Nieuwsbrief 17 mei 2019


Project kunst en beweging.
 

Nieuws van de directie:
 

Kunstproject:

Zoals u kunt zien op de eerste pagina van de nieuwsbrief, is het kunstproject in volle gang. Samen met juf Marieke, een docent handvaardigheid, krijgen de kunstwerken een nieuw uiterlijk. Het thema is beweging. Het is leuk te zien hoe elke groep hier een eigen invulling aan geeft. Binnenkort mag u de kunstwerken komen bewonderen. Wanneer? Dat leest u verderop in deze nieuwsbrief.
 

Juf Priscilla:

Het afgelopen jaar heeft juf Priscilla de opleiding toekomstgericht onderwijs gevolgd op de Marnix Academie. Zij ging hiervoor vaak op dinsdag naar school. Juf Femke gaf dan les aan   de groep. Bij de diploma-uitreiking kreeg juf Priscilla ook van haar docenten veel complimenten. Wij zijn dan ook heel trots op haar.

 

Nieuws vanuit het team:

 

Project kunst en beweging:

Met een flashmob van zang en beweging begon ons project op dinsdag 7 mei jl. Inmiddels is iedere groep hard aan het werk om een groepswerkstuk te presenteren. Deze werkstukken komen op panelen die wij weer in de gangen van de school ophangen. U bent van harte uitgenodigd om de kunstwerken op dinsdag 28 mei te komen bewonderen. Dit kan in de ochtend tijdens de inloop en ’s middags vanaf 14.45 uur.


Herdenkingsviering Tweede Wereldoorlog:

Op indrukwekkende wijze verzorgden de leerlingen van groep 8 op vrijdag 10 mei de herdenkingsviering voor de overleden parochianen van de voormalige St. Vituskerk.
Middels zelfgemaakte gedichten, muziek en het leggen van bloemen werd een mooi verzorgd eerbetoon gebracht. Tegen het einde van de viering volgde er een overdracht aan de kinderen van groep 7. Volgend jaar zullen zij als leerlingen van groep 8 (als het aan meneer Ad ligt), 75 jaar na de bevrijding, zeker weer een viering verzorgen.

 

Een feestelijk momentje:

Gebak voor alle teamleden. De leerlingen van groep 8 behaalden een gemiddelde CITO-eindscore van 440. Dat is hoger dan in de afgelopen jaren het geval was en zoals al 25 jaar het geval is, uiteraard ook boven het landelijk gemiddelde! Wederom het bewijs dat iedere leerling zijn of haar eigen weg bewandelt en op eigen manier het eindresultaat haalt dat bij het kind past. Mooie eindresultaten waar wij blij mee zijn, maar we zijn natuurlijk vooral trots op de kinderen! 

Schoolreisje:

Donderdag 16 mei was een dag waar kinderen al vol spanning naar uitkeken… Schoolreis!
De kinderen van de groepen 1 en 2 gingen naar de speeltuin. De groepen 3 t/m 5 naar de Julianatoren en de groepen 6 t/m 8 naar Walibi. Het weer was prima, alles was goed georganiseerd (met dank aan de werkgroep en de ouderraad). Alle kinderen hebben genoten! 

Sportdag op woensdag 29 mei:

Voor een geslaagde sportdag op woensdag 29 mei kunnen wij nog steeds uw hulp gebruiken. Met name voor de groepen 1 t/m 5 zijn er nog plaatsen te bezetten.
Geeft u zich op middels de inschrijflijsten op de klasdeuren van de groepen 1 en 2 en middels een briefje/strookje voor de overige groepen bij de groepsleerkracht? Hartelijk dank!

 

Tosca Menten bezoekt onze school!

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten zal op dinsdag 21 mei de school bezoeken.
De kinderen van de groepen 5 en 6 hebben zich goed voorbereid op haar komst en zullen haar ontmoeten.

 

Schoolfotograaf:

Maandag 27 en dinsdag 28 mei komt de schoolfotograaf weer op school om de kinderen weer op hun leukst op de foto te zetten. Fleurige kleding zet uw kind in het zonnetje!

 

Nieuws vanuit de ouderraad:

 

Avondvierdaagse:

Maandag 3 Juni is het weer zover, dan start de avondvierdaagse!
Komende week worden de lijsten in school opgehangen met hierop alle aanmeldingen.
Kijk alstublieft of de naam van uw kind, de afstand en het aantal keren dat uw kind meeloopt goed staan vermeld. Mocht dit onverhoopt niet kloppen, stuur dan z.s.m. een mail naar Nanda@raos.nl
Let op!
Als ouders bent u verantwoordelijk voor uw kinderen als ze meelopen. De school (ouderraad) verzorgt de randvoorwaarden, maar uw kind moet onder begeleiding van u zelf of een andere volwassene meelopen.
Groeten, De Ouderraad.
 

T-shirts:

Als uw kind uit zijn schoolshirt gegroeid is, is er de mogelijkheid dit shirt te ruilen. Dat scheelt in de kosten. Aan ouders met kinderen in groep 8 willen we graag vragen het schoolshirt te doneren voor de “ruilbak”. Zo kunnen alle kinderen betaalbaar aan een passend shirt geholpen worden.
Wilt u voor uw kind een ruilshirt, neem dan zijn/haar oude shirt mee en meld het bij één van de OR leden. Zij helpen u dan verder.

 

Onze jarigen in de maand mei:

U vindt deze foto en de namen van alle jarigen in de hal van de school. Opvallend deze maand is het grote aantal jarige teamleden: juf Nicole, meneer Fred en mevrouw Riet Langeweg, onze administratieve kracht.

 

TSO berichtjes:

• Aangezien de Sint Vitusschool er naar streeft dat alle kinderen gezonde voeding en tussendoortjes op school eten (zoals fruit en brood) wordt hier in de TSO ook goed op  gelet. Wij zien echter ook nog wel eens snoep, chips en chocolade voorbij komen. De TSO medewerkers zullen voortaan bij de kinderen aangeven om dat lekkers in hun tas te stoppen tijdens de lunchpauze en het later thuis op te eten. Het voorkomt veel discussies voor de TSO medewerkers als u hier rekening mee wilt houden bij wat u meegeeft.
• Wij hebben de afgelopen periode gemerkt dat afmeldingen niet goed bij de TSO terecht komen. De school heeft de gehele TSO uit handen gegeven aan kinderopvang Philippo. Dat betekent dat wij een aparte administratie voor de TSO voeren op het Planbureau van Philippo. Vandaar dat wij een dringend beroep op U doen om alle berichten voor de TSO aan te geven via het juiste mailadres: tso@kinderopvangphilippo.nl , of indien dit niet anders kan telefonisch op nummer: 035-6984851. Appjes of berichten aan onze medewerkers kunnen wij ook niet goed verwerken. Wij hopen u nu goed te hebben geïnformeerd over de juiste manier van afmelden en rekenen op uw begrip en medewerking. Wanneer u bij een tijdige afmelding (vóór 17:00 uur de dag ervoor) duidelijk aangeeft of de afwezigheid met ziekte of een doktersbezoek verband houdt, dan worden er geen TSO kosten in rekening gebracht.
• Heeft u een vraag of bent u ergens niet tevreden over dan verzoeken wij u dit te mailen naar ons andere mailadres: tso@kinderopvangphilippo.nl met vermelding van uw telefoonnummer. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Belangrijke data:


22/24 mei: Schoolkamp groep 8
24 mei     : Natuurmonumenten groep 5J
27/28 mei: Schoolfotograaf
29 mei     : Sportdag (wij kunnen nog hulpouders gebruiken)
30/31 mei: Hemelvaartvakantie
3/6 juni    : Avondvierdaagse