Organisatie

Snel naar

Onze organisatie

De St. Vitusschool is een zelfstandige school, een zg. eenpitter. De dagelijkse leiding is in handen van het  Management Team. De directrice van de school is Marjon Dries. Het schoolbestuur bestaat uit ouders.
Voor meer informatie kijkt u hieronder of stuurt u een mail naar info@stvitusschool.nl

Directie

Het management van de school bestaat uit Marjon Dries en Mieke Last.

Marjon Dries

Ik ben Marjon Dries en bijna vier jaar directrice op de Sint Vitusschool. Het leuke van mijn werk is dat ik met heel veel mensen samenwerk en contact heb. Ik sta elke dag bij het hek van de school of bij de deur om alle kinderen en ouders welkom te heten. Vaak heb ik daar de leukste gesprekjes en dan begint mijn dag meteen goed. Ik ben trots op onze mooie school en wil je er graag meer over vertellen. Interesse? Spreek me dan even aan bij het hek, dan maken we meteen een afspraak. Doen hoor! 

Mieke Last

Iedere dag fiets ik met plezier naar school om me daar in te zetten voor de onderwijsontwikkeling van de kinderen en mijn collega’s. Ik ben adjunct directeur en geef één dag per week les in groep 7. Zo houd ik feeling met de kinderen en mijn collega’s.

Team

Naast het management beschikt onze school over part-time en full-time groepsleerkrachten. Onze school heeft ook een part-time vakleerkracht voor bewegingsonderwijs, een intern begeleider, een remedial teacher en een conciërge. In de gang van de school hangt deze poster met de namen en foto’s van al ons personeel. Eind oktober komt de schoolfotograaf weer. Dan zullen we de vernieuwde versie weer op onze website plaatsen.

Groep 1 t/m 4

Ashley Heyliger

Mijn naam is Ashley Heyliger en ik ben werkzaam in groep 1-2 en tevens de bouwcoördinator. Vanuit vertrouwen, rust en positiviteit begeleid ik de kinderen bij een goede start op de basisschool. Ik geniet van de authenticiteit van ieder kind en de ontwikkelingssprongen die zij maken. In 2021 heb ik de master EducationalNeeds tot leerspecialist afgerond. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich prettig voelen en dat zij aangeboden krijgen wat zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen, zowel op sociaal als op cognitief gebied.  

Chantal Veldkamp

Ik ben Chantal, moeder van een zoon en woonachtig in Bussum. Ik heb de studie SPW en SPH gedaan en jaren in de hulpverlening gewerkt met kinderen en jongeren met gedragsproblemen vaak in combinatie met een licht verstandelijke beperking. Nu al ruim 2 jaar in het onderwijs, begonnen in groep 1-2 en nu juf van groep 3. Naast mijn werk volg ik de pabo via het zij-instroom traject.

Maaike van Laarhoven

Mijn naam is Maaike, onderwijsassistent bij de St.Vitusschool. Kinderen waar nodig hulp bieden, daar word ik blij van. In het weekend ben ik het liefst met mijn gezin op de camping.

Wil Bos

Ik ben Wil Bos en werkzaam in groep 1-2.

Met een lach, rust en oprechte aandacht stel ik de kinderen op hun gemak als ze voor het eerst de grote stap naar de basisschool zetten.

Jonge kinderen zijn enthousiast, open en puur en dat is onbetaalbaar!!

Elke dag is weer anders en daar haal ik veel energie uit.

Priscilla Bos

Behalve leerkracht van groep 3 ben ik ook coördinator voor de middenbouwgroepen 3, 4 en 5. Samen met de directie denk ik mee over het beleid op school. Mijn motto: “Wees trots op wat je hebt bereikt. Al heb je nog duizend dromen en dingen die je moet leren. Zorg ook dat je af en toe kijkt naar hoe ver je bent gekomen! “

Maaike van den Hamer

Als juf van groep 4 vind ik het heerlijk om de prachtigste verhalen te mogen voorlezen voor mijn beroep.
We duiken in de meest uiteenlopende werelden. Maar vooral de wereld van je eigen fantasie.

Marieke van Slooten

Ik ben Marieke van Slooten, taalspecialist, en ik vind het belangrijk dat alle kinderen plezier hebben in het lezen. Een goede rijke bibliotheek is daarvoor essentieel. Daar zet ik mij graag voor in op de St Vitusschool.

Marjolein Bausch

Na lang met veel plezier gewerkt te hebben als vakleerkracht lichamelijke opvoeding, sta ik sinds een paar jaar met evenveel plezier in groep 4.  

Het leren wissel ik graag af met spelen, bewegen en zingen. 

Samen ontdekken we waar we goed in zijn en we leren elke dag nieuwe dingen.

Veronique Swiggers

Hoi, ik ben Veronique Swiggers. Samen met mijn gezin woon ik in Bussum. In mijn vrije tijd tennis ik en wandel ik graag. Ik heb me laten omscholen, omdat mijn hart meer ligt bij het lesgeven. 
In een veilige en vertrouwde leeromgeving help ik de kinderen met het leren lezen en schrijven. Hiermee wordt de basis gelegd voor hun verdere loopbaan.

Groep 5 t/m 8

Linda Hendriks

Hi, ik ben Linda. Ik wilde na mijn afstuderen maar op één school werken en dat was deze. Ik voelde me er namelijk meteen thuis. Ik heb gesolliciteerd en werd inmiddels 15 jaar geleden aangenomen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Dat is ook mijn doel voor de leerlingen. Als je met plezier naar school gaat, je daar veilig en begrepen voelt, dan kan je het beste uit jezelf halen. En dan kan elk kind zich optimaal ontwikkelen. Ook mijn eigen kinderen zitten op deze school, waar ik nog steeds heel blij mee ben. Ik heb op school als ico-er en kanjercoördinator gewerkt en ben nu rekencoördinator. Daarnaast geef ik groep 5-6 les. 

Annemarie van Woensel

Na op mijn 47e de pabo afgerond te hebben deed ik als invaller drie jaar ervaring op bij wel 12 verschillende scholen. Nu werk ik met veel plezier op de Sint Vitusschool in verschillende groepen. Daarnaast ben ik specialist nieuwkomersonderwijs.
Dit jaar geef ik les aan groep 6 en taalondersteuning aan kinderen uit groep 1 en 2 en RT aan kinderen van groep 3. In mijn vrije tijd speel ik trompet en euphonium bij verschillende muziekverenigingen  

Jenny van Kampen

Na een loopbaan als cognitief therapeut ben ik alsnog het onderwijs ingegaan. De kinderen in mijn klas voelen als mijn eigen kinderen. Je gaat vanzelf van ze houden en ik mag ook nog eens een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling! Voor mij is de driehoek: ouder, leerling en leerkracht heel belangrijk. Mijn deur staat altijd open. Ik ben daarnaast ook bovenbouwcoördinator voor de groepen 6, 7 en 8.

Hetty Koster

Als taalspecialist werken op een school met speciale aandacht voor taal. Daar had ik nooit op durven hopen! Mijn motto is: “Blijf lezen. Het is een van de meest fantastische avonturen die je kunt beleven” (Loyd Alexander)

Jasmijn Osinga

Sporten, spelletjes spelen en zingen doe ik graag. In de klas vind ik een veilige en gezellige sfeer belangrijk. Hierbij is orde en structuur de basis. Ik ben naast leerkracht ook de ICT coördinator op school.

Nicole Boswijk

Al heel wat jaartjes ben ik verbonden aan de St Vitusschool, en nog steeds met heel veel plezier. Leerkracht van de bovenbouw zijn heeft mijn voorkeur. De kinderen voorbereiden op het Voortgezet Onderwijs is een uitdaging en een mooie stap om samen te maken! Ik ben naast leerkracht ook de coördinator van de werkgroep sport en lid van de MR.

Jaqueline Davidse

Als een kind met een open en creatieve blik, vol zelfvertrouwen de stap kan zetten naar zelfstandigheid, ben ik een trotse juf. Ik werk in groep 6. 

Mieke Last

Iedere dag fiets ik met plezier naar school om me daar in te zetten voor de onderwijsontwikkeling van de kinderen en mijn collega’s. Ik ben adjunct directeur en geef één dag per week les in groep 7. Zo houd ik feeling met de kinderen en mijn collega’s. 

Veronique Swiggers

Hoi, ik ben Veronique Swiggers. Samen met mijn gezin woon ik in Bussum. In mijn vrije tijd tennis ik en wandel ik graag. Ik heb me laten omscholen, omdat mijn hart meer ligt bij het lesgeven. Ik ben nu werkzaam in groep 8. In een veilige en vertrouwde omgeving laat ik de kinderen zich ontwikkelen tot zelfstandige kinderen met een eigen mening. Zo zijn de kinderen voorbereid op de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. 

Groepsbezetting school 2021-2022

 

Groep: Leerkracht(en):
1/2  A
Poezenmand
Ashley Heyliger (ma t/m vrij).
1/2  W/M
Berenbos
Wil Bos (ma en di + om de week op woensdag),
Marieke van Slooten (om de week op woensdag, do en vrij).
3 M/P Marieke van Slooten (ma)
Priscilla Bos (di t/m vrij).
3 C/V Chantal Veldkamp (ma t/m woe en vrij)
Veronique Swiggers (do).
4 M/M Maaike van den Hamer (ma, do en vrij),
Marjolein Bausch (di, woe, vrij),
5/6 L/H Linda Hendriks (ma, di, do, vrij),
Hetty Koster (woe en do).
6 J/A Jacqueline Davidse (ma t/m woe), 
Annemarie van Woensel (do en vrij).
7 J Jasmijn Osinga (ma t/m vrij).
7 J/M Jenny van Kampen (ma, di, do en vrij), 
Mieke Last (woe).
8 V/N Veronique Swiggers (ma en di),
Nicole Boswijk (woe, do en vrij).

 

Overige functies :

Directrice: Marjon Dries (ma t/m do)
Adjunct directrice: Mieke Last (di t/m vrij)
Intern begeleider: Cynthia Klumper (di, vrij en ma/woe afwisselend)
Remedial teacher: Ivonne van Geelen (di t/m do),
Annemarie van Woensel (ma en woe), 
Hetty Koster (ma ochtend en di ochtend),
Hans Koster (do).
Onderwijsassistent: Maaike van Laarhoven (ma t/m do) in groep 4.
Bewegingsonderwijs: Carolina Fredes (ma ochtend),
Ranny van Zijtveld (ma middag en vrij)
Conciërge: Mohamed Kadraoui (ma t/m woe, do- en vrijochtend)
Administratief medewerker: Riet Langeweg (woe ochtend)
Kinderfysiotherapeut: Suzanne Walrave
Compacten & verrijking (rekentijger/Somplextra): Linda Hendriks (do)
Veronique Swiggers (vrij)
Plusgroep: Mariska van Dijk (ma)
Spaans: Maria Teresa Paz (do)
Muziek: Jet Mineur (do)
Judo: Björn Dorresteijn (woe)
Schoonmaak: John Koel (ma t/m vrij)

 

Ondersteuning

Riet Langeweg

Mijn naam is Riet Langeweg. Ik ben sinds 3 jaar de administratieve rechterhand van Marjon en het team. Al heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, toch vind ik het heerlijk om nog één dag per week op school (en soms ook thuis) mijn bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie, gezellige school. 

Hans Koster

Dit jaar heb ik de pensioengerechtigde leeftijd. Toch vind ik het fijn om kinderen die dat nodig hebben extra taalhulp te geven. Ik was een aantal jaren directeur op de taalschool in Bussum. 

Caroline Fredes

¡Hola! Ik ben Carolina, ik kom uit Argentinië en ik ben docent Lichamelijk Opvoeding. Met veel plezier geef ik gymlessen op de St. Vitusschool.

Mohamed Kadraoui

Mijn naam is Mohamed, ik ben de conciërge van de school. Ik ben o.a telefonisch het aanspreekpunt. Daarnaast ondersteun ik de leerkrachten en leerlingen bij allerlei zaken.

Cynthia Klumper

Ik ben Cynthia Klumper, intern begeleider op de Sint Vitusschool.

Als intern begeleider is het mijn taak om de leerlingenzorg op school te volgen. Dat kan zijn door mee te denken in een team, gesprekken te voeren met ouders en leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in de ruimste betekenis van het woord en contacten te onderhouden met externe instanties.

Ik vind het bijzonder fijn om op Sint Vitusschool te werken; het hechte team, betrokken ouders en een fijn meedenkend samenwerkingsverband.

Ik ben trots op ons onderwijs en op de zorg die wij kunnen bieden op school, zowel voor de kinderen die meer uitdaging nodig hebben als de kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. 

Ranny van Zijtveld

John Koel

Hallo allemaal, mijn naam is John.

Ik ben getrouwd en vader van een volwassen dochter en een zoon.

Ik maak al 40 jaar met veel plezier de school schoon.

Ivonne van Geelen

Ik ben Ivonne van Geelen. Al meer dan twintig jaar verbonden aan de Sint Vitusschool, die ik ervaar als een warme plek voor kinderen en grote mensen. Tot een paar jaar geleden was ik klassenleerkracht, nu ben ik remedial teacher. Het kind en ik doen ons best om met de juiste gereedschappen van de leerstof een stevig bouwwerk te maken.

Maria Teresa Paz

Hola, ik geef met veel plezier lessen Spaans aan leerlingen uit groep 5 tot en met 8. Ik kom uit El Salvador en woon al circa 25 jaar in Nederland. Het voelt voor mij als een voorrecht om met kinderen te werken. Zij hebben nu een leeftijd waar ze makkelijk en snel een buitenlandse taal oppikken.

Stagiaires

Naast de bekende gezichten van de vast aan de school verbonden leerkrachten, zult u in onze school regelmatig nieuwe gezichten zien: studenten die een opleiding volgen aan een PABO. Onze school heeft een samenwerkingsverband met de Marnix Academie in Utrecht. Dit houdt in dat wij een opleidingsschool zijn voor PABO-studenten. Zij zullen voor een korte of langere periode stage lopen. Ook zijn er soms studenten van de opleiding klassen/onderwijsassistent of middelbare scholieren die een maatschappelijk stage vervullen. De St. Vitusschool is een erkend leerbedrijf voor MBO-studenten.

Bestuur

De St. Vitusschool heeft een stichtingsbestuur. Dit bestuur is verantwoordelijk voor de gang van zaken op school en wordt gevormd door ouders. Het bestuur bestaat uit vijf leden. Drie leden vormen het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. De andere leden zijn toezichthouders. Jaarlijks houdt het bestuur zich daarom met enkele vaste onderwerpen bezig zoals financiën, onderwijs, ICT, PR, huisvesting, het overblijven, personeel en communicatie. Daarnaast is er aandacht voor enkele specifieke onderwerpen, die per jaar en door de actualiteit worden bepaald.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, kunt u mailen naar:
bestuur@stvitusschool.nl

Erol Sayan - Voorzitter

Jakobien Vos - Toezichthouder

Als moeder van twee kinderen op de Sint Vitus, vind ik het belangrijk betrokken te zijn bij de school.
Omdat ik daarnaast zelf ook werkzaam ben in het basisonderwijs als Intern Begeleider, vind ik het extra leuk om mee te denken over de kwaliteit. Ik hoop in samenwerking met de directie en de rest van het bestuur een goede bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de school. 

Michael van Zomeren - Secretaris

Ik ben Michael van Zomeren, woon samen met Charmayne en onze dochters Jacelynn en Valeney, welke allebei met veel plezier naar de Sint Vitusschool gaan. Ik werk sinds 2020 als Finance Director bij Tunturi, de grootste distributeur van Europa op gebied van Home fitness. Al jaren liep ik met het idee rond om iets voor de school te willen betekenen, echter vanwege mijn vorige baan was dat altijd lastig te combineren. Na een uitgebreide kennismaking met het bestuur in 2020, ben ik begin 2021 gestart als secretaris binnen het bestuur. Het is mooi te zien hoe toegewijd het team bezig is met de ontwikkeling van kinderen en ben blij daar deelgenoot van te zijn. Als ouderbestuur proberen we mee te denken om de school naar een nog hoger plan te trekken.

Marjon Kah - Toezichthouder

Mijn dochter Lotte Kostelijk gaat met veel plezier naar het Sint Vitus. Zo ben ik 3 jaar geleden betrokken geraakt en sinds schooljaar 2021/2022 ook als toezichthouder. Zelf ben ik momenteel werkzaam als ambulant GGZ begeleider. Ik vind mentale ontwikkeling belangrijk en een juiste veilige setting waarbinnen eenieder zich op zijn best ontwikkelen kan, zowel de kinderen als de leerkrachten. Daar zal ook mijn focus het meest op liggen als toezichthouder.

Elselien Zelle - Penningmeester

Mijn naam is Elselien Zelle, geboren en getogen in de Achterhoek, 39 jaar en moeder van 2 dochters op deze school. Ik ben fiscalist en werk full-time, waardoor ik eigenlijk nooit tijd heb gehad om overdag iets voor de school te betekenen. Als bestuurslid kan dat (meestal in de avonduren) gelukkig toch! Ik heb zelf geen ervaring in het onderwijs, maar wel 2 ouders die allebei in het onderwijs zaten waardoor ik vroeger voldoende heb meegekregen wat een mooi maar ook uitdagend vak dat is. Hopelijk kan ik met mijn economische en juridische achtergrond mijn steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de St. Vitusschool. Een prachtige, diverse en onderscheidende school in Bussum!

Marjon Dries - Directrice

Ik ben Marjon Dries en integraal verantwoordelijk voor alle beleidsterreinen. Daarom ben ik als directrice dus ook bij alle bestuursvergaderingen aanwezig. Inhoudelijk bereid ik de agendapunten voor die op de bestuursvergaderingen behandeld worden. U moet hierbij denken aan onderwijs, personeel, financiën, PR en huisvesting. Mede daarom vind ik het werken op onze éénpitter zo leuk en uitdagend!

Onze ouderraad

Als u een kind op de St. Vitusschool heeft, bent u automatisch lid van de oudervereniging. Deze oudervereniging wordt vertegenwoordigd door de ouderraad.
In de organisatie van de school is de ouderraad ook een adviserend orgaan voor het bestuur, het team en de medezeggenschapsraad. De ouderraad bestaat uit minimaal vijf en maximaal elf leden (ouders). De ouderraad vergadert een keer in de zes weken, waarbij ook een lid van de directie en van het team aanwezig is.
De vergaderingen zijn openbaar en iedere geïnteresseerde ouder is welkom. U kunt agendapunten inbrengen waarvan u vindt dat die besproken of uitgevoerd moeten worden. Ideeën zijn altijd welkom. Samen met de leerkrachten organiseert en ondersteunt de ouderraad alle activiteiten in en om de school. Denk aan de Sinterklaas- en Kerstviering, het Carnaval, de sportdagen, de toernooien, de avondvierdaagse, buitendagen en schoolreisjes. De ouderraad financiert deze activiteiten en zorgt voor de benodigde in- en aankopen. Ook organiseert de ouderraad het Zomerfeest. Deze activiteiten worden niet uit de ouderbijdrage betaald, maar moeten kostendekkend zijn.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, kunt u mailen naar:
ouderraad@stvitusschool.nl

Huidige ouderraad

De ouderraad (OR) bestaat uit de volgende personen:

Mieke Last

Kasia Horst

Mijn naam is Katarzyna Horst, getrouwd met Otto en samen hebben wij twee dochters. Laura en Leonie. Laura zit in groep 7 en Leonie zit in groep 6 op de St. Vitusschool. Ik ben kapster, heb mijn salon vlakbij school.

Ik heb de Poolse nationaliteit en woon 12 jaar in Nederland.

Ik ben een paar jaar geleden lid geworden van OR. Sterker nog, voordat ik bij OK kwam, wist ik echt niet wat ze deden en hoe het eruit zou zien als je in de OR zit.

Ik ben blij dat ik zo’n beslissing heb genomen, nu kan ik dicht bij de kinderen zijn en deelnemen aan het organiseren van allerlei activiteiten, spreken namens andere ouders etc!

Nanda Kreuning Voorzitter

Ik ben Nanda Kreuning, getrouwd met Patrick en wij hebben drie kinderen: Julian (14), Thijn (13) en Lotte (11). Wij hebben samen een Allround Office Support (ReMind) en zijn echte Bussumers. Alleen Lotte zit nog op de St. Vitusschool, zij zit in groep 7. Ik zit al sinds de kleuterklas van onze oudste in de Ouderraad en ben sinds dit schooljaar voorzitter. Ik word blij van leuke dingen organiseren waar de kinderen blij van worden, een smile op hun gezichtjes. Verder vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij de basisschool van de kinderen. Onze OR is een fijne club van hardwerkende moeders waar ik graag mijn bijdrage aan lever. Het is leuk om onderdeel te zijn van een zelfstandig orgaan binnen school en daarmee school te ontzorgen. Ik kijk ernaar uit om de laatste schooltijd van Lotte op de St. Vitusschool nog veel leuke dingen te mogen organiseren.

Julia Mertens

Beste allemaal, mijn naam is Julia Mertens en Ik vind het een uitdaging om vanaf dit jaar lid te mogen zijn van deze OR en heb er veel zin in! Dit jaar zitten 3 van onze 4 kids in de onderbouw en vind ik het leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen voor niet alleen onze kinderen maar alle kids van deze leuke en gezellige school!

Rianne van den Berg Penning-meester

Mijn naam is Rianne, woon samen met Michael en wij hebben 2 kinderen. Giovanni (groep 3) en Juliette (groep 1)

Ik zit sinds 3 jaar in de ouderraad en vind het gezellig om met de andere “moeders” leuke activiteiten te regelen voor de kinderen en hierdoor meer betrokken te zijn bij de schooltijd van mijn kinderen.

Ik werk inmiddels 15 jaar op een administratiekantoor in Hilversum en in mijn vrije tijd vind ik het vooral gezellig om leuke dingen te doen met mijn gezin, familie en vrienden!

Stephanie Buhr

Mijn naam is Stefanie en moeder van Noël uit de poezenmand. 
Woon mijn hele leven al in Bussum en ik ben zelf werkzaam in de jeugdhulpverlening hier in het Gooi. Ik werk voornamelijk met ouders en oudere jeugd, maar ben sinds kort ook hooggevoelig en strong-willed kinderen specialist en coach gezinnen. 
Ik ben bij de OR gegaan omdat ik het belangrijk vind om betrokken te zijn bij school en vind het leuk om activiteiten te organiseren, zodat alle kinderen terug kunnen kijken op een leuke schooltijd met leuke activiteiten. 

Joyce Luijer Secretaris

Mijn naam is Joyce Luijer (36) en zit al een aantal jaar met veel plezier in de OR. Ik woon samen met Mat en we hebben 2 jongens Jesse (12) en Quinn (7) hij zit in groep 3.

Ik werk met heel veel plezier in de gehandicaptenzorg in Hoofddorp. Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd, te wandelen met de hond, creatief bezig te zijn, een serie te kijken, en natuurlijk om op pad te gaan met mijn Kids. Ik hoop dat we dit jaar weer leuke activiteiten  neer kunnen zetten voor de kinderen.

Medezeggenschapsraad

In de Wet Medezeggenschap Onderwijs is o.a. bepaald dat op iedere basisschool leerkrachten en ouders inspraak hebben in alle aangelegenheden die de school betreffen. Deze inspraak moet gerealiseerd worden door een Medezeggenschapsraad (MR). De wet Medezeggenschap op scholen (WMS) beschrijft die aangelegenheden waarover de MR instemmings- of adviesrecht heeft. De MR heeft het schoolbestuur als voornaamste gesprekspartner. Onze MR bestaat uit zes leden en kent een personeels- en oudergeleding. Uit elke geleding zitten drie personen in de MR. De leden hebben zitting voor een periode van twee jaar.
 

De huidige Medezeggenschapsraad bestaat uit de volgende personen namens het team:

Ivonne van Geelen

Nicole Boswijk

Marieke van Slooten

 

 

De huidige Medezeggenschapsraad bestaat uit de volgende personen namens de ouders:

Janine

Harmen

Halil

 

 

Het medezeggenschapsreglement is voor een ieder ter inzage. De vergaderingen van de MR zijn in principe openbaar. Tijdens de team- en ouderraadsvergaderingen worden MR-vergaderingen en besluiten besproken.
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u deze mailen naar:
mr@stvitusschool.nl

Hoe te handelen bij klachten/opmerkingen?

Wij willen voor alle duidelijkheid aangeven welke weg(en) u kunt bewandelen indien u klachten of opmerkingen heeft. In de eerste plaats kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind. Gaat het om zaken die verder gaan dan de klas van uw kind, of vindt u dat er niet goed naar u geluisterd wordt, dan kunt u terecht bij de directrice. Gaat het om zaken die te maken hebben met de ouderraad, bijvoorbeeld over de besteding van de ouderbijdragen of de organisatie van activiteiten, dan kunt u terecht bij de ouderraad.

Krijgt u onvoldoende gehoor, dan kunt u ook terecht bij het bestuur. De wet verplicht het bestuur een klachtenregeling vast te stellen. Het bestuur maakt gebruik van de regeling van Verus. De klachtenregeling is alleen van toepassing wanneer men met zijn klacht nergens terecht kan.

Als u ondanks alles toch het gevoel heeft dat uw klacht niet naar behoren is opgelost kunt u uw klacht voor een objectief onderzoek ook voorleggen aan de klachtencommissie van Verus.

Landelijke klachtencommissie van de vereniging van Katholiek en Christelijk Onderwijs
Postbus 82324
2508 EH Den Haag
Telefoon: 070 3925 508
Website: https://www.gcbo.nl

Interne en externe vertrouwenspersonen

Bij klachten over ongewenste omgangsvormen op school zoals: pesten, ongewenste intimiteiten, discriminatie, agressie en geweld, kunnen ouders en kinderen een beroep doen op ondersteuning door de vertrouwenspersonen. De vertrouwenspersonen zijn er voor u en de kinderen.
De vertrouwenspersonen zijn Cynthia Klumper en Wil Bos.

Aan het begin van het schooljaar stellen zij zich voor aan de kinderen van groep 5 t/m 8. De vertrouwenspersonen luisteren, geven informatie over mogelijke vervolgstappen en brengen u in contact met de externe vertrouwenspersoon voor verdere ondersteuning. De vertrouwenspersonen zijn per mail te bereiken.

De school kent ook een externe vertrouwenspersoon. U kunt de externe vertrouwenspersoon zien als een objectieve deskundige van buiten de school. De externe vertrouwenspersoon begeleidt u bij het wegnemen van de door u gesignaleerde klacht. Dit is mevrouw E. van Lamoen. Zij is te bereiken op: ermavanlamoen@bepz.nl.
 

Vertrouwensinspecteur

Ernstige klachten die vallen binnen categorieën van ongewenste omgangsvormen kunnen voorgelegd worden aan de vertrouwensinspecteur. Bij een vermoeden van seksueel misbruik is een school wettelijk verplicht contact op te nemen met de vertrouwensinspecteur (meld- en aangifteplicht). Deze zal adviseren en informeren. Zo nodig kan de vertrouwensinspecteur begeleiden in het traject naar het indienen van een formele klacht of het doen van aangifte.
Voor een onafhankelijk advies in geval van een klacht, kunt u ook contact opnemen met de vertrouwensinspecteur:

Centraal meldpunt:
Tel. 0900 – 111 3 111, op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Verslagen MR vergaderingen

Verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Onderweg naar en van school, maar ook op school kan er met uw kind of door uw kind van alles gebeuren. In eerste instantie dient u dan uw eigen WA- verzekering aan te spreken om eventuele schade vergoed te krijgen. Waardevolle voorwerpen, zoals horloges, brillen enz. zijn niet via school verzekerd. Mochten er dus tijdens het verblijf op school dergelijke voorwerpen zoek of beschadigd raken, dan is de school daarvoor niet aansprakelijk. U doet er dus verstandig aan om in ieder geval op de dagen dat uw kind gymnastiek heeft, horloges, kettingen e.d. thuis te laten. Het in bewaring geven bij een leerkracht betekent niet dat de school aansprakelijk gesteld kan worden in geval van beschadigen of zoek raken.