NUMMER 12, 14 februari 2022

Van de directie: 
Valentijnsdag: 
Vandaag werden we als team verrast met een grote doos MERCI en een mooie Valentijnskaart, namens Jacqueline Sweerts de fractievoorzitter van D66 en de wethouder van onderwijs Geert Jan Hendriks.  

Op de kaart stond: “Vandaag is het Valentijnsdag! Wij willen jullie complimenteren vanwege jullie fantastisch werk, zeker in tijden van corona. Jullie maken het verschil voor de kinderen in Gooise Meren. Onze dank is daarom groot! Merci”! In een team met allemaal chocoladeliefhebbers een welkome traktatie en mooie opsteker in coronatijd. 

Studie tweedaagse: 
Afgelopen donderdag en vrijdag had het team een studie tweedaagse. Deze tweedaagse stond volledig in het teken van het analyseren van de Cito-toetsen. Alle leerkrachten hebben voor hun klas een nieuwe indeling gemaakt van de instructiegroepen voor rekenen, taal en spelling. Daarnaast hebben zij de plannen gemaakt om alle kinderen op het juiste niveau de komende periode les te geven, maar ook om lesstof die ze nog niet beheersten bij de toets nogmaals aan te bieden. 

Even voorstellen Erol Sayan de nieuwe voorzitter van het schoolbestuur: 
Graag stel ik mezelf in dit bericht aan alle ouders en kinderen voor. Ik ben 52 jaar en samen met mijn vrouw Nadia deel ik de zorg voor onze drie kinderen. In mijn werkzame leven ben ik sinds 2014 actief bij The Profiler, als Re-integratie- en personal coach. Van huis uit heb ik de overtuiging meegekregen dat je zorg moet dragen voor de mensen om je heen. 

Ik hoop jullie graag persoonlijk te ontmoeten op het schoolplein! En mochten er nu al vragen of opmerkingen zijn, laat het mij zeker weten. Ik ben te bereiken via erolsayan@stvitusschool.nl of telefonisch op 06- 23 74 11 74 (Op de website staat ook een foto van Erol bij het bestuur). 

Intekenen voor de rapportgesprekken: 
In de week van 7 t/m 11 maart zijn de rapportgesprekken. Ouders met meerdere kinderen op school kunnen hiervoor op woensdag 16 februari intekenen vanaf 13 uur.  Donderdag 17 februari vanaf 15.00 uur staat de inschrijving open voor iedereen. Maandag 28 februari 09.00 uur sturen we degenen die niet hebben ingeschreven een herinnering. Woensdag 2 maart om 13.00 uur sluit de inschrijving. 

Omdat op dit moment nog niet duidelijk is wat de versoepelingen zullen zijn, kan ik nog niet met zekerheid zeggen of de gesprekken live of online zullen plaatsvinden. U hoort dit op een later moment van me. 

Carnaval:
Op vrijdag 18 februari vieren we in alle groepen carnaval. De kinderen mogen de hele dag verkleed naar school. We blijven zoveel mogelijk in de bubbel van de eigen klas, maar vieren het wel. Hoe e.e.a. in de klas van uw kind zal gaan, dat leest u in de Parro app. In de ochtend vieren de kleuters carnaval, in de middag de groepen 3-8. 

Project duurzaamheid: 
Vanaf 8 maart starten we in de hele school met een project over duurzaamheid. U kunt hier in de Parro app binnenkort meer over lezen. Duurzaamheid is één van de pijlers die het bestuur van de school in haar visie heeft beschreven. Zo hebben we in de hele school ledverlichting, liggen er zonnepanelen op het dak en gaan we zuinig om met de spullen. Er wordt in de klassen aandacht besteed aan het scheiden van afval. 

Daarnaast vinden we het op de Sint Vitusschool belangrijk dat we goed omgaan met elkaar en investeren in duurzame relaties. 

Van het team: 
Voorleeswedstrijd: 
Afgelopen zaterdag 12 februari heeft Emma uit groep 8 meegedaan met de voorleeswedstrijd. Zeven kinderen uit de provincie Noord-Holland hebben allemaal een stukje voorgelezen uit een zelfgekozen boek. Dit deden ze in de bibliotheek in Loosdrecht onder leiding van Teresia Spoelman. Emma was als 6e aan de beurt. Ze was best wel zenuwachtig, maar deed het heel goed. Haar tante, een vriendin en haar 2 juffen gaven haar support. Na 30 minuten jury beraadt, kwam er een jongen als winnaar uit. Het was een mooie voorleeswedstrijd. We doen zeker volgend jaar weer mee!

Bijzondere dagen: 
16-2: Bestuursvergadering
18-2: Carnavalsvieringen in alle groepen 1-2 in de ochtend, in de groepen 3-8 in de middag 
21-2: Voorjaarsvakantieweek, alle groepen zijn de hele week vrij  
28-2: Eerste schooldag na de voorjaarsvakantie 
04-3: Studiedag van het team in het kader van de Kanjerlessen op school. Alle kinderen zijn vrij. De leerkrachten worden bijgeschoold deze dag. 
07-3 t/m 11-3: rapportgesprekken groepen 1 t/m 7