NUMMER 7, 8 november 2021

Van de directie 
Afscheid juf Marjolijn:
Woensdag 3 november namen we met alle groepen afscheid van juf Marjolijn. Elke groep had iets voorbereid en liet dat in een miniviering aan Marjolijn zien. Haar man en dochter waren er ook bij aanwezig en hebben genoten van al die leuke stukjes, liedjes, toneelstukjes en andere bijdragen van kinderen. 

’s Middags was er een lunch voor het team in restaurant De Molen en vanaf halfdrie kwamen ook een aantal oud-collega’s en vrienden van juf Marjolijn. Er waren uiteraard toespraakjes en liedjes die we samen zongen in het kader van Marjolijns pensioen en de tijd dat ze bij ons gewerkt heeft. Met het team hadden we een lipdub opgenomen (zie foto bovenaan de nieuwsbrief). Deze is binnenkort ook terug te vinden op de website van de school. Als afscheidscadeau kreeg Marjolijn namens de school een digitaal fotolijstje. Van tevoren hadden de (oud)collega’s al hun foto’s van de afgelopen jaren opgestuurd naar juf Jenny. Zij had die foto’s meteen op het lijstje gezet, zodat er gelijk al heel veel te zien was op het fotolijstje. Het was een bijzondere dag. Marjolijn schreef na afloop aan het team: “Ik gun iedereen zo’n leuk pensioenfeestje”! Mooi toch….. 

Oproep extra bestuurslid

Voor het bestuur van onze school zoeken we nog een ouder die geregeld op school komt en daardoor herkenbaar en zichtbaar is voor andere ouders. Het (vrijwilligers)bestuur vergadert ca 1x per 5 weken in de avond.  Het bestuur is onlangs vernieuwd en bestaat uit een enthousiaste club ouders, waar u zich vast en zeker snel bij thuis voelt. Bent u iemand die vanuit maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage wil leveren aan een nog mooiere Sint Vitusschool?

Dan zoeken we u. Wilt u graag wat meer informatie, loop dan even binnen bij Marjon. Zij brengt u graag in contact met de andere bestuursleden.

Jeugd en Gezin:
In de bijlage van jeugd en gezin treft u meer informatie over de online begeleiding van uw kind. Een heel lezenswaardig artikel.

Van het team:
Schoolfruit:
Vanaf volgende week starten wij weer met het schoolfruit op onze school. Wilt u geïnformeerd worden over welk fruit er op welke dag is dan kunt u zich via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief aanmelden. In de bijlage leest u alles over schoolfruit op de Sint Vitusschool. Binnenkort starten we ook met schoolzuivel.

Van de Ouderraad:
Sinterklaas:
Het is weer zover! De Sint komt bijna weer aan. We zijn al druk met de voorbereidingen. Er wordt wat af geshopt. Denk aan ruim voldoende pepernoten, slingers, inpakpapier, cadeautjes voor de schoen en voor de viering etc.

Deze periode willen we zo gezellig mogelijk laten verlopen voor alle kinderen.

Let op: er komen versieravonden aan! Daarbij kunnen we de hulp van ouders goed gebruiken. Op maandag 15 november is er versieravond voor Sint. Binnenkort zal de Parro om je aan te melden eruit gaan, schrijf je dus vooral in! Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat Sint-versnaperingen maken we de school “Sinterklaas-klaar”.

Bijzondere dagen:
08-11: week van de oudergesprekken t/m 12-11. Voor sommige groepen zullen de gesprekken een week later zijn, i.v.m. ziekte van onze collega’s.
11-11: Bestuursvergadering
15-11: Versieravond Sinterklaas
22-11: Nieuwsbrief 8 komt uit
23-11: Ouderraadsvergadering
03-12: Sinterklaasviering, alle groepen om 12 uur uit
07-12: MR vergadering
22-12: Kerstdiner
23-12: Kerstviering
24-12: Alle groepen vrij, start van de kerstvakantie