NUMMER 2, 3 oktober 2022

Kinderboekenweek en ander boekennieuws:

 • De Kinderboekenweek is officieel van 5-16 oktober. Wij vieren dit feest als “Ta(a)lrijke school” natuurlijk groots! We begonnen vandaag al met de openingsdans en het openingslied GIGAGROEN. Meester Hans verzorgde de muziek en op het plein hingen slingers. We zijn dit jaar twee dagen eerder begonnen met de Kinderboekenweek, omdat we op 13 en 14 oktober twee studiedagen hebben. Dan zijn de kinderen allemaal vrij.
 • Op 5 oktober doen we een wedstrijd: “The masked reader”. Vandaag kon u als ouders de trailer zien hiervan in de bieb. De leerkrachten lezen gemaskerd een boek voor. Hun stemmen zijn vervormd. De kinderen mogen (met uw hulp) raden wie er achter elk masker voorleest. Als u de trailer heeft gemist kijk dan even op onderstaande link, om vast helemaal in de stemming te komen. Houd onze facebook- en instagrampagina of de Parro-app in de gaten voor het echte filmpje!
 • Sparen voor de schoolbieb: doet u mee?
  Tijdens de Kinderboekenweek (van woensdag 5 t/m 16 oktober) organiseren Bruna en Los in Bussum, dit jaar opnieuw de spaaractie Sparen voor je schoolbieb! Koopt u, of opa en oma, buren, vrienden, familie, een kinderboek in deze periode? Geef de kassabon aan school, wij verzamelen ze en leveren ze in bij Bruna en Los. De winkel telt de kassabonbedragen bij elkaar op en stelt 20% van dat bedrag beschikbaar aan de school om nieuwe boeken uit te zoeken. Hoe meer kassabonnen in de actieperiode van 5 t/m 16 oktober verzameld worden, des te meer gratis boeken de school daarna mag uitzoeken.
 • Tosca Menten:
  De kinderboekenschrijfster die onze schoolbieb heeft geopend in juli 2022, is helaas al een aantal weken geveld door een hernia. In de bieb komt een speciale “Tosca Mentenkast” met alle door haar geschreven en aan de school gedoneerde boeken erin. Tosca had de boeken al eerder willen brengen, maar helaas is ze voorlopig aan huis gekluisterd door een hernia. We willen haar daarom graag met de hele school verrassen met een “kaartjesregen”. Wilt u deze week samen met uw kind een beterschapskaartje schrijven voor Tosca? Dan zorgen wij dat het z.s.m. bij haar wordt bezorgd.

Dag van de leraar:
A.s. woensdag 5 oktober is de dag van de leraar. Een dag waarop alle leerkrachten in het zonnetje gezet worden en verrast mogen worden. Het bestuur heeft samen met de directie ervoor gezorgd dat er a.s. woensdag een high-tea verzorgd wordt voor het team. “Miss Tea” uit Bussum zorgt ervoor dat alles om half één klaar staat en dat alle leerkrachten samen kunnen genieten van deze super-verwen-high-tea.

Verkeersveiligheidsweek:

 • We kijken met veel plezier terug op de week van de verkeersveiligheid. Na de gezamenlijke opening op het plein vorige week maandag, waarbij de ouders en kinderen de betekenis van de verkeersborden moesten weten, is er in alle groepen veel aandacht geweest voor de verkeersveiligheid.
 • Veel groepen hebben een verkeerswandeling gemaakt en kinderen uit de bovenbouw hebben een verkeersschouw gedaan. Misschien heeft u ze wel zien staan in hun oranje hesjes? Vooral de oversteek vanaf de Laarderweg naar de St. Vitusstraat blijkt een moeilijke oversteek, waarbij niet altijd goed uitgekeken wordt.
 • Vrijdag 30 september zijn er gastlessen geweest in de bovenbouw over risico’s in het verkeer en je eigen gedrag (Denk aan appen tijdens het fietsen of het luisteren van muziek).
 • In de onderbouw was er een leuke voorstelling waarbij de leerlingen verkeersregels hebben geleerd van Rood, Oranje en Groen, die samenwonen in het verkeerslicht (zie ook de foto bovenaan deze nieuwsbrief).
 • Ook heeft een aantal bovenbouwgroepen uitleg gehad over de dode hoek bij vrachtwagens.

Mocht u de enquête over de verkeersveiligheid nog niet hebben ingevuld dan kan dat nog t/m 8 oktober via deze link:https://forms.office.com/Pages/R…FYzSFdZQ1hVMy4u

Juf Priscilla in verwachting:
Vorige week heeft juf Priscilla een 13-wekenecho gehad, want ze is zwanger! En alles gaat gelukkig goed met haar en de baby. Priscilla en Tom zijn heel blij ermee. Zij vonden het een mooi moment om na deze echo dit blijde nieuws ook met de kinderen en u als ouders te delen. We zijn druk op zoek naar vervanging en laten het uiteraard weten zodra dit gelukt is. Naar verwachting zal juf Priscilla tot medio februari blijven werken. De ouders uit haar klas zijn vandaag als eerste geïnformeerd.

Trakteren in de klas, laten we het a.u.b. klein houden……
Op de informatieavond is gevraagd om jarige kinderen liefst alleen “iets-kleins-om-op-te-eten” te laten trakteren (dus geen lekkers én speelgoed). Bij voorkeur iets gezonds, maar iets zoets of hartigs is uiteraard ook prima. Het is tenslotte een feestje. Zakjes met meer soorten snoepgoed vinden we echter teveel van het goede en zullen we niet langer laten uitdelen in de klas.

Privacyvoorkeuren:
Tot afgelopen vrijdag kon iedereen zijn privacyvoorkeuren instellen t.a.v:

 • Beeldmateriaal nieuwsbrief
 • Beeldmateriaal Parro-app
 • Beeldmateriaal Social Media
 • Beeldmateriaal website
 • Klassenfoto door de schoolfotograaf.

Checkt u nog even of u voor alle 5 uw voorkeur heeft aangegeven? Indien er niets is aangegeven gaan we ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van foto’s van uw kind bij alle vijf. Mocht het niet gelukt zijn, laat het dan even weten aan de leerkracht.

Vrijwillige ouderbijdrage:
Inmiddels heeft 38% van de ouders de vrijwillige ouderbijdrage al voldaan. Superfijn!

Twee studiedagen:
De studiedagen staan o.a. in het teken van de nieuwe rekenmethode. Ook krijgt het team scholing in het begeleiden van stagiaires door de Marnix Academie. Dit is een verplichte scholing voor opleidingsscholen.

Van Jeugd en Gezin:
6 Oktober is er een gratis Webinar “Help/hoera een scherm”, voor alle ouders die het lastig vinden om te gaan met alle mogelijkheden en verleidingen van beeldschermen! Vind u het ook lastig om uw kind hier zo goed, veilig en verantwoord mogelijk mee om te leren gaan? Dan moet u beslist inloggen. Meer weten, u kunt hier meer lezen.

Van de Activiteitencoördinator:

 • De maand september stond vooral in het teken van de verkeersveiligheid.
 • Ik heb samen met Denise de moeder van Luca uit groep 4 voor alle groepen nieuwe schoolshirts besteld voor alle schoolevenementen en wedstrijden.
 • Daarnaast heb ik contacten gelegd met aanbieders van onder- en naschoolse activiteiten voor de kinderen die al op school zitten, maar óók voor mogelijk toekomstige leerlingen en kinderen van andere scholen.
 • De eerste aanbieder die binnenkort gaat starten is HappyGym. Zij verzorgt gymlessen voor kinderen van 2-4 jaar en voor kinderen van groep 1 t/m 4. Ouders van onze school hebben natuurlijk de eerste mogelijkheid om in te schrijven, maar de kinderen van uw vrienden of buren zijn uiteraard ook van harte welkom. U leest er alles over door op deze link te klikken.

Bijzondere dagen:
03-10: Opening van de Kinderboekenweek
04-10: MR vergadering
05-10: Dag van de leraar
05-10: Scholenestafette groep 5 t/m 8
06-10: Meester Ranny jarig
07-10: Geledingenavond
13-10: Juf Jacqueline jarig
13-10: Studiedag, alle kinderen vrij
14-10: Studiedag, alle kinderen vrij
15-10: Start van de herfstvakantie t/m 23-10
24-10: Schoolfotograaf
25-10: Schoolfotograaf
31-10: Bestuursvergadering
02-11: Juf Ivonne jarig