Nieuwsbrief meneer Ad


Bericht 3 (nieuwsbrief nr. 17):

Afscheid van meneer Ad:
De afgelopen week hebben wij op school op verschillende manieren stilgestaan bij het overlijden van meneer Ad. In de klassen is gesproken over hem en de rituelen die bij overlijden horen, zoals de vlag halfstok hangen, het samen inrichten van het herdenkingshoekje in de aula en het geven van bloemen. Wij zijn blij met de vele berichtjes in het condoleanceregister, de lieve kaarten aan het team en de prachtige witte rozen die de teamleden van de ouderraad hebben gekregen.

Lieve teamleden,

Wat krijgen jullie het voor jullie kiezen, wat een enorm verdriet wordt onze school aangedaan. Vanuit de Ouderraad is er namens alle kinderen een bloemstuk geregeld voor Meneer Ad met witte rozen.

Voor jullie allemaal staat er morgen in de lerarenkamer ook een witte roos klaar. Geef deze een mooi plekje deze week en weet dat wij in gedachten bij jullie zijn. Liefs namens alle Ouderraad leden,

Rianne, Joyce, Linda, Nicole, Patricia, Kasia, Nicole & Nanda

Condoleance:
Woensdag 3 maart was er gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen van meneer Ad. Er was overweldigend veel belangstelling. Sylvia gaf aan hier heel blij mee te zijn en bedankt iedereen voor het bezoek, bloemen en de vele kaartjes die ze heeft ontvangen tijdens meneer Ad zijn ziekte en na zijn overlijden.

Dag van het afscheid:
Vandaag is de dag van het afscheid van meneer Ad. In besloten kring hebben we vandaag om 11 uur een herdenkingsbijeenkomst gehad in het uitvaartcentrum in Weesp. Via de livestream heeft iedereen dit kunnen volgen. De link is nog een aantal dagen terug te kijken. Er werden mooie herinneringen opgehaald door Sylvia zijn vrouw, Toon Smits, Nicole Boswijk en mijzelf.

Wat nog komen gaat: 
De kinderen uit groep 8 zijn bezig om allemaal een eigen steen te beschilderen. Deze stenen worden binnenkort in aanwezigheid van Sylvia zijn vrouw, bij het graf gelegd. Op die dag sluiten we het samen met de kinderen symbolisch af.

Bericht 2 (nieuwsbrief nr. 16):

Beste ouders,

Afgelopen zaterdag is op het podium in de aula dit gedenkhoekje ingericht voor Ad, zie foto bovenaan. Er staat een lessenaartje, een globe, een gitaar, een foto, een trein en een EHBO doos. Allemaal zaken die kenmerkend zijn voor hem en bij hem horen. De kinderen mogen hier hun tekeningen, briefjes en kaarten bij hangen.

Er is zondag een condoleanceregister geopend. U hoeft hiervoor alleen in te loggen op onze website en ziet dan meteen de button “condoleanceregister meneer Ad”. www.stvitusschool.nl

Het zou fijn zijn als u daar uw persoonlijke condoleance wilt achterlaten. Wij zullen dit later laten bundelen in een boekje voor zijn vrouw Sylvia. Wilt u ook andere mensen die hem gekend hebben wijzen op deze mogelijkheid?

Woensdagavond is er voor iedereen die dat wil, gelegenheid van 19-20 uur om te condoleren en afscheid te nemen van meneer Ad. Dit is in het afscheidscentrum, Utrechtseweg 110a in Weesp. Ook kinderen zijn hierbij welkom en mogen meekomen. De kist zal open zijn, zodat eenieder Ad ziet. De kist staat in dezelfde ruimte waar ook het condoleren is. Dit is i.v.m. de coronamaatregelen. U loopt dus met een mondkapje eerst langs de kist, condoleert vervolgens Sylvia en verlaat direct daarna de zaal aan de andere kant. Ik laat het aan u als ouder om te beslissen of u dit wilt. Het kan nl confronterend zijn om meneer Ad op deze manier te zien.

Vrijdag 5 maart om 11 uur is de begrafenis van meneer Ad. Via een livestream kan iedereen die dat wil meekijken. Alle kinderen zijn deze dag vrij, de school is dicht. Zo kunnen ook de collega’s Ad herdenken, de livestream kijken en deze dag meebeleven. E.e.a. is uiteraard afgestemd met het bestuur en gemeld bij de onderwijsinspectie. We gaan ervan uit dat iedereen deze dag zelf zijn kind opvangt.

Inloggen: Mijn-laatste-ik.nl/live-advanbeek
Wachtwoord: inmemoriam

Met vriendelijke groet, Marjon Dries

 

Bericht 1 (nieuwsbrief nr. 15):

Beste ouders en kinderen,

Helaas moet ik vandaag een heel verdrietig bericht met u delen over meneer Ad.
Hij werd vorige week voor de tweede keer in korte tijd opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Hij had toen uitvalsverschijnselen aan zijn rechterhand. Deze week ging het qua gezondheid steeds minder goed. Dit bleek te komen door een longembolie en een longontsteking.

Toen ik gisteren bij zijn vrouw Sylvia thuis in Weesp op bezoek was, werd zij rond twaalf uur gebeld door het AVL-ziekenhuis, omdat meneer Ad steeds harder achteruit ging. We hebben haar toen naar het ziekenhuis gebracht en daar is zij bij hem gebleven tot hij om 19.10 uur overleed.

We zijn als team enorm aangeslagen door dit toch nog redelijk onverwachte bericht van zijn overlijden. Zeker omdat hij tot het laatst toe zo positief was en bleef over zijn herstel en omdat hij nog zoveel plannen had……..

Uiteraard zullen we met de kinderen vanaf maandag aandacht aan zijn overlijden besteden. U hoort z.s.m. van mij hoe u met uw gezin uw medeleven kunt betuigen (Dit wordt waarschijnlijk online i.v.m. de veiligheidsmaatregelen
rondom het coronavirus). Ik denk bv. aan een online condoleanceregister. U kunt natuurlijk ook een kaart sturen aan Sylvia van Beek, zijn vrouw. Het adres is Chirurgijnsweg 9, 1383 DW Weesp.

Er wordt dit weekend een herdenkingshoekje ingericht door juf Mieke en juf Ivonne in school.

Toen Mieke en ik vandaag alle collega’s telefonisch informeerden, praatten we samen over wat Ad zo bijzonder maakte. Haast iedereen noemde “zijn grote onderwijshart”. Hij was wat je noemt “een onderwijzer in hart en nieren”. Hij wilde zó graag, in dit jaar dat hij met pensioen ging, nog één keer knallen in zijn groep 8. Nog één keer op kamp (hij had alles al geregeld tot de hulpvaders aan toe), nog één keer een musical doen én tot slot alle kennis overdragen aan zijn jongere collega’s. Wat ontzettend jammer dat ons en hem dat niet meer gegund is.

Met oprechte deelneming, mede namens het team,

Marjon Dries