NUMMER 10, 17 januari 2022

Van de directie:
Wat ontzettend fijn dat de school weer open is. De eerste week na de kerstvakantie was er alle aandacht en tijd om weer in het ritme van school te komen. Ik vond het ook fijn iedereen weer even te zien en spreken bij het hek en op het schoolplein.

Website:
In de vakantie is door Jasmijn Osinga onze ICT coördinator en
leerkracht van groep 7 onze website verder aangepast. U ziet er onder de oranje knop (foto’s) veel foto’s van het afgelopen schooljaar én het lipdub-filmpje dat we met het team opnamen voor het afscheid van Marjolijn Weiler. Voor wie van
de muziek van Guus Meeuwis houdt, zeker een aanrader om te bekijken………
Ook ziet u onder de groene knop (over de school) in het uitrolmenu organisatie de foto’s van alle teamleden, met ernaast een “+ knopje”. Daarin stellen de collega’s en de bestuursleden zich aan u voor.

Ouderraad op de website:
Binnenkort komen ook de teksten van onze
ouderraadsleden bij hun foto’s op de website te staan. Als u inlogt op de website dan kunt u de foto’s van de OR leden al zien. Als Jasmijn weer beter is, zal zij dit aanpassen op de website. Daarom stellen de OR leden zich hieronder vast even
voor in deze nieuwsbrief.

Kerstpakkettenactie:
Over de ouderraad gesproken: wat was de kerstpakkettenactie weer een enorm succes. Veertig gezinnen werden verrast met een pakket. Dit waren niet alleen gezinnen die het financieel moeilijk hadden, maar ook gezinnen die wel een extra steuntje in de rug konden gebruiken na een lastige periode.

Citotoetsweken:
Cito staat voor Centraal Instituut voor Toets Ontwikkeling. Deze organisatie maakt toetsen maar heeft ook een leerlingvolgsysteem ontwikkeld rondom die toetsen. Zo krijgen we als school een goed beeld over de voortgang van ieder kind. Vanaf 24 januari beginnen bij ons de Cito toetsweken. Deze toetsweken duren 2-3 weken. Vanaf groep 3 worden tweemaal per jaar de citotoetsen afgenomen.
Op de St. Vitusschool nemen we de volgende toetsen af:
– Cito rekenen en wiskunde
– Cito DMT (drie minuten test) en AVI
– Cito begrijpend lezen
– Cito spelling
– Cito woordenschat

U zult begrijpen dat het afnemen van deze toetsen een hele klus is. Daarom is het zo belangrijk dat alle kinderen er alle dagen zijn zodat ze tegelijkertijd de citotoets kunnen doen. En daarom geven we in principe geen toestemming geven om in deze toetsperiode vrij te geven.

Schoolmelk:
Van 31 januari 2021 t/m 1 juli 2022 krijgen alle kinderen naast
schoolfruit ook schoolzuivel. Met Schoolzuivel zorgen we dat alle kinderen in de klas een gezonde keus krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel, een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. Schoolmelk wordt aangeboden door Friesland Campina en wordt ondersteund door de Europese Unie en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

In het kort houdt Schoolmelk het volgende in:
o Gratis lekkere koude zuivel voor ieder kind dat zuivel drinkt / wil drinken.
o 20 weken, 2 dagen per week.
o Zuivel beschikbaar voor elk kind.
o Aanleren van gezonde eetgewoontes.

Brief GGD:
Het thema van de maandbrief van de GGD gaat over sporten. Regelmatig intensief bewegen zorgt voor de
ontwikkeling van ruimtelijke en lichamelijke coördinatie
én voor een goede conditie. Ook is sporten goed voor
het zelfvertrouwen van je kind. En het is een goede
manier om te leren omgaan met emoties zoals boosheid
en verdriet. Bovendien maken kinderen al sportend
nieuwe vrienden en dat kan weer zorgen voor veerkracht
en een positief zelfbeeld. Kortom, sporten is goed voor
iedereen! Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Van de Ouderraad: even voorstellen
NANDA – VOORZITTER:
Ik ben Nanda Kreuning, getrouwd met Patrick en wij hebben drie kinderen: Julian (14), Thijn (13) en Lotte (11). Wij hebben samen een Allround Office Support (ReMind) en zijn echte Bussumers. Alleen Lotte zit nog op de St. Vitusschool, zij zit in groep 7. Ik zit al sinds de kleuterklas van onze oudste in de Ouderraad en ben sinds dit schooljaar voorzitter. Ik word blij van leuke dingen organiseren waar de kinderen blij van worden, een smile op hun gezichtjes. Verder vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij de basisschool van de kinderen. Onze OR is een fijne club van hardwerkende moeders waar ik graag mijn bijdrage aan lever. Het is leuk om onderdeel te zijn van een zelfstandig orgaan binnen school en daarmee school te ontzorgen. Ik kijk ernaar uit om de laatste schooltijd van Lotte op de St. Vitusschool nog veel leuke dingen te mogen organiseren.

RIANNE – PENNINGMEESTER:
Mijn naam is Rianne, woon samen met Michael en wij hebben 2 kinderen. Giovanni (groep 3) en Juliette (groep 1)

Ik zit sinds 3 jaar in de ouderraad en vind het gezellig om met de andere “moeders” leuke activiteiten te regelen voor de kinderen en hierdoor meer betrokken te zijn bij de schooltijd van mijn kinderen.

Ik werk inmiddels 15 jaar op een administratiekantoor in Hilversum en in mijn vrije tijd vind ik het vooral gezellig om leuke dingen te doen met mijn gezin, familie en vrienden!

JOYCE – SECRETARIS:
Hallo allemaal,
Mijn naam is Joyce Luijer (36) en zit al een aantal jaar met veel plezier in de OR. Ik woon samen met Mat en we hebben 2 jongens Jesse (12) en Quinn (7) hij zit in groep 3.

Ik werk met heel veel plezier in de gehandicaptenzorg in Hoofddorp. Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd, te wandelen met de hond, creatief bezig te zijn, een serie te kijken, en natuurlijk om op pad te gaan met mijn Kids. Ik hoop dat we dit jaar weer leuke activiteiten  neer kunnen zetten voor de kinderen.
Lieve groet Joyce.

KASIA OR LID:
Mijn naam is Katarzyna Horst, getrouwd met Otto en samen hebben wij twee dochters. Laura en Leonie. Laura zit in groep 7 en Leonie zit in groep 6 op de St. Vitusschool. Ik ben kapster, heb mijn salon vlakbij school.

Ik heb de Poolse nationaliteit en woon 12 jaar in Nederland.

Ik ben een paar jaar geleden lid geworden van OR. Sterker nog, voordat ik bij OK kwam, wist ik echt niet wat ze deden en hoe het eruit zou zien als je in de OR zit.

Ik ben blij dat ik zo’n beslissing heb genomen, nu kan ik dicht bij de kinderen zijn en deelnemen aan het organiseren van allerlei activiteiten, spreken namens andere ouders etc!

JULIA – OR LID:
Beste allemaal, mijn naam is Julia Mertens en Ik vind het een uitdaging om vanaf dit jaar lid te mogen zijn van deze OR en heb er veel zin in! Dit jaar zitten 3 van onze 4 kids in de onderbouw en vind ik het leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen voor niet alleen onze kinderen maar alle kids van deze leuke en gezellige school!

STEFANIE – OR LID:
Mijn naam is Stefanie en moeder van Noël uit de poezenmand. 
Woon mijn hele leven al in Bussum en ik ben zelf werkzaam in de jeugdhulpverlening hier in het Gooi. Ik werk voornamelijk met ouders en oudere jeugd, maar ben sinds kort ook hooggevoelig en strong-willed kinderen specialist en coach gezinnen. 
Ik ben bij de OR gegaan omdat ik het belangrijk vind om betrokken te zijn bij school en vind het leuk om activiteiten te organiseren, zodat alle kinderen terug kunnen kijken op een leuke schooltijd met leuke activiteiten. 

Bijzondere dagen:
17-1: Juf Jenny jarig, nieuwsbrief 10 uit
18-1: Meneer John jarig
24-1: Start van Citotoetsweek 1
31-1: Nieuwsbrief 11 uit, deze week 2x schoolzuivel
31-1: Start Citotoetsweek 2
07-2: Adviesgesprekkenweek groep 8
10-2: Studiedag 1: alle groepen vrij i.v.m. de analyse van de Cito’s
11-2: Studiedag 2: alle groepen vrij i.v.m. de analyse van de Cito’s
16-2: Bestuursvergadering
21-2: Voorjaarsvakantieweek, alle groepen vrijdag
28-2: Eerste schooldag na de voorjaarsvakantie