Nieuwsbrief 27 september 2019


Nieuws van de directie:

 

Inspectiebezoek:

Afgelopen maandag en dinsdag was de inspectie op school voor een herstelonderzoek. De officiële terugkoppeling aan het bestuur en de directie wordt a.s. maandagavond pas gegeven. Wij zullen u hierover uiteraard via de Parro-app z.s.m. informeren. De inspecteurs hebben aan mij al wel laten weten aangenaam verrast te zijn door wat er allemaal veranderd en gedaan is door het team in het afgelopen jaar en liet “off-the-record” vast weten dat álle verbeterpunten nu voldoende gescoord zijn. Zodra het officiële rapport binnen is, zullen we u zoals beloofd op een algemene ouderavond hierover een terugkoppeling geven. Naar verwachting is dit net na de herfstvakantie. Uiteraard hebben we dit heuglijke nieuws woensdag gevierd met een heerlijke taart voor het team.

 

Marjolijn Weiler:

Vandaag wordt juf Marjolijn uit de Eendenvijver geopereerd aan haar beide polsen die ze 2 weken geleden brak tijdens de kleutergymles. Haar herstel zal nog wel enige tijd duren. Daarom leek het me een leuk idee haar te verrassen met een “berg post”. Als u dat wilt kunt u een kaartje afgeven bij juf Mieke, meneer Mohamed of bij mij. Wij zorgen dan dat alles z.s.m. wordt gebracht bij juf Marjolijn.
 

Marjolein Bausch:

1 oktober is juf Marjolein Bausch 40 jaar in het onderwijs werkzaam. Met het team hebben we dit gevierd op 4 september tijdens ons teamuitje, tegelijk met meneer Kees, die op 20 augustus ook zijn 40-jarig jubileum vierde.
 

Vacature gr 7:

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure ben ik blij te kunnen melden dat juf Jenny na de herfstvakantie groep 7 van meneer Fred zal overnemen. Na de herfstvakantie zal hij o.a. bij ziektevervangingen binnen school worden ingezet. Echt afscheid nemen we daarom dan ook nog niet van hem.
 

Dag van de leraar:

Op 4 oktober vieren we de dag van de leraar. Een dag waarop u en uw kind de leerkracht kunnen laten merken dat u hem/haar waardeert. Normaliter is dit op 5 oktober, maar dit jaar valt dat op een zaterdag. Vandaar dat we het dit jaar dus 4 oktober vieren.
 

Kelder:

Afgelopen woensdag kwam het verlossende woord: de keldervloer is voldoende gedroogd om binnenkort het nieuwe zeil te leggen en om de kastenwand opnieuw op te bouwen. Hopelijk is alles voor de herfstvakantie klaar en kunnen de handarbeid- en tekenlessen daar weer fijn gegeven worden.
 

Philippo 15 jaar:

Vandaag viert Philippo haar 15 jarig bestaan. Reden voor een feestje dus. De ouders van de opvang hebben de uitnodiging al ontvangen. We feliciteren alle medewerkers en hopen dat we de komende 15 jaar op dezelfde prettige wijze met hen zullen samenwerken.
 

Fotograaf 4 en 5 november:

Helaas was in de kalender een foutje geslopen. De schoolfotograaf komt echter op 4 en 5 november. (Heeft u overigens in de Parro-app al aangegeven of uw kind op de schoolfoto mag? U kunt dit tot vandaag nog doen).
 

MR heeft nog een vacature voor de oudergeleding:

Lijkt het u leuk om mee te denken en praten over de school, dan is de MR mogelijk iets voor u. Binnenkort ontvangt u via de Parro-app meer informatie. Heeft u interesse in deze vacature als ouderlid? Dan kunt u dat aangeven bij Marjon Dries, zij vertelt u desgewenst meer erover en verwijst u graag door naar de betreffende MR leden.
 

Nieuws van het team:


Schoolfruit:

Helaas zijn we dit jaar niet ingeloot voor het schoolfruitproject. In het kader van gezonde tussendoortjes zouden we het enorm waarderen als u uw kind zelf ook fruit of groente wilt meegeven voor het tien-uurtje. We hebben bericht gehad dat we volgend schooljaar wel zijn ingeloot voor het schoolfruitproject.
 

Bibliotheek:

De komende tijd organiseert de bibliotheek weer verschillende activiteiten.
- Mad Science workshop: ruimtereizen.
Woensdag 2 oktober (15.00 - 16.00 uur). Tijdens de workshop ontdek je meer over aandrijfsystemen die in de ruimte worden gebruikt. Met behulp van ballonnen racen we van stuwkracht naar raketmotoren.
Kosten: 5 euro. Inschrijven verplicht. Inschrijven kan via de volgende link:
https://www.bibliotheekgooienmeer.nl/jeugd/kinderboekenweek
- CoderDojo.
Zaterdag 12 oktober (14.00 - 16.00 uur). Jongeren tussen de 7 en 17 jaar leren websites, games en animaties programmeren. Ze zien meteen het resultaat! Gratis, reserveren wel verplicht. Reserveren kan via de volgende link: https://www.bibliotheekgooienmeer.nl/jeugd/coderdojo
- De film: Corgi.
Woensdagmiddag 23 oktober (14.30 uur). Voor iedereen vanaf 6 jaar. De toegang is vrij. Inschrijven is niet nodig.
 

Nieuws van de ouderraad:

 

Tempo-Run:

Wij hebben veel aanmeldstrookjes mogen ontvangen voor de Tempo-Run. Ook zelfs van de allerkleinsten. Op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober worden de startbewijzen uitgedeeld in de klassen.
Doe vooral je school T-shirt aan. Alleen heb jij misschien als allerkleinste (gr 1/2) geen oranje school T-shirt. Geen paniek. Jij krijgt bij het uitdelen van je startbewijs een T-shirt te leen. Na de Run lever je deze in bij Tamara van de OR bij Tempo.
We gaan het uitreiken van het school T-shirt vanaf dit schooljaar pas uitdelen aan nieuwe leerlingen (kleuters) vanaf groep 3. Voorheen kreeg elke kleuter als hij/zij op school kwam een school T-shirt van de Ouderraad. Echter wordt deze heel weinig gebruikt in de kleuterklassen en is daarom bij het eerste gebruik al te klein. Er is bijgehouden welke kleuter/nieuwe leerling al een T-shirt heeft gekregen en welke niet. De kleuter/nieuwe leerling die nu nog geen T-shirt heeft, krijgt deze in groep 3 of de klas waar hij/zij nu in zit. Dit wordt door de betreffende leerkracht van deze groep aan ons doorgegeven. Wij zorgen voor het T-shirt.
 

Schoolfotograaf:

Op maandag 4 en dinsdag 5 november zal de schoolfotograaf weer op onze school komen voor het maken van de schoolfoto’s. Nu begrijpen wij dat u denkt: “Nu alweer?” en terecht, uiteraard is dit vroeg t.o.v. de vorige keer, alleen willen wij de schoolfotograaf ieder jaar rond deze tijd laten terugkomen i.v.m. de drukke periode voor de kinderen en leerkrachten in de periode mei. Wij moeten als OR ergens een omkeer maken in het schema, gekozen is om dit dus direct dit jaar te doen.
N.B. Via de Parro app heeft u aan kunnen geven of uw kind wel of niet op de klassenfoto mag, hier wordt uiteraard rekening mee gehouden. Leg uw kind duidelijk uit of het wel of niet op de klassenfoto mag, de onduidelijkheid hierin zorgde vorig jaar namelijk bij veel kinderen voor dikke tranen en rode ogen op de foto.
 

Ouderbijdrage:

Ook de St. Vitusschool kent kosten die niet door de overheid worden vergoed. Denk dit jaar aan Sinterklaas- en Kerstviering, sportdagen, toernooien, de avondvierdaagse, buitendagen, het Zomerfeest enzovoorts. Hiervoor vragen wij een vrijwillige ouderbijdrage. Dit jaar geldt een bedrag van € 45,- per kind. Binnenkort ontvangt u het verzoek tot betaling hiervan.
Bent u door financiële redenen niet in staat de ouderbijdrage te voldoen, stuur dan een email naar marjondries@stvitusschool.nl, dan zorgen wij ervoor dat u geen herinnering ontvangt.
 
De ouderraad heeft overigens sinds gisteren ook een eigen e-mailadres: or@stvitusschool.nl
 
 
 
Agenda
17 oktober 2019: Start cursus “Opvoeden, zo hou je het leuk”
5 november 2019: Start cursus “Communiceren met je puber”
22 november 2019: Start cursus “Positief opvoeden 2 – 12 jaar”
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.
 

Hand in hand, hoe werk je samen in de opvoeding van je kind?

Van 7 tot 14 oktober is het de ‘week van de opvoeding’. Een week waarbij opvoeden extra onder de aandacht wordt gebracht. Want opvoeden is een belangrijke taak, misschien wel de belangrijkste taak die er is. Opvoeden is het grootbrengen van een nieuwe generatie.
Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen want opvoeden doe je samen. Iedereen die deel uitmaakt van de wereld van je kind is belangrijk voor zijn/haar ontwikkeling. Een partner, de school, de sportvereniging en kinderopvang, familie en vrienden. Zelfs de vriendjes en vriendinnetjes dragen een steentje bij! Hoe kom je tot een goede samenwerking in de opvoeding, waarbij de lasten en lusten worden gedeeld en je elkaar niet tegenwerkt? Soms gaat dat vanzelf en soms met vallen en opstaan. Met onderstaande vijf tips kom je al een heel eind!
 
TIP 1: Werk samen als ouders
Als je vader of moeder  wordt deel  je de zorg en de verantwoordelijkheid voor je kind meestal met de andere ouder. Combineer jullie sterke kanten en maak taakverdeling waar je beiden achter staat. De ouderrelatie is een andere relatie dan de partnerrelatie. Je moet elkaar leren kennen in deze nieuwe relatie. Deel jullie ideeën over het opvoeden. Val elkaar niet aan, maar ga in gesprek en kom tot een gezamenlijk standpunt. En vergeet niet ook de leuke (opvoed)dingen met elkaar te delen!
 
TIP 2: Leer de omgeving van je kind kennen
Het is belangrijk dat je weet in welke wereld je kind zich begeeft. Als je kindje nog klein is, is dat eenvoudig. Je hebt je kind nog dicht bij je in de buurt en hebt nauw contact met de andere verzorgers. Naarmate je kind ouder wordt, wordt ook zijn wereld groter. Hij/zij gaat naar school, krijgt eigen vrienden en gaat misschien naar een sportclub. Het is belangrijk dat je ook dan betrokken blijft. Weet waar je kind is en wat hij doet. Leer zijn vrienden kennen en maak kennis met andere ouders en beroepskrachten die belangrijk zijn in het leven van  je kind.
 
TIP 3: Zorg voor steun
Iedereen heeft steun nodig bij het opvoeden van kinderen. Praten over je zorgen met anderen die je kind goed kennen kan helpen je zorgen te verlichten. Deel je ervaringen met de andere betrokkenen in de omgeving van je kind en vraag ook naar hun ervaringen. Zij kennen je kind goed en kunnen met je meedenken zoals jij ook weer kan meedenken met hun vragen. Ook praktische hulp kan heel fijn zijn. Iemand die even op kan passen of een plek waar je kind terecht kan als je er zelf (even) niet kunt zijn.
 
TIP 4: Respecteer elkaars oordeel over opvoeden
Ideeën over de opvoeding kunnen verschillen en soms zit of kom je dan ook niet op één lijn. Dat is ook niet nodig. Kinderen weten vaak prima dat dingen op een ander plek  anders gaan. Zo leren ze dat niet elke volwassene hetzelfde reageert en dat is leerzaam, ook voor later. Het is van belang dat je elkaars mening respecteert en de medeopvoeders niet afvalt in het bijzijn van je kind.
 
TIP 5: Samenwerken met je kind
Last but not least. Samenwerken in de opvoeding doe je vooral samen met je kind. Zeker als je kind ouder wordt kun je met elkaar afspraken maken. Wat vinden jullie als gezin belangrijk. Hoe willen jullie met elkaar omgaan. Welke regels zijn er nodig om alles in huis goed te laten verlopen. Neem regelmatig tijd om hier met elkaar rustig voor te gaan zitten. Kinderen weten heel goed wat ze belangrijk vinden en kunnen je enorm verassen met goede ideeën. Bijkomend voordeel: kinderen houden zich veel beter aan de afspraken als je ze samen maakt!
 
Is samenwerken lastig en wil je daar eens over in gesprek? Neem gerust contact met ons op.
 
Meer weten? We denken graag met je mee. Op onze website geven wij praktische informatie over gezond opgroeien en opvoeden. Hier tref je ook ons cursusaanbod en informatiemateriaal voor ouders.

 

Belangrijke dagen:

27-09: Philippo viert vandaag haar 15-jarig bestaan
28-09: juf Linda jarig
02-10: start Kinderboekenweek
13-10: juf Jacqueline Davidse jarig
19-10: start van de herfstvakantie