NUMMER 11, 31 januari 2022

Van de directie: 
Helaas grijpt het coronavirus nog steeds snel om zich heen. Dit weekend stond de teller in heel Nederland op 1,1 miljoen mensen met corona, op school zijn er 29 kinderen positief getest. Ook onze teamleden en hun kinderen raakten besmet de afgelopen week. Het is steeds een hele puzzel om het onderwijs gewoon te laten doorgaan (fysiek of online). Het is dan ook heel fijn dat iedereen de Parro app goed leest. Hierdoor kunnen we u snel informeren als er onverhoopt een leerkracht ziek is. Het is ook fijn dat veel collega’s bereid zijn een groep voor een dag(deel) over te nemen. Dat is echt “de kracht van ons  samen”! 

Het blijft van belang dat u bij uw kind (vanaf groep 5-6) twee keer per week een zelftest afneemt. Op maandag geven we er wekelijks twee mee naar huis.  

Alle ouders en kinderen die momenteel corona hebben wens ik veel beterschap, sterkte met alles. Alle anderen veel gezondheid, maar bovenal dank voor uw medewerking en begrip in deze lastige tijd.  

Juf Mieke:
Juf Mieke is deze week afwezig i.v.m. het overlijden van haar moeder. Vrijdag is de afscheidsdienst. Als u haar een condoleancekaart wilt sturen, dan kunt u die afgeven op school bij Marjon of één van de collega’s. Wij zorgen dan dat de kaarten naar Mieke gebracht worden. 

Carnaval:
Op vrijdag 18 februari vieren we in alle groepen carnaval. De kinderen mogen verkleed naar school komen. We blijven zoveel mogelijk in de bubbel van de eigen klas, maar vieren het wel. Hoe e.e.a. in de klas van uw kind zal gaan, dat leest u in de Parro app. In de ochtend vieren de kleuters carnaval, in de middag de groepen 3-8. 

Schoolzuivel:
Vanaf a.s. vrijdag krijgen we ook schoolzuivel. Het zou fijn zijn als uw kind hiervoor deze week een extra plastic beker meekrijgt die op school mag blijven (voorzien van naam). 

Van het team: 
Werkgroep Sport over schoolvoetbal:  
De speelrondes en locaties zijn bekend. De wedstrijdschema’s komen later. Groep 5/6 is E en groep 7/8 is D. 

BFC Speeldata: 2 maart (Jongens D), 6 april (Winnaarsronde) 

SDO, Waarschijnlijke speeldata: 9 maart (Meiden E en D), 16 maart (Jongens E) 

NVC, Speeldata: 11 mei  Finale Gooi – Noord, 13 april Finale avond 

23 maart hebben wij ingepland als een inhaalronde. 

Van meester Bjorn, de judoleerkracht: 
Wij hebben de afgelopen jaren de kinderen zien ontwikkelen en groeien in hun judotechniek, hun zelfvertrouwen en in het samenwerken op de mat. Wij zijn erg trots op hun prestaties! Dat willen we belonen. In de maand februari mogen alle groepen 5-8 examen doen in judo en alle kinderen behalen dan hun gele slip. Wilt u zo vriendelijk zijn deze slip op de witte band te naaien, als de judopakken voor de voorjaarsvakantie meegegeven worden om te wassen? 

De judoexamens zijn onder schooltijd, per groep en volgens het lopende judorooster. Wij kijken er naar uit om met de leerkrachten van de Sint Vitusschool deze welverdiende slip uit te delen! Voor de groepen 1-4 (die nog geen judopak hebben) is er een andere attentie. 

Van de GGD: 
Deze keer een interessant artikel over hoe je het beste omgaat als je kind hooggevoelig is. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bijzondere dagen:  
31-1: Nieuwsbrief 11 uit, deze week 2x schoolzuivel 
31-1: Start citotoetsweek 2 
07-2: Adviesgesprekkenweek groep 8 
10-2: Studiedag 1: alle groepen vrij i.v.m. de analyse van de Cito’s 
11-2: Studiedag 2: alle groepen vrij i.v.m. de analyse van de Cito’s 
16-2: Bestuursvergadering 
18-2: Carnavalsvieringen in alle groepen 1-2 in de ochtend, in de
groepen 3-8 in de middag
 
21-2: Voorjaarsvakantieweek, alle groepen vrijdag  
28-2: Eerste schooldag na de voorjaarsvakantie