NUMMER 9, 7 DECEMBER 2020

Van de directie:

Uitnodiging voor online ouderavond a.s. woensdag: Op woensdag 9 december houden we om 20 uur een online ouderavond. U kunt vanaf 19.30 uur inloggen via de app van “Microsoft Teams”. Het is handig deze app van tevoren te downloaden op uw computer, telefoon, Chromebook of IPad. De app is beschikbaar voor alle soorten devices: Android en iOS telefoons, voor MacOS en Windows, maar ook voor webbrowsers. We starten om precies 20 uur en naar verwachting duurt deze online bijeenkomst tot ca 20.45 uur. Tot ziens!

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_Y2NjYTJkYzItOWM5OC00YzdlLTkwMTYtM2NiYTRkZjczNGNk%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22bfeca38e-038c-47aa-bf3c-f49fce39b10e%22%2c%22Oid%22%3a%22abf83d04-02d1-439b-81fc-a2dd5fce8f67%22%7d

Sinterklaas toch op school gekomen:

Afgelopen vrijdag werden alle kinderen verrast met een bezoek van Sinterklaas. De Sint had twee pieten meegenomen en werd tijdens de bezoekjes aan alle groepen begeleid door twee ouders van de Ouderraad. In de groepen werd gezongen en gedanst voor de Sint. Ook heeft hij alle mooie surprises kunnen bewonderen. In de pauze kwam de pietenband langs toen alle groepen even buiten waren. Aan het eind van de ochtend is Sint weer stilletjes vertrokken. Hopelijk kunnen we hem volgend jaar weer op het plein ontvangen in het bijzijn van alle ouders. Gelukkig heeft u via de Parro mee kunnen genieten van de foto’s.

Nieuwe website:

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe website. Naar verwachting zal deze in het nieuwe jaar operationeel zijn.

Bijlagen:

Op pagina 5 treft u informatie van Versa Welzijn over de Rots en watertraining en van Jeugd en Gezin over de decembermaand doorkomen in coronatijd.

Kerstviering:

Vanaf deze week wordt de school weer in kerstsfeer omgetoverd. We zijn blij u te kunnen vertellen dat we met alle kinderen op donderdag 17 december naar de kerk kunnen gaan om onze traditionele kerstviering te houden. De groep 6-7 van juf Jasmijn is al druk bezig met repeteren voor het kerstspel. Alle andere groepen zullen binnenkort de liedjes gaan instuderen. Ook de blokfluitgroep van juf Marjan Banis is er net als voorgaande jaren bij voor de muzikale omlijsting. Voor de begeleiding op deze ochtend hebben wij de ouderraad gevraagd te assisteren. Helaas kunnen we door de coronamaatregelen dit jaar geen andere ouders uitnodigen om bij de kerstviering aanwezig te zijn. Uiteraard worden er weer foto’s gemaakt, zodat u toch veilig op afstand kunt meegenieten.

 

Kerstontbijt:

In plaats van het kerstdiner hebben de kinderen op vrijdag 18 december een feestelijk kerstontbijt op school. Dit ontbijt wordt volledig door de ouderraad verzorgd. Omdat we het als school ook belangrijk vinden om iets voor anderen te doen maken we in deze periode allemaal kerstkaarten voor “de ouderen” die in deze tijd wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Dit is een initiatief van het Ouderenfonds waar we graag aan meewerken.

Van het team:

Voorleeswedstrijd:

Donderdag 26 november was de jaarlijkse voorleeswedstrijd op de St. Vitusschool. Elk jaar mogen kinderen uit groep 7 en 8 hieraan meedoen. In de voorrondes wordt er per klas een winnaar aangewezen. Dit jaar waren dat: Milèna uit groep 7J, Emma uit groep 7V/N en Sarah uit groep 8A/J/M. Er was ook een jury bij: Teresia van de bibliotheek, juf Ivonne en Julia Jansen (de winnares van vorig jaar). Alle drie hebben ze het echt goed gedaan! Alle kinderen luisterden vol aandacht naar de voorlezers.

De jury vond het lastig om één winnaar uit te kiezen. Maar ja, er kan er toch maar echt één winnen. Dit werd Emma uit groep 7V/N! Of de regionale voorleeswedstrijd doorgaat weten we nog niet vanwege de coronamaatregelen, maar zodra we daar meer over weten zullen we dit met Emma delen.

Van de taalwerkgroep:

Wat lezen de kinderen van de St. Vitusschool graag

Deze vraag stelden wij aan de leerlingen van groep 3 t/m 8. Na de kerstvakantie gaan wij namelijk starten met een schoolbibliotheek met daarin door de leerlingen gekozen boeken om het leesplezier te vergroten. Hierbij een aantal titels die vaak werden genoemd. Misschien een goed idee voor onder de kerstboom?

 • Ik step in de zon van Manon Sikkel (dit is een samen-leesboek)
 • Vos en Haas 
 • Dolfje Weerwolfje
 • De waanzinnige boomhut
 • Warrior Cats
 • Het leven van een loser
 • Dogman
 • Informatieve boeken 
 • Dummie de Mummie
 • Dagboek van een muts
 • Geronimo Stilton
 • De magische apotheek, Niek de Groot 
 • Torak en de Wolf 
 • Gorgels

Belangrijke dagen:

09-12: Online ouderavond door het bestuur en de directie

15-12: Juf Chantal jarig 17-12: Kerstviering met alle kinderen in de kerk

18-12: Kerstontbijt om 8.30 uur in de klas, denk er om dat uw kind die ochtend thuis nog niets eet! Inloop vanaf 8.20 uur.

18-12: Om 12 uur zijn alle groepen vrij en begint de kerstvakantie

19-12: Juf Annemarie jarig

23-12: Juf Maaike Louter jarig

04-01: Weer naar school

VRAAG VAN DE MAAND

Hoe kom ik deze Decembermaand door?

Het einde van het jaar is in zicht. Normaal gesproken is er in deze tijd veel te doen. Dit jaar is alles echter anders. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat vaste tradities anders vorm gegeven moeten worden. We zijn meer aan huis gebonden, er is minder te doen en familiebezoek blijft beperkt. Een beetje saai en kaal allemaal. Hoe maken we van deze decembermaand toch een mooie en fijne tijd?

Ontspanning

De feestdagen in december zijn bij uitstek dagen om te ‘cocoonen’, te genieten van lekker eten, voorlezen, samen een spelletje te doen of een film te kijken. Regelmatig naar buiten gaan blijft natuurlijk ook een goed idee. Een beetje frisse lucht doet goed!

Voel je niet bezwaard als je er tussendoor ook eens even alleen op uit wilt gaan. Waarschijnlijk ben je een leukere ouder als je dit af en toe eens doet.

Samen

Laat je gezin meedenken en meehelpen. De gezelligheid creëer je samen. Een paar ideeën:

● Vul de kerstboom met eigen creaties en gebruik de vrije dagen om jullie huis steeds mooier te maken.

● Verzin om de beurt iets leuks om die dag te doen en doe dat ook samen.

● Bedenk en bereid samen een feestmaal waarbij iedereen helpt op zijn/haar eigen niveau. Oudere kinderen kunnen misschien zelfs een eigen gerecht klaarmaken. Zo ontstaat een verassende maaltijd.

● Organiseer een online sessie met familieleden en doe zo samen een spelletje, bijvoorbeeld bingo. Jullie weten vast nog genoeg andere dingen te bedenken om samen te doen?!

Geniet

Geniet vooral en probeer je aandacht niet te richten op wat nu niet kan, maar op wat nu wél kan. Wees creatief en geniet bewust van alle fijne momenten van de dag: thee drinken, een fijn gesprek met je kind, een wandeling samen etc. Er is altijd iets te om dankbaar voor te zijn en om blij van te worden! Probeer je dit regelmatig te beseffen, zo focus je je vanzelf op de lichtpuntjes van geluk, waardoor je vanzelf meer kan genieten.

 

Het hoeft niet perfect te zijn

Laat het idee los dat alles perfect moet zijn. Misschien zijn (te) hoge verwachtingen wel het lastigst aan de decembermaand. We gaan ervan uit dat alles vrolijk en gezellig moet zijn, maar is dat een reële verwachting? Het gezellig hebben samen is belangrijk, maar tussendoor is het leven ook soms lastig. Natuurlijk vervelen de kinderen zich regelmatig, maken ze ruzie, zeuren ze af en toe. En natuurlijk verlies je regelmatig je geduld, heb je zorgen, is je huis niet altijd zo netjes als je misschien zou willen en heb je ook weleens zin om lekker je eigen gang te gaan. De kunst is om te accepteren dat dit er bij hoort. Perfectie bestaat niet. Juist door je hier bij neer te leggen, kun je sneller loslaten, om daarna weer te genieten van de leuke momenten die er ook zijn. Een fijne decembermaand gewenst!

Advies nodig? We denken graag met je mee!

Behoefte aan advies op maat? Neem gerust contact met ons op: telefoon: 035 – 6926350 | e-mail: info@jggv.nl. Wij zijn gewoon bereikbaar, met uitzondering van 25 december en 1 januari 2021.