Nieuwsbrief 16 november 2018


 
Herfst in de school
 

Nieuws van de directie:

 

Op tijd beginnen:

In de afgelopen weken hebben we kunnen wennen aan de nieuwe begintijden van de school.
Om 8.20 uur gaat de schooldeur open en mogen de kinderen naar binnen. Even voor half negen gaat de bel en moet iedereen naar binnen.
 

Overblijf en de tijden per bouw:

Om te zorgen dat alle kinderen voldoende tijd hebben om hun lunch op te eten hebben we voor de diverse bouwen andere afspraken. Uitgangspunt is dat alle groepen een half uur buiten kunnen spelen.
De groepen 1 en 2 eten eerst en gaan dan om 12.30 uur naar buiten. Om 12.50 uur komt de leerkracht de overblijfkracht buiten aflossen. Kinderen uit groep 1-2 die thuis hebben gegeten mogen dan naar het kleine plein worden gebracht en lekker met de andere kinderen nog even buitenspelen.
De groepen 3,4 en 5 eten ook eerst en gaan om 12.30 uur op het grote plein spelen. Om 12.50 uur komen de leerkrachten van deze groepen naar buiten om de overblijfkracht af te lossen. Kinderen uit groep 3,4 en 5 die thuis hebben gegeten, mogen om 12.50 uur dan op het grote plein met hun groep nog even buitenspelen.
De groepen 6,7 en 8 spelen eerst buiten en gaan dan om 12.30 uur naar de klas. Om 12.50 uur komt de leerkracht de overblijfkracht in de klas afwisselen. Kinderen die thuis hebben gegeten mogen om 12.50 uur het plein op en moeten meteen door naar hun klas gaan.
Voor alle kinderen die thuis eten geldt dus dat ze vanaf 12.50 uur het plein op mogen. Stuur of breng uw kind dus a.u.b. niet eerder dan 12.50 uur naar school.


Bakfietsen:

Bij de school is een speciale parkeerplaats voor bakfietsen. Daar mogen geen gewone fietsen worden gestald. Uw gewone fiets kunt u evt bij het hek van het schoolplein stallen als u uw kind brengt of haalt. Met een bakfiets is dat te lastig manoeuvreren.
 

Personeel:

Riet Langeweg nieuw als administratieve ondersteuner:
M.i.v. 1 oktober is Riet Langeweg op woensdag werkzaam als administratieve ondersteuner. Zij werkt in het kantoortje van meneer Kees. We wensen Riet een fijne tijd op onze school.
 

Oudergesprekken:

De komende week zijn alle oudergesprekken. Dit jaar heeft u voor het eerst zelf kunnen intekenen via de Parro-app. Is het u niet gelukt, kom dan even langs bij de leerkracht van uw kind. Hij of zij legt het u graag even uit. De Parro-app is voor de leerkrachten een gemakkelijke manier om gesprekken door u als ouders te plannen. Geen gedoe meer met briefjes.
Misschien ging het deze keer nog niet helemaal zoals we hadden gehoopt. Maar daar kunnen we van leren. De volgende keer gaat het dan vast een stuk beter.
 

Nieuws van het team:


Herfst in de school:

De zomer duurde maar, voort maar nu is het dan toch herfst. Dat is buiten, maar ook in de school duidelijk zichtbaar. De prikborden hangen vol. Nog even en dan is het weer Sint in school en zingen we “Hoor de wind waait door de bomen “. Tegen die tijd zijn alle bladeren gevallen. Kom gerust even kijken. 

Sint in school:

Afgelopen donderdagavond is de school al helemaal versierd door ouders en leerkrachten.
Alle vrijwilligers heel veel dank! Wij hopen dat Sint en zijn Pieten ook dit jaar onze school komen bezoeken, want het ziet er weer fantastisch uit. De post van Sint is nog onderweg, maar wij zullen in de volgende nieuwsbrief alle informatie verstrekken.
Inmiddels hebben de kinderen van de bovenbouw al wel een brief ontvangen over het lootjes trekken en de surprises. Wij weten ook dat alle kinderen op woensdag 28 november hun schoen mogen zetten maar dat mag u van Sint nog niet aan uw kinderen vertellen. Dat gebeurt in de eigen groep door de leerkracht. 

Schoolfruit:

Het schoolfruitproject is deze week weer gestart. Drie dagen van de week (dinsdag, woensdag en donderdag) krijgen de kinderen dan fruit als pauzehapje om 10 uur. Voor de kleuters is dit fruithapje vaak wel voldoende. Voor de oudere kinderen is het misschien handig nog iets extra’s mee te geven, het liefst in de vorm van fruit.Bezoek Singermuseum:

De groepen 3 en 4 brachten een bezoek aan het Singermuseum in Laren. Kijken en ook zelf doen naar aanleiding van de aanwezige schilderijen in de huiskamer van de familie Singer.Voorleeswedstrijd

Vandaag was de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8. Fiene, Melissa en Merel waren de drie finalisten. De deskundige jury bestond uit juf Marian, Jivani (een oud leerling die twee jaar geleden de wedstrijd gewonnen heeft, en meneer Toon. Hoewel alle drie de finalisten het heel goed deden, werd Merel uit groep 7/8 van juf Nicole en meneer Ronald, gekozen als winnaar.
 Aan de kinderen (en ouders) van groep 5 t/m 8.

Beste kinderen en ouders,

Zoals jullie weten kom ik zaterdag 17 november in Nederland aan. Op zondag 18 november ben ik ook al in Bussum!
Het wordt dan voor mij en de pieten een hele drukke tijd om alles tot een groot feest te maken. Ik kan daarbij dus best wat hulp gebruiken en wij weten dat kinderen van de Sint Vitusschool daar erg goed in zijn.
Wat is het plan?
Ieder kind van de bovenbouw maakt een verlanglijstje. (Het liefst met plaatjes, prijzen en de winkel waar je het kan kopen). Jullie krijgen van mij €5,00.
Je hoort van je juf of meester wanneer de lijstjes/lootjes klaar moeten zijn. Dan gaan jullie in de klas lootjes trekken.
Van het geld koop je een cadeau voor het klasgenootje dat jij hebt geloot.
Je moet de €5,00 aan het cadeau besteden!! (dus niet aan de surprise)
Heb je nog geld over omdat het cadeau iets minder kostte, verzin er dan zelf iets bij of plak het overgebleven euromuntje op het cadeau.
Om dat cadeau maak je een leuke SURPRISE.
Een surprise is dus eigenlijk een cadeau om een cadeau.
Maak er iets moois van! (En alles blijft natuurlijk geheim!)
Het is leuk als de surprise iets over het kind zegt (hobby of wat dan ook).
Maak de surprise zo dat hij niet helemaal stuk gaat als het cadeau wordt uitgepakt.
(Je hoeft echt niets te slopen, maak het maar aan de zijkant open)
Zo krijgt iedereen eigenlijk twee cadeautjes.
Bij een surprise hoort uiteraard een GEDICHT!
Met een beetje hulp van je ouders lukt dat vast wel!
Net als andere jaren gaan we alle surprises in een tentoonstelling laten zien!
Je hebt er per slot van rekening hard aan gewerkt, dus willen we er ook aandacht aan besteden. Lever daarom je surprise al op maandagmiddag 3 december of dinsdagochtend 4 december in!
(Je juf of meester vertelt wel wat en hoe jullie dat gaan doen)
Misschien kom ik op 5 december, als het niet te druk is, zelf wel langs om de resultaten te bekijken.

Veel succes en groeten!

Sint en Piet.
 

Oproep:

Voor het vervoer van decor- en andere materialen voor de kerstviering zijn wij op zoek naar ouders met een busje en/of grote aanhanger. S.v.p. melden bij meneer Ronald. Bij voorbaat hartelijk dank.
 

Nieuws van de ouderraad:

 

Schoolfoto’s nog niet besteld?

Het jaar 2018 loopt ten einde. De schoolfotograaf gaat de fotobestanden dus binnenkort verwijderen.
Wilt u nog bestellen?
Ga naar http://www.schoolfotosonline.nl
Klik op “Ik wil foto’s bestellen”
Dan de inlogcode.
Inlogcode kwijt? Mail dan naar arnold@schoolfotosonline.nl
 

Belangrijke data:

15-11: versieravond Sinterklaas
16-11: de nieuwsbrief verschijnt
19-11: Week van de oudergesprekken
23-11: meneer Ad jarig
25-11: meneer Ronald jarig
28-11: ouderrraadvergadering
28-11: (Op deze dag mogen kinderen ook hun schoen zetten. Nog even niet verklappen!)
30-11: de volgende nieuwsbrief verschijnt
02-12: meneer Wim jarig
04-12: Tentoonstelling van alle surprises en bestuursvergadering
05-12: Sinterklaasfeest op school, we gaan gewoon om 12.15 uur uit!
06-12: versieravond Kerst
10-12: MR vergadering
19-12: juf Annemarie jarig
19-12: Kerstdiner
21-12: Laatste schooldag voor de kerstvakantie, 15.00 uur alle kinderen uit.