NUMMER 16, 22 april 2022

Van de directie: 
In de aprilmaand viel er veel te vieren. Het begon met de Palmpasenoptocht van de groepen 3 en 4 naar het verzorgingshuis Antoniushof. Een kleurrijke stoet trok door de wijk heen met prachtig versierde Palmpasenstokken. Een week later vierden we samen Pasen. De maandag daarna vierden we met alle kinderen en heel veel ouders mijn zestigste verjaardag op het plein. Wat een verrassing was dat! Nogmaals hartelijk bedankt allemaal voor deze dag vol verrassingen.

En vanaf nu begint de meivakantie. Ik wens u en uw kinderen een fijne ontspannen vakantie. Geniet van elkaar en van het mooie weer.

Project duurzaamheid:
Vandaag hebben we het project duurzaamheid officieel afgerond. De gespaarde doppen zijn omgesmolten tot fraaie knikkerpotjes. Er liggen er drie op het kleuterplein en drie op het schoolplein. Er wordt al veel mee gespeeld door de kinderen.

Koningsontbijt:
Na de dans op het plein gingen alle kinderen naar binnen voor het koningsontbijt. Als verrassing stond daar voor alle kinderen een oranje dopper op tafel. Een cadeautje van het bestuur voor alle kinderen in het kader van duurzaamheid. We zouden het fijn vinden als u uw kind voortaan in deze beker drinken wilt meegeven.

Herdenkingsviering:
Vandaag heeft groep 8 in de Koepelkerk de 4 mei herdenking gehouden. Een herdenkingsdienst speciaal voor het monument dat in deze kerk staat. Dit monument hebben wij als school geadopteerd.
Het voorlezen van gedichten, het maken van muziek, het leggen van de krans bij het monument, het voorlezen van de namen en de overdracht naar groep 7 is goed verlopen. Het was een mooie dienst. Fijn dat nabestaanden hier ook bij aanwezig konden zijn.
Groep 8 heeft het respectvol en goed gedaan. De burgemeester was ook aanwezig en heeft met ons nagepraat en vond het een hele mooie herdenking.

Van de sportcommissie:
Hulpouders voor de sportdag gezocht:
Woensdag 11 mei is er sportdag voor de groepen 1 t/m 8. Dit is van 8.30 uur tot 12.15 uur. Daar hebben we ouders bij nodig om te helpen. Graag aanmelden in de Parro-agenda. 
Lukt dit niet dan mag u ook een mail sturen naar nicoleboswijk@stvitusschool.nl

Aanmelden kan voor groep 1-2 of voor groep 3-8. U kunt zich ook aanmelden om koffie te regelen. Na aanmelding nemen we contact met u op met nadere informatie over deze ochtend. Doet u dit a.u.b. meteen, want de sportdag is meteen de woensdag na de meivakantie.

Judo clubkampioenschappen.
Zondag 15 mei zijn de clubkampioenschappen van judo in Sportcentrum de Zandzee (kosten €12,50). U kunt uw kind uiterlijk zaterdag 30 april opgeven door het aanmeldformulier dat bij deze nieuwsbrief zit op te sturen naar wedstrijden@judoschoolvanderhoek.nl

Vitus kinderen spelen voortreffelijk voetbal:
Het schoolvoetbaltoernooi in Gooise Meren is voor onze school voortreffelijk verlopen. Na gestart te zijn met zeven teams in verschillende categorieën, hebben twee teams uiteindelijk, na winst in de poulefase én in de winnaarsrondes, de finales bereikt. Het door de ouders van Jacelynn van Zomeren gecoachte meisjesteam ME-1 heeft álle wedstrijden in álle rondes gewonnen. Voorwaar een voortreffelijke prestatie waarmee je de eerste plaats in Gooise Meren bereikt.

De jongens van groep 8 gecoacht door juf Nicole, hebben ook geweldig weerstand geboden aan diverse ploegen en na beslissende penalty’s de finale bereikt, waarna ze tweede van Gooise Meren zijn geworden. Nu maken we ons op voor de finales van Gooi-Noord die gehouden worden op woensdag 11 mei. Vandaag hebben de betreffende kinderen hier een brief over meegekregen. Dank aan alle ouders, collega’s en leerlingen die als supporter aanwezig zijn geweest.

Versa Welzijn:
Er zijn na de meivakantie weer nieuwe cursussen bij Versa Welzijn: rope skipping (touwtjespringen), toneel en film en koken. Opgeven kan uiterlijk 5 mei via de mail. Klik op de bijlages voor meer informatie. Ook kun je deelnemen aan Sportmania. Neem vast een kijkje op hun website.

Bijzondere dagen:
25-4: Start van de meivakantie
08-5: Einde van de meivakantie
09-5: Eerste schooldag
11-5: Sportdag groep 1-8 (we kunnen nog veel ouderhulp gebruiken)
16-5: Nieuwsbrief 17 komt uit
17-5: Nicole Boswijk jarig
17-5: Riet Langeweg jarig (administratie)
18-5: Bestuursvergadering
24-5: Algemene ouderavond
25-5: Reserve sportdag
26-5: Hemelvaartsdag, alle kinderen vrij t/m vrijdag 27-5
30-5: Avondvierdaagseweek t/m donderdag 2 juni
30-5: Jet Mineur jarig (muziekjuf)
30-5: Nieuwsbrief 18 komt uit
31-5: MR vergadering
01-6: Maaike van Laarhoven jarig (onderwijsassistent)
06-6: Tweede Pinksterdag, alle kinderen vrij