NUMMER 17, 17 mei 2022

Van de directie:
Ouderavond:
24 mei is de eerste algemene ouderavond van dit jaar die we live kunnen houden. Het zou fijn zijn als u hiervoor wilt intekenen via de Parrokalender. Zo weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen en of het past in één ruimte of dat we in twee ruimtes moeten gaan zitten.

Het eerste thema is ons vernieuwde profiel van ta(a)lrijke school. Daar valt veel over te vertellen, maar vast ook veel over te zeggen. We hebben gevraagd aan de MR, het bestuur en het team wat zij belangrijk vonden en wat zij er onder verstaan. U heeft vast ook ideeën waar u aan denkt bij een taalrijke school. We horen die graag deze avond. En u kunt een kijkje nemen in onze nieuw ingerichte bibliotheek!

Tweede thema van deze ouderavond is ouderhulp. Als van ieder kind één ouder helpt bij één activiteit in een schooljaar, kost het iedereen relatief weinig tijd en  kunnen we héél veel mooie dingen realiseren voor al onze kinderen.

We gaan hierover deze avond verder samen met u in gesprek. Want u wilt toch ook graag dat uw kind kan blijven meedoen met:

 • Sporttoernooien
 • Avondvierdaagse
 • Schoolreisje
 • Uitstapjes
 • Sinterklaasfeest
 • Kerstfeest
 • Carnavalsviering
 • Specifieke groep 8 activiteiten als de musical en kamp

En hoe leuk zou het zijn als we in de toekomst weer een zomerfeest kunnen vieren met elkaar of dat de fietsrally weer kan terugkomen als ouder-kindactiviteit? Of……………………….. Bedenk vast waar ú warm voor loopt en laat het ons deze avond weten. Leuk als we het dan écht allemaal met elkaar gaan doen!

Afscheid bakker Marc van Breemen:
Zaterdag sloot hij zijn winkel, vandaag namen we als school afscheid van onze huisbakker. Vele jaren verzorgde hij bij tal van feestelijke gelegenheden het lekkers. Een paar foto’s van de lekkernijen van Marc ziet u bovenaan deze nieuwsbrief. Voor deze speciale gelegenheid hadden we uiteraard de vlaggen uitgehangen buiten. Het was een gezellig afscheidsfeestje, waarbij Marc voor de laatste keer de hele school trakteerde op heerlijke zelfgemaakte appelflappen!

Avond4daagse 2022 van 30 mei t/m 2 juni:
Maandag 30 mei, gaat de Avond4daagse weer van start en zal onze school met bijna 100 lopers meedoen aan de 5 of aan de 10 kilometer. We starten op beide afstanden met startnummer 4.

 • Startlocatie: Parkeerterrein van de Zandzee (Sportfondsenbad), Struikheiweg 14, 1406 TK Bussum
 • Alle kinderen die mee lopen dragen iedere dag hun oranje schoolshirt en nemen voor onderweg hun oranje dopper mee.
 • Er is geen rustpost bij de 5 kilometer, bij de 10 kilometer wel. Bij de rustpost zal alleen extra drinken zijn. Het blijkt dat veel kinderen al genoeg lekkers van thuis mee krijgen. Wij vragen u daarom dit tot een minimum te beperken.
 • Alle kinderen lopen onder begeleiding van een ouder/verzorger en niet onder begeleiding van school! Zoals in de inschrijvingsbrief gemeld heeft gestaan, is het verplicht om als ouder/verzorger met uw eigen kind mee te lopen. School is niet verantwoordelijk voor uw kind.
 • Om alles in goede banen te leiden, zullen enkele leerkrachten/ouders zich als vrijwilligers inzetten. Wij vragen zowel de kinderen als de volwassenen, de aanwijzingen van deze vrijwilligers op te volgen.
 • De 10 kilometer zal starten om 18.15 uur. Iedereen dient om 18.00 uur aanwezig te zijn op het parkeerterrein en zich te melden. Op donderdag om 18.30 uur.
 • De 5 kilometer zal starten om 18.30 uur. Iedereen dient om 18.15 uur aanwezig te zijn op het parkeerterrein en zich te melden. Op donderdag om 18.30 uur.

Iedere dag is er voor beide afstanden een leerkracht of ouder, bij wie de kinderen zich moeten aanmelden. Wij gaan ervan uit dat niemand zijn afval langs de straat gooit en dat iedereen luistert naar de begeleiding en ervoor zorgt dat de St. Vitusschool een goede indruk achterlaat. Zo maken we er met elkaar een goede Avond4daagse van! We wensen iedereen heel veel wandelplezier toe!

Van de werkgroep sport:
Voetbal:
Wat hebben de kinderen van onze school een succes gehad met schoolvoetbal. Bij deze bedanken we alle ouders, leerkrachten en kinderen die ondanks de regen elke keer enthousiast kwamen aanmoedigen bij zowel de jongens als de meisjesteams.

Bijzondere dagen:
17-5: Juf Nicole en juf Riet (administratie) zijn jarig!
24-5: Schoolreisje groep 5 t/m 8
24-5: Algemene ouderavond
26-5: Hemelvaartsdag en de dag erna zijn alle kinderen vrij t/m vrijdag 27-5
30-5: Schoolreisje groep 3 en 4
30-5: Avondvierdaagseweek t/m donderdag 2 juni
30-5: Jet Mineur jarig (muziekjuf)
30-5: Nieuwsbrief 18 komt uit
31-5: MR vergadering
02-6: Maaike van Laarhoven jarig (onderwijsassistent)
06-6: Tweede Pinksterdag, alle kinderen vrij