Nieuwsbrief 23 februari 2018

Dag meneer Toon!

Nieuws van het schoolbestuur

Beste ouders, verzorgers,
De laatste werkdag van meneer Toon als onze directeur is helaas aangebroken. Via deze weg willen we hem nog enorm bedanken voor zijn fantastische inzet en wat hij voor onze school betekend heeft. We wensen hem heel veel succes en minstens zoveel moois in zijn nieuwe functie bij de Trappenberg!
Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, gaat Marjon Dries het stokje overnemen en we zijn erg blij dat zij per 1 maart als onze nieuwe directrice start. Hieronder bij nieuws van de directie stelt zij zich aan u voor. We wensen juf Marjon veel succes en een mooie tijd op onze school!

Namens het bestuur, Linda de Jong (voorzitter)

Nieuws van de directie

Wat een mooi afscheid.

De afgelopen week ben ik ondergedompeld in het warme bad van de St. Vitusschool. De reacties van kinderen, collega’s, ouders waren erg hartelijk. Ik bewaar dan ook niet alleen mooie herinneringen aan ruim 11 jaar St. Vitusschool, maar ook juist aan de afgelopen dagen.
Ik heb met heel veel plezier gewerkt op deze fijne school en dat mijn inzet gewaardeerd wordt doet mij erg goed.
Afscheid nemen doet altijd een beetje pijn, maar alle mooie tekeningen, liedjes, dansjes, filmpjes en zelfs het planten van een Toonboom, heeft deze pijn verzacht.
Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan mijn afscheid heel hartelijk bedanken. Ik zal dit nooit vergeten!

Kennismaken met onze nieuwe directeur Marjon Dries

Beste ouders, verzorgers,
M.i.v. 1 maart ben ik aangesteld als nieuwe directrice van de Sint Vitusschool. Ik heb de afgelopen week al even kennisgemaakt in alle groepen met de kinderen en met de leerkrachten. Meneer Toon heeft toen ook al zijn werkzaamheden aan mij overgedragen.

Ik heb dan ook erg veel zin om na de vakantie te gaan beginnen en om kennis te maken met u als ouder. Ik sta altijd 's ochtends bij de deur om iedereen te verwelkomen. Dat lijkt mij een mooi eerste moment voor een eerste kennismaking en elkaar even de hand te schudden.

Wilt u liever wat uitgebreider in gesprek gaan met me? Kom dan langs op één van de twee kennismakingsochtenden van 8.30 uur-9.30 uur in de teamkamer. Deze staan gepland op dinsdag 6 en woensdag 7 maart. U kunt, als deze tijd u niet schikt, natuurlijk ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met mij.

Graag tot ziens!
Met hartelijke groet, Marjon Dries-Veenstra

Nieuws van de ouderraad

De ouderraad kon, namens de ouders en kinderen, meneer Toon een prachtig afscheidscadeau aanbieden. Zoals u wellicht weet is fietsen de hobby van meneer Toon. Het enige wat nog ontbrak was een goede fietsendrager. Met dank aan de vele ouders die een financiële bijdrage leverden en vader Marco Carstens (die iets kon “regelen”) kreeg meneer Toon een prachtige luxe fietsdrager. Meneer Toon was zichtbaar blij en verbaast en luidde daarna voor het laatst de schoolbel.

Nieuws van het team

Op donderdag 22 februari namen wij van meneer Toon.
Iedere groep had een eigen afscheidsprogramma bedacht.
Meneer Toon genoot zichtbaar van alle mooie muziek, liedjes, dans en andere creatieve uitingen in de diverse groepen. Iedere groep kreeg ook een afscheidcadeau van meneer Toon in de vorm van spelmateriaal.
Om 14.45 werd, in aanwezigheid van alle kinderen, door de leerlingen van groep 6/7 een echte “Toonboom” aan meneer Toon overhandigd.
Deze boom kreeg een plaatse in de tuin bij het kleuterplein. Wij hopen dat deze kleine boom in de loop der jaren mag uitgroeien tot een stevige eik. Een blijvende herinnering en blijk van waardering voor meneer Toon.
Na de krokusvakantie zal onze nieuwe directrice het roer overnemen. Meneer Toon begint dan op de Trappenberg. Wij wensen beiden veel succes! (Voor meer foto’s van het afscheid zie onze website!)

Hoera het is weer knikkertijd!

Het is altijd weer een prachtig gezicht, een licht voorjaarszonnetje en knikkerende kinderen op het schoolplein. Vertelt u de kinderen thuis ook dat ze wel goede afspraken maken over hoe en met wie er geknikkerd wordt? Dat verhoogt de spelvreugde!

600 meter kabel voor draadloos internet!

Afgelopen zaterdag is meneer Ad en twee hulpvaders (dhr Scheers en dhr Leenman) druk in de weer geweest om op school nieuwe wifi-punten aan te sluiten. De hele dag werden er kabels boven de plafonds getrokken om er voor te zorgen dat we over supersnel internet kunnen beschikken. En dat het werkt blijkt wel uit onderstaande foto waarop te zien is dat heel groep 8 tegelijk bezig is met chromebooks.
Inmiddels hebben we er op school 50, zodat er vanaf groep 3 ook minimaal 5 stuks per klas aanwezig zijn.
Hartelijk dank voor het aansluiten, goed om te zien dat zulke enthousiaste krachten hun vrije zaterdag opofferen om dit voor de school te regelen.

Judo

Afgelopen donderdag en vrijdag waren er weer judolessen voor de kinderen. Ouders mochten komen kijken en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ouders en kinderen genoten extra toen ze samen ook nog op de mat mochten stoeien.

Voorleeswedstrijd

Zaterdag 17 februari heeft Melissa Algera uit groep 7 meegedaan met de voorleeswedstrijd. Ze moest om 15.00 uur in de bibliotheek in Huizen voorlezen met nog zes andere kinderen van verschillende scholen uit het Gooi. Melissa las voor uit het boek: Juffrouw Pots.
Het ging heel goed maar de jury heeft gekozen voor een andere winnaar. Melissa vond het erg leuk om mee te doen. Ze heeft een oorkonde en een boekenbon gekregen.

Wij feliciteren:

25 februari Chaymae Boulahrouz groep 4E/N