NUMMER 8, 22 november 2021

Van de directie:
In memoriam Ad van Beek
Aanstaande dinsdag 23 november, zou onze collega Ad van Beek 67 geworden zijn. Helaas is hij eerder dit jaar overleden. Voor zijn vrouw Sylvia is dit een lastige dag en het gemis zal extra groot zijn. Hoe fijn is het dan te weten dat er nog steeds aan hem (of haar) wordt gedacht. Wij denken dat Sylvia het heel fijn zal vinden om ook iets van u te horen middels een kaartje. Haar adres is Chirurgijnsweg 9, 1383 DW Weesp. Wij verwachten dat ze blij verrast zal zijn met al onze kaartjes…..

Stand van zaken Corona:
De afgelopen weken hebben we u helaas vaak moeten berichten over het aantal besmettingen op school. Hoe staan we er op dit moment voor:

• Groep 1-2 de Poezenmand is op dit moment in quarantaine, omdat juf Ashley positief is getest op corona.
  • Groep 1-2 het Berenbos is weer alle dagen op school. Doordat juf Wil wat vaker heeft gewerkt tijdens de afwezigheid van juf Marieke konden de kinderen bijna alle dagen naar school. Juf Marieke is sinds vorige week woensdag gelukkig weer helemaal beter.
  • Groep 3 van juf Priscilla is ook weer alle dagen op school.
  • Groep 3 van juf Chantal en Veronique is, na een periode thuiswerken en online les, gelukkig weer op school. Juf Chantal is weer beter en donderdag zal juf Veronique starten in deze klas (zij vervangt juf Marjolijn Weiler, die onlangs met pensioen ging).
  • Groep 4 van juf Maaike en Marjolein is vandaag weer gestart op school. Juf Maaike is gelukkig weer beter. Juf Ivonne zal dinsdag en woensdag in groep 4 werken, omdat juf Marjolein nog ziek is.
    Juf Maaike van Laarhoven is de hele week afwezig i.v.m. het overlijden van haar vader.
  • Groep 5/6 van juf Hetty en juf Linda kan bijna de hele week naar school. Juf Hetty werkt extra op maandag en dinsdag nu juf Linda er niet kan zijn i.v.m. de quarantaine van één van haar kinderen.
  • Groep 6 van juf Annemarie en juf Jacqueline is sinds vorige week weer helemaal op school. Vorige week heeft juf Annemarie extra gewerkt en juf Jacqueline was woensdag weer beter.
  • Groep 7 van juf Jasmijn is gelukkig alweer 2 weken uit quarantaine.
  • Groep 7 van juf Jenny is ook een periode in quarantaine geweest, maar ook zij zijn nu allemaal weer op school.
  • Groep 8 van juf Veronique en Nicole is net als de afgelopen periode op school.

Gym- en judolessen:
Vanaf deze week starten de gymlessen ook weer. De gymzaal is een grote ruimte waar goed geventileerd kan worden. De judolessen gaan nog niet door, omdat dit echt een contactsport is. We blijven er alles aan doen om de school open te houden, zodat het onderwijs door kan gaan.

Sinterklaas:
Al eerder hebben wij u verteld dat Sinterklaas onverwacht samen met de burgemeester onze school heeft bezocht. Jammer genoeg waren op dat moment niet alle kinderen op school. Gelukkig staan er nog meer leuke Sinterklaasmomenten gepland de komende tijd:

• Aanstaande woensdag, 24 november, mogen alle kinderen hun schoen op school zetten. Omdat de kinderen van de Poezenmand dan nog in quarantaine thuis zijn hebben we even met de hoofdpiet overlegd. Zij mogen gelukkig op een later moment hun schoen zetten in de klas.
  • In de groepen 5  t/m 8 zijn inmiddels de lootjes getrokken en kunnen alle kinderen aan de slag met het maken van een surprise. De surprises kunnen vanaf woensdag 1 december naar school gebracht worden. In de aula worden ze dan, zoals ieder jaar, allemaal tentoongesteld. Wij zullen hier foto’s van maken en de surprisetentoonstelling via de Parro-app met u delen.

Vrijdag 3 december wachten wij in spanning af of de Sint onze school zal bezoeken. Die middag zijn alle kinderen vanaf 12 uur vrij.

Kinderpostzegelactie:
Omdat wij als school al meer dan 29 jaar meedoen aan de kinderpostzegelactie ontvingen wij dit jaar een gouden certificaat.

Hoe bepaal je wat je kind mag kijken?
Kinderen zien soms extreme beelden op sociale media of willen naar gewelddadige films of series kijken. Maar hoe bepaal je als ouder waar je kind aan toe is? Via deze link kunt u het artikel uit de Kidsweek lezen.

Belangrijke dagen:
21-11: juf Wil jarig