Nieuwsbrief 12 januari 2018
 
Vogelen op school
 

Nieuws van de directie

 

Een goed en gezond 2018!

Alle medewerkers van onze St Vitusschool hopen er, samen met u, weer een mooi jaar van te maken en wensen alle kinderen en hun familie het beste voor 2018.
 

Goede voornemens.

Bij de start van een nieuw jaar horen ook vaak goede voornemens. Meestal doe je die voor jezelf, maar wij vragen nu aan ouders en kinderen een aantal goede voornemens. 
1) We willen op tijd beginnen. Dat kan alleen maar met medewerking van ouders. Alle kinderen van groep 5 t/m 8 moeten om 8.30 uur op school zijn en alle kinderen van groep 
1 t/m 4 om 8.45 uur. Met name bij de onderbouw gaat het nogal eens mis. Het is voor een kind niet prettig om binnen te komen als de leerkracht al begonnen is met lesgeven. Maar ook voor een leerkracht is dat lastig, soms ‘druppelen’ kinderen tussen 8.45 uur en 9.00 uur binnen. Als kinderen echt structureel te laat komen moeten we dat melden bij de leerplichtambtenaar, maar we hopen uiteraard dat het niet zo ver hoeft te komen.
2) Op school praten we Nederlands. We zijn een gemêleerde school en dat willen we blijven. We vinden het heel belangrijk dat alle kinderen en hun ouders zich op school welkom voelen. Maar ook dat er op school, in de gang en in de klas, Nederlands wordt gesproken. Dat wordt ook wel door de meeste ouders en kinderen gedaan. Het is namelijk voor de taalontwikkeling van kinderen beter en we kunnen het allemaal verstaan en begrijpen.  
3) In een volle klas is het handiger om de kinderwagens, buggy’s, enz op de gang te laten staan. In sommige kleutergroepen is het ’s ochtends wel erg vol en kunnen de kinderen er nauwelijks meer bij.
 

Infoavond kleuters.

Op maandag 15 januari organiseert de school een informatieavond voor de ouders van kleuters die in de tweede helft van het schooljaar bij ons op school komen. De bedoeling van deze avond is dat u kennismaakt met de leerkrachten en de andere ouders. Ook ontvangt u informatie over de school en de dagelijkse gang van zaken in de groep.
Alle betreffende ouders hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Geen uitnodiging gekregen, maar toch belangstelling? Dan bent u bij deze van harte uitgenodigd. 
De avond begint om 19.30 uur en er staat koffie en thee voor u klaar. 
 

Nieuws van het team

 

Voorleesochtend.

Op woensdag 24 januari hebben we op school de voorleesochtend. Gastvoorlezers gaan in alle groepen aan de slag met verhalen. Want voorlezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het kind, het is ook een belangrijke sociale activiteit waar zowel ouder als kind veel plezier aan beleeft. Want of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest, in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. 
In deze hele week besteden we trouwens ook aandacht aan poëzie en gedichten.
Voor meer tips om nog meer te halen uit dit speciale kwartiertje, klik dan op: http://www.nationalevoorleesdagen.nl/nieuws/
 

Nieuw klimrek.

Het heeft even geduurd, maar nadat het oude klimrek in de herfstvakantie is afgebroken is er in de kerstvakantie eindelijk een nieuw klimrek geplaatst. Op de foto hieronder zitten de leerlingen van de leerlingenraad op het klimrek. Zij hebben namelijk inspraak gehad bij de keuze van dit nieuwe speeltoestel. We hopen dat alle kinderen hier nog veel plezier aan gaan beleven. 
Het oude klimrek werd echt gemist en het nieuwe is na de kerstvakantie dan ook enthousiast ontvangen en wordt, zoals u op deze foto kunt zien, zeer intensief gebruikt!  

Het Vogelrestaurant op de St. Vitusschool. 

Ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de vogelclub Gooi en omstreken waren vrijwilligers op school om de kleuters te leren over het Vogelrestaurant. Zij vertelden allerlei interessante informatie over vogels en waarom het zo belangrijk is om te zorgen dat ze voldoende voedsel hebben in de wintermaanden. Dus gingen de kinderen zelf aan de slag met een vogelmenu. En is het u al opgevallen? Het schoolplein hangt nu vol met vogelhuisjes, vetbollen, pindasnoeren en voedermannetjes. Deze zijn allemaal gemaakt door de kinderen. En nu maar hopen dat de vogels onze restaurant weten te vinden. Meer foto’s zijn de zien op onze website. 

Schoolfruit

Voor volgende week staat op het programma: 

Gastles over fairtrade (eerlijke handel) groep 6/7 R/J.

Vrijdag 8 december kwamen twee gastdocenten van de Wereldwinkel in groep 6/7 op bezoek. Zij hebben ons verteld wat fairtrade betekent, waarom dat nodig is en wat wij daar zelf voor kunnen doen. 
We kwamen er achter dat het geld eigenlijk heel oneerlijk verdeeld is. Als een tros bananen verkocht wordt voor €1, krijgt de bananenboer hier maar €0,07 van. Door fairtrade producten te kopen verdient de bananenboer wel het dubbele. 
Ook hebben we gezien dat je veel nieuwe dingen met afval kunt maken. Zo hebben we zelf een portemonnee gemaakt van drinkpakken. 
Het was een leerzame en interessante middag.  

Wij feliciteren: 

1 januari Fatima El Ghamarti groep 3M/C
4 januari Pjotr Bouwman groep 4E/N
5 januari Romina Babakarchel groep 8A
5 januari Amine Bouhdaid groep 2A
8 januari Eilmar Hanna groep 6R/J
9 januari Jibbe Breedveld groep 5L/J
10 januari Liselotte de Leeuw groep 3P
12 januari Juf Priscilla groep 3P
12 januari Siska Buitenweg groep 3P
12 januari Angela Zhu groep 5L/J
13 januari Nina Hidana groep 5L/J
14 januari Mohamed El Abbouti groep 7M/R
14 januari Farah Hamada groep 3M/C
16 januari Semih van Asselt groep 7M/R
16 januari Yaella D’hont groep 1A
16 januari Roos IJntema groep 6W/I
16 januari Hadja Kamara groep 1M/A
20 januari Gwendolyn van Maurik groep 5L/J
21 januari Gabriel Hanna groep 4M/K
22 januari Aiman El Karraz groep 4M/K
25 januari Aya Hamada groep 4M/K
27 januari Soufian Aboujid groep 4M/K
27 januari Jacelynn van Zomeren groep 1A
31 januari Jasper Calis groep 8A 

Agenda.

15 januari Informatieavond voor nieuwe ouders in groep 1
24 januari Voorleesochtend
29-30-31 januari Adviesgesprekken groep 8
9 februari Carnaval, kinderen ’s middags vrij