NUMMER 21, 10 mei 2021

Na 2 weken vakantie mochten we vanochtend alle kinderen weer begroeten op school. Het is heel fijn om iedereen weer te zien.

Blijf uw kind op hoofdluis controleren:
Normaliter is er altijd na elke vakantie hoofdluiscontrole door de luizenouders. Helaas kan dit nu niet i.v.m. het coronavirus. Het is daarom extra belangrijk dat u dit wekelijks zelf thuis doet. Alleen zo krijgen we hoofdluis onder controle.

Maquette workshop Kompas op Groen (groepen 5 t/m 7):
De leerlingen van de groepen 5 t/m 7 hebben meegedaan met het project Kompas Op Groen. Dit is  een educatieprogramma bij een tentoonstelling over energie vroeger, nu en straks in Gooise Meren. De groepen zijn naar de tentoonstelling geweest en hebben een week later met kunstvakdocenten een maquette gemaakt van een energiezuinige wijk. De leerlingen maken ook een thuisopdracht. Heeft u thuis al het energie-gesprek gevoerd?

Op dinsdag 11 mei kunnen de leerlingen de maquette-werkstukken komen bekijken in De Groene Ruijter in Bussum. En zij ontvangen dan hun certificaat Energiecoach Junior! Per kind mag een volwassene mee naar binnen een broertje of zusje is ook van harte welkom. Neemt u zelf een mondkapje mee?
Groep 5A/I: 16:00-16:30 uur
Groep 5L/H en groep 6/7J: 16:30-17:00 uur
Groep 6M/J: 17:00-17:30 uur
Groep 7V/N: 17:30-18:00 uur

Iedereen kan in kleine groepjes naar binnen, er is ruimte genoeg om afstand te houden. Er is een maximaal aantal personen dat binnen mag, dus mogelijk moeten jullie even buiten wachten. Kinderen die niet kunnen komen, krijgen hun certificaat  later op school.

Adres: De Groene Ruijter, in de gymzaal van de voormalige school, De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum

Graag tot dan!
Het projectteam Kompas Op Groen

Volgend schooljaar:
Ook al is dit schooljaar nog niet voorbij, toch zijn wij al volop bezig met volgend schooljaar. Hoe de groepsverdeling er precies uit komt zien is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat we minder groepen hebben en daardoor zullen een aantal groepssamenstellingen veranderen. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben zullen we u via de nieuwsbrief informeren.

Hemelvaart en Pinksteren:
Aanstaande donderdag is het Hemelvaartsdag en zijn alle kinderen vrij. Maar wat vieren we dan eigenlijk?

Hemelvaart
In de Bijbel staat dat veertig dagen na de opstanding van Jezus de Hemelvaart plaatsvond. Na zijn opstanding verscheen Jezus vaak aan zijn volgelingen en vertelde wat ze moesten doen als hij in de hemel zou zijn. Hij beloofde hen nooit te verlaten. Nadat hij zijn volgelingen had gezegend, steeg hij ten hemel. Zijn volgelingen konden hem toen niet meer zien.

Pinksteren
Tien dagen na Hemelvaart en vijftig dagen na Pasen is het Pinksteren. Christenen geloven dat God op deze dag zijn Heilige Geest naar de volgelingen van Jezus zond. Hierdoor konden zij plotseling in andere talen spreken en ook mensen in andere landen over Jezus vertellen. Christenen noemen dit ‘spreken in tongen´. In sommige kerken wordt Pinksteren heel uitbundig gevierd. De kerkgangers dansen met geheven handen in het rond om zo de heilige geest te kunnen ontvangen.

Belangrijke dagen:
11-05: Maquette workshop (groepen 5 t/m 7)
12-05: sportdag
13-05: Hemelvaartsdag, alle groepen vrij
14-05: Dag na Hemelvaart, alle groepen vrij
17-05: juf Nicole en juf Riet jarig
24-05: 2e Pinksterdag, alle groepen vrij
26-05: reserve sportdag
31-05: juf Barbara jarig

Vraag van de maand van Jeugd en Gezin:
HOE GA IK OM MET DE VERSCHILLENDE ‘SPRONGEN’ IN HET LEVEN VAN MIJN KIND?
En dan opeens zit je in een periode van je kind die je niet goed begrijpt… Het liep allemaal zo lekker… Sneller dan je denkt is je kind alweer toe aan een volgende ‘sprong’, een volgende stap in zijn leven. Veel van de lastigere tijden draaien rond overgangen in het leven van je kind. Denk aan wanneer je baby van borst naar fles gaat, van een wieg naar een bed gaat, zijn dutjes opgeeft en de kleuterklas begint enzovoorts.

Klik hier om het document verder te lezen.