NUMMER 9, 6 mei 2024

Van de directie:
Gisteren vierden we in het hele land Bevrijdingsdag. De week voor de meivakantie stond in onze groepen 8 het herdenken van de oorlogsslachtoffers centraal.  

Donderdag 18 april was daarom dan ook een bijzondere dag voor de kinderen en ouders uit groep 6, 7 en 8 van de St. Vitusschool. Ze waren samen aanwezig in de Koepelkerk voor de jaarlijkse herdenkingsviering. Deze herdenkingsdienst wordt elk jaar speciaal georganiseerd voor de nabestaanden van de parochianen uit de St Vituskerk die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. 

Er waren voordrachten, zelfgemaakte gedichten en er was veel muziek. Er werd een krans gelegd door twee leerlingen bij het monument met alle namen van de overledenen. Juf Annemarie, een van onze leerkrachten speelde aan het eind van de plechtigheid “de Taptoe” op trompet. Toen het Wilhelmus ingezet werd door de organist ging iedereen staan en werd er door alle kinderen en volwassenen uit volle borst meegezongen. 

In de groepen 7 en 8 van de bovenbouw werd vooraf een gastles gegeven door Dhr. Aart Koelink. Hij had een PowerPointpresentatie gemaakt en vertelde bevlogen over de Tweede Wereldoorlog in Bussum. Er werd meer dan een uur geboeid geluisterd. En na afloop hadden de kinderen heel veel vragen gesteld. Meneer Koelink heeft ook veel familieleden verloren in de oorlog. 

Het was een mooie sfeervolle plechtigheid volgens alle aanwezigen. En de ouders waren vooral heel trots op hun kinderen, net als ik. Na afloop was er volop  gelegenheid samen na te praten onder het genot van een kopje koffie en thee met wat lekkers. Met speciale dank aan de ouders van groep 7 die dit samen verzorgden.

St. Vitusschool steeds duurzamer:
In de meivakantie zijn er maar liefst 80 extra zonnepanelen op het dak van de school geplaatst, waardoor we nog duurzamer zijn. Duurzaamheid is één van de pijlers die het bestuur heeft verwoord in haar visie. We zijn blij met deze investering, hierdoor kunnen we zomers met een gerust hart de airco’s in de groepen op de eerste en tweede etage laten draaien. 

Van de activiteitencoördinator: 

 • De maand mei belooft een sportieve maand te worden.
  - Het meidenteam uit groep 7/8 speelt woensdag a.s. de regionale finale van het schoolvoetbaltoernooi bij S.V. Huizen.
  – Woensdag 15 mei is er voor de hele school een sportdag.
  – Voor het team van groep 3/4 start het schoolvoetbaltoernooi op woensdag 15 mei.
  – De avondvierdaagse is van 27 mei t/m 30 mei. 
 • Oproep hulp sportdag!
  Helaas hebben we nog niet genoeg hulp. Het zou fijn zijn als u zou komen helpen. Inschrijven kan via de Parro agenda. 
 • Ouders & Co
  Aanstaande woensdag is er weer een Ouders & Co met als thema sprookjes en toveren. Een gezamenlijke activiteit speciaal voor (groot)ouders en peuters van 2-4 jaar.  
 • Bij Versa Welzijn gaan binnenkort weer drie leuke cursussen van start met als thema: koken, kickboksen en dromenvangers maken
  Voor ouders voor wie de betaling een probleem is, is er een mogelijkheid dat de school vanuit een subsidie hiervoor de kosten draagt. U kunt dit aangeven bij Marjon. 

Bijzondere dagen:
07-5: MR vergadering
08-5: Ouders en Co, speciaal voor peuters en ouders
09-5: Hemelvaartvakantie t/m zondag 12 mei
12-5: Moederdag
15-5: Sportdag
17-5: Nicole en Riet jarig
20-5: Tweede Pinksterdag, alle kinderen vrijdag
22-5: Reserve sportdag, in geval van slecht weer op 15-5
27-5: Avondvierdaagse week t/m donderdag 30-5
02-6: Maaike v L jarig
03-6: Nieuwsbrief 10 komt uit.