieweek thuis per post een uitnodiging met daarin de dag en het tijdstip van de vaccinaties. 

  • Jeugdigen geboren tussen 2001 en 2006 voor een HPV- en/of MenACWY-vaccinatie

 

Het gaat om tieners die een eerdere vaccinatie hebben gemist. Zij kunnen een afspraak maken om deze vaccinatie(s) in te halen.