NUMMER 1, 5 september 2022

Voorwoord:  
De eerste schoolweek zit er al weer op. Alle kinderen hebben inmiddels de routine van het naar schoolgaan weer opgepikt. Wat was het fijn iedereen na 6 weken vakantie weer gezond en wel terug te zien op het plein. Gelukkig lukt het (bijna) iedereen ook om elke dag op tijd te komen.  

De deur gaat altijd open om 8.20 uur en dan mogen de kinderen met hun ouders direct doorlopen naar de klas. Om 8.30 uur willen we echt van start met de lessen en moeten de ouders de school verlaten.  

Als u een vraag heeft aan de leerkracht, dan gaat dat het makkelijkst via de Parro app. U kunt natuurlijk ook even mee naar binnen lopen met uw kind en uw korte vraag vóór schooltijd stellen aan de leerkracht. 

Informatieavonden: 
De komende week vinden de informatieavonden in alle groepen plaats. Doel hiervan is allereerst dat u als ouders elkaar beter leert kennen. Daarnaast zal de leerkracht u op deze avond informeren over de belangrijke zaken van dit schooljaar in de groep van uw kind. U vindt de data terug in de Parrokalender en in de Parro-appgroep van uw kind. 

Startgesprekken:
Na de informatieavonden zullen van 12 tot 30 september de startgesprekken plaatsvinden. Hierin maakt u verder kennis met de leerkracht en vertelt u meer over de achtergronden van uw kind en wat uw kind nodig heeft van de leerkracht. 
 

Personeel:  

  • 2 september was Mieke jarig. Daarom hingen de vlaggen uit die dag. Ze werd in de arena toegezongen door alle kinderen van de school. 
  • Harry is onze nieuwe muziekleerkracht. Hij werkt op de donderdagochtend. Alle klassen hebben om de week les van Harry. 
  • Sander van der Hoek verzorgt dit jaar de judolessen op dinsdagochtend. 
  • Robert is onze stagiaire. Hij loopt stage bij Mohamed om de fijne kneepjes van het vak van conciërge te leren. Robert werkt op maandag en vrijdag. 
  • Charmayne is onze nieuwe collega. Ze stelt zich hieronder even aan u voor. 

Even voorstellen: 
Ik ben Charmayne Nieman en ik ben 33 jaar. Sinds dit schooljaar versterk ik het schoolteam met diverse werkzaamheden zoals het coördineren van activiteiten en PR.  

Met veel plezier heb ik vroeger mijn lagere schoolperiode op de Sint Vitusschool doorgebracht. Ook mijn dochters Jacelynn  (groep 7) en Valeney (groep 4) zitten op de Sint Vitusschool.  

Het afgelopen schooljaar hebben veel ouders geholpen met verschillende activiteiten, onze dank hiervoor. Graag wil ik via deze weg alle ouders inspireren om ook dit schooljaar een bijdrage te leveren. Want gedurende het schooljaar zijn er vele momenten waarbij ouderhulp van harte welkom is. Van fietsrally tot schoolfotograaf en van Kerst tot aan de sportdag. Heb je een vraag of interesse om mee te denken en/of te helpen? Spreek mij gerust aan op het schoolplein of loop even bij mij binnen (kantoor naast Marjon).

Veilig naar school:
Om te zorgen dat alle kinderen en ouders veilig de school bereiken doen we u het vriendelijke maar dringende verzoek uw kind zoveel mogelijk lopend of met de fiets te brengen. Zo voorkomen we dat het te druk is met auto’s in de smalle Sint Vitusstraat. U kunt uw fiets in de fietsenrekken zetten en de bakfietsen rechts naar het hek op de stoep. Daar staat een bordje.
 

Nieuwsbrief 1x maand:
Dit jaar verschijnt de nieuwsbrief altijd op de eerste maandag van de maand. De andere informatie ontvangt u via de Parro-app. 
 

E-mailadres:
Voor een goed werkende Parro-app hebben we van beide ouders een eigen emailadres nodig (dus niet beide hetzelfde emailadres). Geeft u deze a.u.b. even door middels een mailtje aan Riet Langeweg, onze administratrice? Haar adres is: rietlangeweg@stvitusschool.nl
 

Privacyvoorkeuren:
U kunt tot 30 september in de Parro-app aangeven of er foto’s van uw kind gedeeld mogen worden in de Parro-app, op de website, in de nieuwsbrief en op social media.
 

Zeil klaar in de hele school:
Deze zomervakantie is de hele school voorzien van nieuw marmoleum. Alle trappen en trappetjes zijn gedaan en we zijn enorm blij met het mooie resultaat. Ook de stoelen van de kinderen zijn voorzien van speciale zachte doppen om de vloer mooi te houden.
 

Serviesgoed ophalen:
Bij het Zomerfeest hebben ouders lekkere dingen gemaakt. Helaas heeft niet iedereen zijn borden en schalen mee terug genomen. U kunt hiervoor tot a.s. vrijdag terecht bij Mohamed om alles op te halen. Daarna brengen we de spullen die niet zijn opgehaald naar de kringloopwinkel.

Overblijfouders gezocht:
I.v.m. vakanties en uitval van een aantal vaste overblijfkrachten zijn we op zoek naar extra overblijfouders. U ontvangt hiervoor per keer een vrijwilligersvergoeding van €10. Maar de kinderen van degenen die de overblijf verzorgen mogen GRATIS overblijven. U kunt zich hiervoor opgeven en aanmelden bij Marjon Dries.
 

Luizencontrole:
We willen u vragen om uw kind geregeld te controleren op hoofdluis en het aan de leerkracht te melden als uw kind luizen heeft. We doen dan een extra berichtje uit naar de klas ter voorkoming van een grote uitbraak.
 

Oproep biebouder:
Voor dinsdagmiddag zijn we op zoek naar een biebouder. Voor meer informatie kunt u bij juf Marieke van Slooten terecht. Zij is de leerkracht van de Poezenmand.
 

Belangrijke data:
U vindt deze ook in de Parrokalender

05-09: bestuursvergadering, informatieavond groepen 3 en 4
06-09: informatieavond groepen 6-7 en 7
07-09: informatieavond groepen 8
08-09: informatieavond groepen 1-2
09-09: juf Jasmijn jarig
12-09: week 1 van de startgesprekken
19-09: week 2 van de startgesprekken
26-09: week 3 van de startgesprekken, tevens week van de verkeersveiligheid
28-09: juf Linda jarig, start Kinderpostzegelactie groepen 7/8
29-09: bestuursvergadering 
02-10: fietsrally voor alle kinderen en ouders op zondag!
03-10: start Kinderboekenweek
04-10: MR-vergadering
05-10: laatste verkoopdag Kinderpostzegelactie groepen 7/8
06-10: meester Ranny jarig
13-10: juf Jacqueline jarig, studiedag
14-10: studiedag 
15-10: herfstvakantie t/m 23-10
24-10: schoolfotograaf 
25-10: schoolfotograaf