NUMMER 6, 5 februari 2024

Van de directie: 
Nationale Voorleesweken:  
Uiteraard deden wij als ta(a)lrijke school mee aan de Nationale Voorleesweken. Er werd voorgelezen door ouders, leerkrachten en door kinderen uit de midden- en bovenbouw in de lagere groepen. Heel bijzonder was ook toen de achtstejaars voorlazen aan de peuters van Helden Opvang. Ze kwamen samen met hun leidster naar onze bibliotheek (zie ook de foto bovenaan deze nieuwsbrief).

Marloes heeft haar juffendiploma:
Wat een feest, juf Marloes heeft haar juffendiploma! 1 Februari werd ze eerst gefeliciteerd door alle collega’s, de Vitusvlaggen hingen uit met een schooltas eraan, want die schooltas is nu niet meer nodig. Uiteraard kreeg ze een grote bos roze bloemen met een bijpassende roze vaas van het team en het bestuur. Even later kwamen alle kinderen en ouders om juf Marloes te feliciteren. Wat een feest! En wat knap dat Marloes naast haar studie ook nog 4 dagen werkte als LIO (leerkracht in opleiding) en dat ze er tussendoor zoveel mogelijk voor haar gezin was. Als team zijn we heel trots op haar, maar bovenal zijn we heel blij met haar als collega. Hopelijk blijft ze nog heel veel jaren met veel plezier bij ons werken. 

Tel mee met taal:
Vrijdag 9 februari en woensdag 14 februari is er weer een bijeenkomst “Tel mee met taal” voor moeders van de St. Vitusschool met een andere thuistaal.  We starten om 8:30 uur. De bijeenkomst duurt 1,5 uur en we drinken tussendoor samen een kop koffie of thee.  

Dat je kind met plezier naar school gaat is heel belangrijk. Een blij kind leert makkelijker en werkt beter samen met andere kinderen. Jouw kind heeft het nodig dat je weet wat er op school gebeurt, dat je de taal goed begrijpt én dat je hem kunt helpen met schoolopdrachten. Doe mee met de moederbijeenkomsten en help zo je kind. Het thema van 9 februari is schoolregels en thuisregels. Wat betekent dat voor je kind? 

Het thema van 9 februari is rapporten, toetsen en gesprekken op school daarover. Stel je vragen leer met ons en wissel je ervaringen uit met andere moeders.  

Meubilair:
In de week van 18 maart krijgen ook de groepen drie tot en met zes nieuwe tafels en stoelen. De kleuters en groep 7 en 8 hebben al eerder hun nieuwe meubilair gekregen. Hierdoor is er straks veel meubilair over. Lijkt het u leuk om voor uw kind(eren) thuis schoolmeubilair op de juiste hoogte te hebben of kent u iemand die nog op zoek is hiernaar? Stuur dan even een mail naar marjondries@stvitusschool.nl U krijgt dan een seintje wanneer u het kunt ophalen.  

Van Jeugd en gezin: 
De vraag van de maand februari gaat over hoe je om kunt gaan met de belevingswereld van jonge kinderen. Je leest hier meer. 

Van de activiteitencoördinator:
Ouders & Co:
Kom lezen met de Brandweer. Woensdag 7 februari is er weer een Ouders & Co. Dit keer staat Ouders & Co in het teken van de brandweer. Er komt iemand van de brandweer de kinderen voorlezen. Komt u ook?

Carnaval op school:
Aanstaande vrijdag vieren wij Carnaval op school. Groep 1 t/m 3 vieren dit in de ochtend en groep 4 t/m 8 vieren dit ’s middags. Om 08.20 uur zal de school worden geopend door een prins & prinses Carnaval uit groep 8. De kinderen mogen verkleed naar school komen. Het is een vrolijk feest, dus wapens of enge kostuums zijn niet welkom. Er is die dag voor iedereen een lekkere oliebol en limonade.
 

Data schoolvoetbal Gooise Meren:
Alle kinderen die zich hebben aangemeld voor het schoolvoetbal hebben vorige week een brief ontvangen met de eerste speeldatum.
 

Hier de data nog even op een rij:  

  • Woensdag 6 maart – Jongens (gemixt met meiden) D groep 7/8 – BFC Bussum • Woensdag 20 maart – Meisjes D-E groep 7/8 en groep 5/6 – SDO Bussum
  • Woensdag 27 maart – Jongens E groep 5/6 – NVC Naarden
  • Woensdag 15 mei – Jongens & Meisjes F groep 3/4 – NVC Naarden

Het speelschema is te vinden op https://www.tournify.nl/live/gmb2024   

Bijzondere dagen:
05-2: Citotoetsweek 2, voor groep 3 t/m 7
06-2: Doorstroomtoets groep 8
07-2: Doorstroomtoets groep 8
07-2: Ouders en Co waarbij de brandweer voorleest aan de peuters van 2-4 jaar
07-2: Bestuursvergadering
09-2: Carnaval op school
13-2: MR vergadering
14-2: Aswoensdag en Valentijnsdag
15-2: Studiedag team, alle kinderen vrij
16-2: Studiedag team, alle kinderen vrij
17-2: Start van de voorjaarsvakantie t/m 25 februari
26-2: Uitleg Samen beter lezenproject groep 3, 4 en 5
28-2: Start Samen beter lezenproject groep 3, 4 en 5
04-3: Nieuwsbrief 7 komt uit
04-3: Ouderavond groep 5 Hetty
06-3: Ouders en Co “samen muziek maken” voor peuters van 2-4 jaar
06-3: Schoolvoetbal jongens D, BFC Bussum