NUMMER 12, 1 februari 2021

Videoboodschap van het team voor alle ouders en kinderen:

Afgelopen vrijdag ontving u in de Parro-app een videoboodschap van het team.
Hierbij krijgt u hem nogmaals. Pak eerst even een pen en papier om samen met uw kind de boodschap te ontcijferen. Alle letters vormen achter elkaar een zin. Doe je best, dan weet je precies wat we tegen jullie willen zeggen.
Dit is de link: https://youtu.be/GOcgQznXsp4

Lockdown:
Hopelijk horen we morgen (dinsdagavond) op de persconferentie dat de scholen binnenkort weer open mogen. Als team hopen we het natuurlijk van harte, want het thuis opvangen van uw kinderen in combinatie met uw eigen werk doen, zal vast niet meevallen. Toch gaat het supergoed en doet iedereen enorm zijn best.
Alle kinderen zijn in beeld en iedereen doet goed mee met de online lessen. Maar het zou toch wel heel fijn als wij alle kinderen weer dagelijks zien en in de klas hebben, zodat we zelf het lesgeven weer gewoon kunnen oppakken. Zodra er morgen meer bekend is dan hoort u dat via de Parro app van mij. Ik stuur dan ook meteen het aangepaste overzicht mee met belangrijke dagen voor februari.

Noodopvang:
We zijn heel blij dat de pauzesport in de middagpauze bij de noodopvang uiteindelijk toch mag doorgaan van de wethouder. Ik berichtte u hier al eerder over in de Parro app.

Martien Dijkgraaf overleden.
Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat Martien Dijkgraaf, de eerste directeur van de Sint Vitusschool op 25 januari thuis is overleden.
Afgelopen zaterdag is er in besloten kring afscheid van hem genomen. Ik denk dat veel oud leerlingen zich Martien nog wel zullen herinneren. Wilt u zijn nabestaanden een kaartje sturen, dan is hier het adres: Rietmeent 15, 1218 AV Hilversum.

In memoriam – door Marjolijn Weiler:
Vorige week is Martien Dijkgraaf op 75-jarige leeftijd thuis gestorven. Hij was de eerste directeur van de St. Vitusschool, die in 1996 in gebruik genomen werd. Een bijzondere omstandigheid omdat deze nieuwgebouwde school voortkwam uit een fusie van drie katholieke scholen; de Josefschool, de Mariaschool en de Koepelschool, waar Martien al directeur van was, en dus drie directeuren had.
Twee van hen deden een stapje terug en met unanieme stemmen werd Martien tot directeur van de St. Vitusschool gekozen. Zijn leiderschap werd gekenmerkt door goedmoedigheid, bescheidenheid en samen de handen uit de mouwen steken. Het was een genoegen om in zo’n prachtig nieuw gebouw en met deze directeur te werken voor het toenmalige schoolteam.
Na ruim tien jaar intensief opbouwen koos Martien er zelf voor met pensioen te gaan. Hoewel de schoolkinderen hem bij zijn afscheid schilderden als grijsaard met een grijze baard (die hij ook daadwerkelijk had), koos hij voor een energiek bestaan; fietsend door Bussum, helpend bij de voedselbank en op de boerderij, bomen zagend in het bos. Ook kwam hij nog zo nu en dan op school langs voor een praatje en was altijd belangstellend naar hoe het daar ging. Hij heeft kunnen genieten van zijn pensioen.
Wij, als (oud) collega’s zijn dankbaar hem gekend te hebben en zijn hem erkentelijk voor wat hij van de St. Vitusschool gemaakt heeft.

Personeel:
– Riet Langeweg, onze administratieve kracht is vorige week geopereerd en mag de eerste drie weken nog niet werken. Ze vindt het vast heel leuk om een kaartje te ontvangen. Haar adres is van Mijndenlaan 47, 1231 XB Loosdrecht.
– Meneer Ad is sinds oktober ernstig ziek. Hij vindt het vast leuk te merken dat er nog steeds aan hem wordt gedacht. Zin om hem te verrassen met
een kaartje? Het adres is Chirurgijnsweg 9, 1383 DW Weesp.

Website:
Heeft u al een kijkje genomen op onze nieuwe website? We zijn er heel trots op en horen graag wat u ervan vindt en of u zaken mist of dat er onderwerpen zijn die u niet kunt vinden. Via de button contact kunt u een reactie achterlaten. Als
u op het logo van de Vitusschool klikt, dan begint daar de website.

Schoolbibliotheek:
De bibliotheek op school is vernieuwd en daar zijn we trots op. Er is een budget vrijgekomen om nieuwe boeken te kopen en die staan nu te schitteren in de boekenkast. Klaar om met plezier te worden gelezen door de kinderen.
Om onze boekencollectie nog verder uit te breiden, willen we u vragen of u nog boeken thuis heeft die u aan de schoolbieb wilt schenken. Het liefst boeken met een harde kaft.
Ook willen we u vragen of u, wanneer uw kind jarig is, geen traktatie voor de leerkrachten wilt aanschaffen, maar daarvoor in de plaats het geld of een boekenbon wilt doneren aan de school. Zo kunnen we elke euro gebruiken voor nieuwe boeken, die uw kinderen dan weer met plezier kunnen lezen.
We hopen op deze manier onze collectie snel te kunnen laten groeien en zo de kinderen te motiveren om veel te lezen.
Als laatste willen we nog vragen of er ouders zijn die willen meehelpen met de bieb, om kinderen te begeleiden een boek te kiezen en de boeken weer netjes in de kast terug te zetten. Dit zal op de middagen zijn van 13.00 uur tot 13.30 uur.
U kunt zich opgeven bij mariekevanslooten@stvitusschool.nl
Heeft u nog andere ideeën, dan horen wij dat graag!
Alvast bedankt, namens de werkgroep taal.

Vier verrassingen in coronatijd:
1. Afgelopen week werden we als team eerst verrast door één van de ouders met voor alle collega’s een flesje olijfolie. Het is hartverwarmend hoeveel ouders middels een mailtje, briefje, Parrobericht of in dit geval een cadeautje laten weten dat ze blij zijn hoe we het thuisonderwijs en de noodopvang geregeld hebben.
2. Een dag later werd groep 8 werd door de ouderraad verrast met een trommeltje met wat lekkers, nadat ze de Citotoetsen hadden gemaakt. Juf Mieke mocht de doos vol lekkers (met een foto van groep 8 op elk snoeptrommeltje) in ontvangst nemen van Nicole Tammer, één van de ouderraadsleden.
3. Onze ouderraad heeft vrijdag een tasje met ingrediënten langsgebracht bij alle kinderen van onze school. Zo kan ieder kind dit weekend of de komende week lekker thuis koekjes bakken! Dat wordt smullen ouders!
Wat een ontzettend leuke geste van onze ouderraadsleden hè?
4. Tot slot kregen we vlak voor het weekend een heerlijk doosje bonbons van de wethouder van onderwijs in Gooise Meren, dhr. Geert Jan Hendriks, met bijgaande kaart.