Nieuwsbrief 14 juni 2019


Kunst in de school!
 

Nieuws van de directie:

 

Informatieavond :

Graag wil ik u, mede namens het bestuur, uitnodigen voor de algemene informatieavond van onze school op dinsdag 2 juli van 20.00-.21.00 uur.
Allereerst wil ik u deze avond informeren over de onderwijskundige ontwikkelingen die we het afgelopen jaar in gang hebben ingezet. Er is veel gedaan en ook al veel bereikt om trots op te zijn. 
Ook wil ik u deze avond graag een terugkoppeling geven van de belangrijkste uitkomsten uit de ouderenquête. 
Daarnaast wil ook het bestuur u informeren over de ingezette veranderingen t.a.v. het besturen van de school. Het bestuur heeft o.l.v. Hank Beermann van de PO raad gekeken naar hoe zij nog beter de school kunnen besturen (good governance). De visie op wat het bestuur verstaat onder goed onderwijs is herzien en aangepast en is op de laatste studiedag aan het team voorgelegd.
We beginnen de avond met het kijken naar ons nieuwe promofilmpje van de school, dat Erik Louw maakte voor ons en waar we bijzonder blij mee zijn. Het filmpje geeft een duidelijk beeld hoe er gewerkt wordt en wat wij belangrijke pijlers vinden in het onderwijs op de Vitusschool.
Kortom, genoeg interessante onderwerpen om met u te  delen. 
Om goed te kunnen inschatten op hoeveel mensen we deze avond we kunnen rekenen willen we u vragen om in te tekenen via de Parro app. 
 

Personeel:

Er staan ons een aantal personele veranderingen te wachten voor komend schooljaar. Zoals u weet nemen we aan het eind van dit schooljaar afscheid van juf Eveline en meneer Wim. Beide leerkrachten hebben 42 jaar les gegeven. Met hun vertrek gaat ook een enorme hoeveelheid ervaring en kennis de school uit. 
Op dit moment voeren we sollicitatiegesprekken met mogelijk nieuwe collega’s. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat zal lukken en verwacht u binnen twee weken te kunnen informeren hoe de formatie en de klassenbezetting voor volgend jaar er uit komt te zien.
 

Peuterspeelzaal Dolf-fijn gaat sluiten:

Vorige week werden de ouders van de Dol-fijnen geïnformeerd  (één van de peuterspeelzalen van SKBMN) over het feit dat hun speelzaal gesloten wordt en overgaat naar de vestiging Talamander. We vinden het heel jammer dat hierdoor een einde komt aan een jarenlange fijne samenwerking met juf Hanneke. We wensen haar en de kinderen heel veel succes op de nieuwe locatie.
 

Nieuws van het team:

 

Kunstproject:

Alle dertien kunstpanelen rond het thema “kunst en beweging” hangen nu in de school.
Veel ouders kwamen vorige week al een kijkje nemen,  maar u bent nog altijd welkom.
Zie ook onze site voor meer foto’s en de digitale kunstkrant waarin alle groepen verslag doen van ons project.

 

Schoolfotograaf:

In de komende week krijgt uw kind een bericht van de schoolfotograaf mee naar huis.
Dat bericht bevat de uitleg en de inlogcodes voor het bestellen van foto’s.
Soms blijft zo’n bericht nog in de schooltas zitten. Kijkt u het s.v.p. even na?
 

Bezoek Tosca Menten:

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten bezocht op 21 mei onze school.
De kinderen van de groepen 5 en 6 hebben enorm genoten. Tosca was twee jaar geleden ook al bij ons en wil over twee jaar graag terugkomen. Op deze manier hebben alle kinderen in hun “basisschoolleven” Tosca gezien en gehoord. Voor meer foto’s zie onze site.

 

Korfbaltoernooi:

Het schoolkorfbal op 22 mei was weer een succes. Steeds meer scholen doen mee en het is altijd heel gezellig. Voor onze school waren dit jaar de prijzen niet “aan te slepen”. Alle teams gefeliciteerd! (Ook hier meer foto’s op de site)

 

E.H.B.O.:

Soms denken wij weleens: “Gooi dat ook maar weer over de schutting van het onderwijs”. In dit geval zijn wij er echter best een beetje trots op dat meneer Ad, samen met de hulp van ouders en “zijn” E.H.B.O. vereniging, al zolang onze school bestaat, kinderen opleidt tot het echte diploma!

 

Sportdag:

Mooi weer, de hulp van veel ouders en de ouderraadsleden en enthousiaste kinderen. De sportdag op woensdag 29 mei was weer fantastisch. Ook de kleuters die de hele school voor zich alleen hadden hebben genoten van hun sport- en speldag. Alle vrijwilligers, dank voor jullie hulp! Foto’s kunt u terugvinden op de website.

 

Kuikens in de klas:

Het is altijd een vertederend moment wanneer Tim de Boer zijn inmiddels jaarlijkse rondgang met zijn broedkuikens door de school maakt. Tim trots en alle kinderen blij.

 

Schoolkamp 2019:

Op woensdagmorgen 22 mei stonden alle 41 achtstegroepers vol spanning op het schoolplein te wachten op het vertreksein: schoolkamp 2019 op de Paasheuvel in Vierhouten. 
Alle wegbrengauto’s waren (te?) volgeladen met bagage, 2 busjes zaten nokvol met boodschappen (met dank aan AH Koekoeklaan voor de gulle gaven!), spelmateriaal, totempalen en nog veel meer. Eindelijk, iets voor 9.00 uur vertrokken we, uitgezwaaid door de hele school en ouders.
 
Bij het kamphuis aangekomen werd de bagage naar de kamers gebracht, even wat drinken en rond 11.00 uur stapten we op de fiets richting Emst, een prachtige tocht door bos en langs hei! Onderweg een bezoek gebracht aan ‘Het verscholen dorp’, een gerestaureerde onderduikplek uit de 2e W.O.  (dat sloot mooi aan bij de door groep 8 verzorgde 4 mei viering). Het weer was prima! 

Vervolgens naar de kaarsenmakerij, de forellenkwekerij én de speeltuin. Eerst de kaarsenmakerij: na een x aantal keren de 2 lontjes in de hete was gedompeld te hebben, ontstonden er mooie kaarsen. Nog even een vorm geven, een kleurtje bepalen, dompelen in koud water en klaar … Mooi niet, eerst langs de souvenirwinkel. Dan naar de ‘forellenbakken’, maar niemand kreeg er echt één te pakken. En dan eindelijk …de speeltuin. Die waterglijbaan is echt cool. Maar ook de rubberboten. Terug naar het kamphuis: eten. Een perfect diner, barbecue, verzorgd door een fantastische keukenbrigade van 5 ‘kampvaders’! Na het eten wachtte ons een zware taak: vliegeren.

Er moest heel wat gerend worden maar de meeste vliegers gingen aardig de lucht in. Daarna terug richting het kamphuis, waar we in het bos 2 pittige potjes levend stratego speelden. Om bij te komen van de inspanningen van deze dag gingen we bij het kampvuur zitten. Eerst waren de ‘totemgroepen’ aan de beurt met hun acht presentaties. Daarna een vreemd verhaal over een ouwe sok in een pan, liedje zingen met gitaar erbij en lekker brooddeeg en marshmallows maken aan lange stokken! De eerste nacht bleef het nog even onrustig in ons kamphuis! (wat passen er toch véél kinderen in een 4 persoonskamer …)
 
De volgende morgen een stevig ontbijt, ook weer fantastisch verzorgd door de keukenbrigade, met o.a. gekookte en gebakken eieren! Goed fietsweer, lekker survival weer. Dus om 9.45 uur op de fiets via Nunspeet en Elburg naar het survivalkamp, da’s toch een fietstocht van zo’n 31 km! Om 12.15 uur waren we er, moe maar voldaan. 
 
Na de lunch een pittige survival; het ploeteren door grote modderplassen was wel het hoogtepunt. Terug in het kamphuis, we werden met de auto teruggebracht, hadden we wel honger van al die inspanningen. Een fantastische hoeveelheid pannenkoeken (400!), verzorgd door een speciaal ingevlogen brigade van 2 pannenkoekenmoeders, loste dat probleem op. Na de eterij denk je dat je even rustig aan mag doen, maar nee: een enorm kussengevecht, alle 41 kinderen tegen 1 ‘oudere man’!!! Toen iedereen bijgekomen was (vooral ik), konden we verder met een paar opdrachten van Expeditie Vierhouten; presentatie van de totempalen, een smaakproef en een voelproef. Nog één keer levend stratego en de avond werd besloten met een bosspel in het donker.
De volgende morgen: ontbijten, kamer opruimen (!!!), en het vervolg van Expeditie Vierhouten: blindeman spel, waterballon-volleybal en touwtrekken. Nadat de schat door de winnende totemgroep was opgegraven, vertrokken de kinderen rond 14.00 uur weer naar huis, een geweldige belevenis rijker. Heel veel leuke dingen gedaan en rond de 62 km gefietst. Een fantastisch kamp van een fantastische groep. 
 
Dank aan juf Marjolein, juf Nicole, John van Bemmelen, Antoine Hermans, Paul Hodges, Erik van Lunteren en Berry den Ouden. Mede onder hun leiding kon dit schoolkamp zo fantastisch verlopen.

Ad van Beek

 

Avond4daagse:

Ook dit jaar (weer op dinsdag), dreigende regen en onweer… Het mocht echter de pret niet drukken. De ruim 200 deelnemers (kinderen en ouders) van onze school hebben weer genoten. Het leverde, tijdens de lessen op school, wel slaperige kinderen op. Daar werd rekening mee gehouden…

 

Laatste judoles van dit jaar:

De kinderen kregen in de afgelopen dagen hun laatste judoles van dit schooljaar.
Volgend jaar gaan de judolessen o.l.v. Sander van der Hoek weer door, Dat geldt ook voor de Muzieklessen in samenwerking met de Gooische Muziekschool. 

 

Laatste wedstrijden schoolvoetbal:

Met wedstrijden voor de jongens van de groepen 3 en 4 werd op 12 juni het voetbaltoernooi afgerond. Er is dapper gestreden en de kinderen hebben genoten. 

 

Nieuws van de ouderraad:

 

Zomerfeest:

U heeft de berichten over het zomerfeest via de Parro App ontvangen. Wij hopen op de hulp van veel ouders. U kunt het strookje bij de leerkrachten afgeven of deponeren in de brievenbus van de ouderraad. Bij voorbaat hartelijk dank!
 

School T-shirt:

We gaan het uitreiken van het school T-shirt vanaf aankomend schooljaar veranderen. Voorheen kreeg elke kleuter als hij/zij op school kwam een school T-shirt van de Ouderraad.   Dit shirt wordt echter maar heel weinig gebruikt in de kleutergroepen. Vanaf aankomend schooljaar gaan we de T-shirts daarom pas vanaf groep 3 uitreiken. Vanaf groep 3 heb je eigenlijk het vaakst activiteiten waarbij het T-shirt verplicht is om te dragen.
Er is bijgehouden welke kleuter/nieuwe leerling al een T-shirt heeft gekregen en welke niet. De kleuter/nieuwe leerling die nu nog geen T-shirt heeft, krijgt deze in groep 3 of de klas waar hij/zij nu in zit.
Dit wordt door de betreffende leerkracht van deze groep aan ons aangegeven, wij zorgen dan voor het T-shirt.
 

De ouderraad zoekt nieuwe enthousiaste mensen:

Wij hebben 2 openstaande vacatures: 
Voorzitter ouderraad
Algemeen lid ouderraad
 
Lijkt het je leuk om de schoolactiviteiten mede te organiseren? Dan nodigen wij je uit om ons als ouderraad te komen versterken.
Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar een voorzitter die met onze huidige voorzitter: Sabina van Rijswijk, een schooljaar meeloopt om vanaf het schooljaar 2020/2021 (of eerder) het voorzitterschap van haar over te nemen. 
Ter versterking van ons team zijn wij ook per ingang van dit schooljaar op zoek naar enthousiaste algemene leden.
 
Wat verwacht de ouderraad van de nieuwe voorzitter:
Je zet je voor de volle 100% in voor de ouderraad, dat betekent voor de kinderen. Je werkt nauw samen met de directie en het team van school, maar ook met de penningmeester en de andere OR leden. Je kunt goed het overzicht houden en bent kritisch naar de andere OR leden, maar ook naar het team. Je zit de vergaderingen voor, waarbij efficiëntie een van onze doelen is.
 
Algemene informatie ouderraad:
De ouderraad bestaat uit 10 ouders en 2 leerkrachten; Kees Mensink neemt deel namens de directie en Marian Smits namens het team. 
 
De ouderraad vergadert zo’n 11x per schooljaar, op een woensdagavond. De ouderraad ondersteunt het team met het voorbereiden, organiseren en het uitvoeren van verschillende activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Sinterklaas, Kerst, Pasen, Carnaval, schoolreizen, groep 8 activiteiten, musicalavond, buitendagen, open dagen, avondvierdaagse, zomerfeest etc.
Ook innen en beheren wij de jaarlijkse ouderbijdragen. Deze worden besteed aan de genoemde activiteiten, ondersteunende schoolactiviteiten en waar mogelijk extra leermiddelen. 
 
Wat verwacht de ouderraad van een algemeen lid?
Als lid van de ouderraad ben je een enthousiaste ouder die het leuk vindt om een actieve bijdrage te leveren aan het (mede) organiseren van activiteiten en daarin wil meedenken met de school. Er altijd vanuit gaande dat je dit voor een langere periode (aantal jaren) doet. Je voelt je betrokken bij school en vindt het belangrijk dat er leuke dingen voor de kinderen georganiseerd worden. Ieder lid moet zijn aandeel leveren in de ouderraad.
 
Interesse?
Als je interesse hebt in één van deze vacatures ontvangen wij graag je reactie. Stuur even een email aan: Nanda Kreuning (Penningmeester). Haar e-mailadres is nanda@raos.nl.  Graag incl. je motivatie en in welke klas je kind(eren) zit(ten).
Wij kijken uit naar je reactie, want wij kunnen je hulp goed gebruiken!
 

Bedankt jong ViJos!

Op de derde avond van de Avond4daagse heeft ViJos de 10 kilometer lopers van onze school voorzien van drinken met wat lekkers. Dat konden deze toppers wel gebruiken. 
 
Op de laatste avond, de defiléavond, werden alle lopers van zowel de 5 als de 10 km begeleid naar het eindpunt door jong ViJos! Wat geweldig! De St. Vitusschool met het laatste startnummer kwam als laatste binnen maar hoe!? Fantastisch, trots op alle muzikanten, super goed gedaan! We willen jullie heel hartelijk bedanken voor dit prachtige moment en voor de service de 3e avond!
Volgend jaar weer???
 

Onze jarigen:


Wij feliciteren alle jaren in de maand juni. U vindt de foto en de namen van de jarigen  in de hal van onze school.

 

Belangrijke data:

 
12-06: juf Helene jarig
15-06: juf Cynthia jarig
18-06: MR vergadering, juf Marian afwezig, juf Eveline vervangt haar
21-06: juf Marian afwezig, juf Femke vervangt haar
22-06: juf Ashley jarig
28-06: Zomerfeest!
01-07: studiedag van het team, alle groepen zijn deze maandag vrij 
02-07: informatieavond, zie voor meer info ook het stukje van de directie
03-07: bestuursvergadering
05-07: musical groep 8
06-07: zomerconcert van de blokfluitgroepen van juf Marjan Banis
08-07: juf Marjolijn jarig
12-07: 12.00 uur start van de zomervakantie