NUMMER 7, 4 maart 2024

Van de directie: 
Open dag: 27 maart 
Om in het dorp meer bekendheid te geven aan de open dag, zullen er in de week voorafgaand een advertentie komen in Bussums Nieuws en er zullen grote posters komen te hangen. Kent of bent u iemand die op zoek is naar een fijne school voor zijn kind, attendeer hen dan op deze open dag. Mocht het niet schikken, dan maken we graag een nieuwe afspraak met u op een andere dag. 
U leest hier meer over de open dag.

School opnieuw in de verf
U heeft het vast al gezien, er wordt hard gewerkt om alle kozijnen weer netjes in de verf te zetten. Het project zal een aantal weken in beslag nemen, maar dan ziet ons gebouw er weer supermooi uit. 

Week van de lentekriebels  
Het thema dit jaar is “weerbaar online”. Zie hiervoor ook de informatie van Jeugd en Gezin verderop in deze nieuwsbrief. Afgelopen vrijdag hebben alle leerkracht in hun weekbericht via Parro meer informatie gestuurd met betrekking tot de onderwerpen die worden besproken in de week van de lentekriebels.  

Tel mee met taal
Vrijdagochtend 8 maart zal er weer een ‘Tel mee met Taal’-bijeenkomst zijn voor moeders. We starten om 08.30 uur. De bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur en we drinken ook gezellig een kop koffie of thee. 

Dat je kind met plezier naar school gaat is heel belangrijk. Een blij kind leert makkelijker en werkt beter samen met andere kinderen. Jouw kind vindt het fijn als jij weet wat er op school gebeurt. Dat ook jij de taal goed begrijpt. Dat je hem kunt helpen met schoolopdrachten. DOE MEE met de moederbijeenkomsten en help zo je kind! 

Het thema van 8 maart is: Wat zou jij willen weten en bespreken over het rapport van je kind? Neem een rapport van je kind mee of maak er een foto van. Stel je vragen. Bereid samen met elkaar het 15 minutengesprek voor. Leer met ons en wissel je ervaringen uit met andere moeders. 

Nieuw meubilair
In de week van 18 maart krijgen ook de groepen drie tot en met zes nieuwe tafels en stoelen. De kleuters en groep 7 en 8 hebben al eerder hun nieuwe meubilair gekregen. Hierdoor is er straks veel meubilair over. Lijkt het u leuk om voor uw kind(eren) thuis schoolmeubilair op de juiste hoogte te hebben of kent u iemand die nog op zoek is hiernaar? Stuur dan even een mail naar marjondries@stvitusschool.nl   U krijgt dan een seintje wanneer u het kunt ophalen.

Van Jeugd en gezin:  
De vraag van de maand maart gaat over hoe je je je kind helpt om online weerbaar te zijn. Je leest hier meer. 

Van de activiteitencoördinator:
Ouders & Co
Woensdag 6 maart staat Ouders & Co in het teken van muziek. Er komt speciaal iemand langs om de kinderen een echte muziekles te geven. Vind je het leuk om te komen met je peuter? Kom gerust samen muziek maken, iedereen is van harte welkom! 

Nationale Voorleeswedstrijd 
Lana uit groep 8 heeft de voorronde gewonnen van de Nationale Voorleeswedstrijd. Lana gaat door naar de regionale finale op 13 maart in Hoofddorp. Wij wensen Lana a.s. woensdag heel veel succes!  

Schoolvoetbaltoernooi
Vanaf deze week begint het schoolvoetbaltoernooi. Op verschillende woensdagen in maart zullen de teams in actie komen. Alleen het team van groep 3-4 zal op woensdag 15 mei in actie komen. Iedere deelnemer krijgt een Vitusschoolshirt in bruikleen. Graag deze shirts weer gewassen (mag niet in de droger!) inleveren als je als team helemaal uit het toernooi ligt. 

Speelschema’s en uitslagen zijn te zien en te volgen via deze link: https://www.tournify.nl/live/gmb2024    

Mochten de teams na de voorrondes doorgaan dan zijn dit de volgende speeldatums: 
Winnaarsronde: woensdag 10 april
Finaleronde: woensdag 17 april. 

Kindertuinen Bussum
Bij de Kindertuinen in Bussum leren kinderen uit groep 5, 6 en 7 hoe een paar zaadjes uitgroeien tot oneindig veel groente en bloemen. Hoe je moet wieden, uitdunnen en oogsten. Wat wormen en bijen voor goeds doen en hoe je vogels voor de gek houdt. Zie voor meer informatie de flyer die uw kind heeft meegekregen vorige week en kijk vooral ook even op www.kindertuinenbussum.nl, samen met je kind. Kind enthousiast? Online aanmelden kan op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 17.00 uur! 

Bijzondere dagen: 
04-3: Nieuwsbrief 7 komt uit, start week van de lentekriebels 
04-3: Ouderavond groep 5 Hetty i.v.m. kanjerinterventie 
06-3: Ouders en Co “samen muziek maken” voor peuters van 2-4 jaar 
06-3: Schoolvoetbal jongens D, BFC Bussum 
11-3: Start week van de rapportgesprekken 
15-3: Mohamed jarig 
18-3: Uitloopweek rapportgesprekken 
26-3: MR vergadering 
28-3: Paasvieringen 
29-3: Goede Vrijdag vrij 
01-4: Tweede Paasdag vrij